Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dlaczego pro gracze mają ustawione zsulosc myszki na 2-3 ?

VNM1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od zawsze ja mam w swoim configu czulosc na 10 i w miare dobrze sie gra wbijam i szybko moge obrocic sie do tylu a wlasnie sprawdzam configi dobrych graczy i nie wiem czemu np kuben ma czulosc na 3.2 loord na 2.4 i nie wiem myszka tak wolno teraz chodzi i nie wiem o co chodzi w tej czulosci po co ona taka mala

Opublikowano

Ja gram na podobnej. Nie da się grać na 10.0 masz większą dokładność, a na 10 przesuniesz lekko myszkę i już 2 obroty masz.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Bo jak masz dobrą myszkę to tam jest coś takiego jak CPI, (skrótu nie będę rozwijał), to jest przelicznik jednostek na pixele czy jakoś tak.

Standardowa myszka ma około 1000 cpi, więc czułość w grze będzie wynosiła np. 7.3

Na myszce która ma 1600 cpi i czułości 7.3 robisz dwa, trzy obroty lekkim ruchem i musisz zmniejszyć czułość.

Najlepsze myszki mają po 3600 cpi.

Opublikowano

no nie wiem czym sie roznia te configi tych graczy tylko tym ze czulosc myszki i tym ze w innym miejscach jest kucanie

Opublikowano

ustaw sobie cfg pod swoj sprzet :| Pod swoja myszke, sluchawki i monitor, a mala czulosc myszki tez jest dobra do robienia tzw. stref(machanie myszka w lewo i prawo)

malpasyg.png

Opublikowano

Bo oni grają z wyprostowaną ręką (tak zapobiegasz niepożądanym ruchom), więc im wystarcza taki sens. Jak się przyzwyczaiłeś do sensa 10, to na 2 się tak szybko nie przestawisz. Ja grałem na 8, a po updacie cs'a 3.5-4.5.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Bo jak masz dobrą myszkę to tam jest coś takiego jak CPI, (skrótu nie będę rozwijał), to jest przelicznik jednostek na pixele czy jakoś tak.

Standardowa myszka ma około 1000 cpi, więc czułość w grze będzie wynosiła np. 7.3

Na myszce która ma 1600 cpi i czułości 7.3 robisz dwa, trzy obroty lekkim ruchem i musisz zmniejszyć czułość.

Najlepsze myszki mają po 3600 cpi.

DPI !!! :D ja mam zmienna w myszce (transformance) :D

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Opublikowano

Ja gram na podobnej. Nie da się grać na 10.0 masz większą dokładność, a na 10 przesuniesz lekko myszkę i już 2 obroty masz.

da się da sie ja gram na b wysokiej :)

Oferta dot. MyBB, IPB, phpbb by przemo, phpbb3:

• Instalacja, konfiguracja forum
  • Konwertowanie bazy do innych silników np. z MyBB do IPB lub IPB 3.4 do 4.x
  • Przenoszenie forum z jednego serwera na drugi
  • Podpinanie domen
  • Instalacja, konfiguracja pluginów, lekka modyfikacja
  • Instalacja stylów, modyfikacje wyglądu forum
  • Doradztwo
  • Zaproponuj coś.
  • Technik

Tworzenie stron WWW (HTML5+ CSS3+JS) BOOSTRAP

Opublikowano

DPI !!! :D ja mam zmienna w myszce (transformance) :D

yy nie! Masz:

DPI oznacza ilość punktów na cal i przeważnie jest to używane w

odniesieniu do tradycyjnych myszek kulkowych. Oznacza to ilość punktów

na cal kwadratowy, pokrytych przez kulkę w myszce.

CPI oznacza ilosc punktów na cal w odniesieniu do myszek optycznych.

Oznacza to ilość punktów uchwyconych przez sensor optyczny myszki w calu

kwadratowym powierzchni. Obydwa oznaczenia używane są do określania

precyzji myszy. Na przykład mysz 400dpi (cpi) poruszając się 1 cm po

powierzchni może przemieszczać kursor o ok. 5 cm na monitorze komputera,

a dla 800 dpi(cpi) ikona myszy może przemieścić się o ok. 10 cm.

BTW na mojej myszy pisze CPI.

Opublikowano

Ja na takiej gram bo łatwiej heada mi wycelować :) Kiedyś grałem na 7.4 jak jakiś kolega wyżej ale przerzuciłem się na 3.0 i gra się o niebo lepiej

Opublikowano

Zależy od myszki jaką ona ma czułość ja osobiście gram na 2.4.

Myślę że łatwiej trafić jak jest daleko ktoś ale zależy no kurde nie umie tego wytłumaczyć:x

NANANANANANANANANANA... :3

say_cheese_avatar_100x100_43825.jpg

Opublikowano

Ja gram na czułości 4.0 i gra się świetnie, polecam.. :D

Kontakt :

Steam : mrmateuuuszek
GG : 20079237
Prywatna Wiadomość na Forum...

Opublikowano

Po chuj się wypowiadacie jak nie wiecie o co chodzi...

Matheo jako jedyny wykazał się tu rozumem

Chodzi o CPI.

Jeżeli masz 800 CPI [zwykła myszka] to nie licz na to, że przy 2.4 sensie będziesz coś grał bo myszką po ścianach będziesz jeździł.

Ja mam mysz gamingową 3200 cpi, ale i tak wykorzystuje 1600 i mój sens w cs = 1.0 szybciej nie idzie bo po prostu za szybko mysz lata.

Zależy tu także od HZ jeżeli masz 120hz w myszce to możesz se nią grać w pasjansa przy 320 oglądać zdjęcia dopiero +500-1000 możesz coś strzelać inaczej gówno będziesz trafiać, a mysz nie będzie precyzyjna.

Np. Loord ma kucanie na np. T bo mu tak wygodnie, zrozum oni to robią dla komfortu, a nie żeby im było trudniej.

Opublikowano

Po chuj się wypowiadacie jak nie wiecie o co chodzi...

Chodzi o CPI.

Jeżeli masz 800 CPI [zwykła myszka] to nie licz na to, że przy 2.4 sensie będziesz coś grał bo myszką po ścianach będziesz jeździł.

Ja mam mysz gamingową 3200 cpi, ale i tak wykorzystuje 1600 i mój sens w cs = 1.0 szybciej nie idzie bo po prostu za szybko mysz lata.

Zależy tu także od HZ jeżeli masz 120hz w myszce to możesz se nią grać w pasjansa przy 320 oglądać zdjęcia dopiero +500-1000 możesz coś strzelać inaczej gówno będziesz trafiać, a mysz nie będzie precyzyjna.

Np. Loord ma kucanie na np. T bo mu tak wygodnie, zrozum oni to robią dla komfortu, a nie żeby im było trudniej.

-.- Na przykład doxx - 400cpi, sens 1.2, 6/11 windows, lata mychą po całym biurku i dobrze bije.

Ja mam 800 cpi i sens 3.5-4.5, a na 7 lub 8 też potrafię grać.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

• 1 rok później...
Opublikowano

Po c**j się wypowiadacie jak nie wiecie o co chodzi...

Chodzi o CPI.

Ja mam mysz gamingową 3200 cpi, ale i tak wykorzystuje 1600 i mój sens w cs = 1.0 szybciej nie idzie  bo po prostu za szybko mysz lata.

(Wiem ze odkop) Tyle ze oni graja z 2.4 sens na 400 - 450 dpi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...