Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobrego potrzeba kompa do postawienia serwa hamachi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Jak w temacie jakiego kompa potrzeba do postawienia serwa hamachi ? Bez lagów, i czy internet i nowe wgrane zbroje itp mają coś do gadania ? Oraz odległość bo mieszkam w Irlandii (nie pytajcie dlaczego) :)

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Myślę, że taki typowy 4gb ram, net 5-10mb, procesor 2-3ghz wystarczy, żeby pograć ze znajomymi bez lagsów ^^ Przynajmniej u mnie tak jest.

Mam serwer 3gb ramu, net 10 mb, procesor 3,5ghz... Spokojnie może grać 15-20 osób ;dd

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko związane z clientem.

Jeżeli będę robił to muszę clienta zrobić ? czy na kamermodzie mogę kolegą podać moje ip czy jak to jest ?

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Wiesz, kamermod nie obsługuje w pełni serwerów hamachi tak, jakby użytkownik tego chciał. Ale owszem, można. Jednak jest więcej roboty, żeby widzieć wszystkie itemki itd... Musisz robić w serverinfo.py (jak dobrze pamiętam) odpowiednie wpisy tak, żeby czytało poprawnie pliki, które tam wgrasz. ;d

Jakbym miał Ci polecić fajne pliczki to pliki Terenza :>

Bardzo fajne do edycji i stabilne.

Ma on również nakładki do czystego klienta metin2.pl (które wgrywa się po spatchowaniu PL'a)

I na start plików widzisz wszystko, a z czasem jak będziesz coś dodawać to tylko sobie poedytujesz klienta i tyle. ;D

1377019234-U697852.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...