Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niemiecki czołg ciężki

EdziuGw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam duży dylemat co do wyboru czołgu niemieckiego chodzi mi czy iść drogą PZ IV - Maus czy PZ IV - E-100 .Dodam, że lubię czołgi typu KV-1/KV-1S z działkiem 122 mm czyli te co dużo biją nie koniecznie szybko się ładują, pancerz w miarę żeby był szybkość czołgu się nie liczy więc co mi poradzicie ;d ?

Opublikowano

Polecam E100

1. Szybszy od Mausa

2. Działo zadaje więcej uszkodzeń ale strzelanie z 15 cm ma sens tylko na złocie.

3. Troszkę lepszy pancerz przedni

4. 2 działa do dyspozycji. 12.8 cm i 15 cm

5. o połowę szybszy od Mausa

Co do Mausa lepszy jest tylko pancerz tylny i o 300 HP więcej.

Opublikowano

Warto powiedzieć że idąc do E100 będziesz przechodził przez dwa historyczne czołgi (pzkpfwVI Tiger I oraz TIGER II) ,

7 tier. ------------------------------------------

Tiger I - po zbadaniu najlepszego działa bardzo przyjemnie będzie Ci się grać małe uszkodzenia ale bardzo dobra penetracja i szybkostrzelność. Pancerz także.

Tiger P -lepszy pancerz od Tiger I jednak mi się nim źle grało. Działo topowe nie jest obowiązkowe do zbadania co daje Ci bardzo ciężką i nudną grę.

8 tier ------------------------------------------

TIGER II - Bardzo przyjemnie się gra, Dobry pancerz przy kontowaniu jest nie do przebicia przez swoje tiery. Działo zostaje Ci z TIGER oraz możesz zbadać topowe działo 10.5 Do tego jest to czołg o historycznym znaczeniu warto nim zagrać.

VK4502 - Najgorszy czołg jakim grałem. Mi bardzo źle się nim grało może nie umiałem. Działo to samo co w tiger II jednak ma on słaby pancerz.

9 tier ------------------------------------------

E-75 - Jak dla mnie jest to najlepszy czołg 9 tieru w grze. Potężny pancerz pod bardzo dobrym kontem. Wieża osadzona jak w TIGER II więc nie trzeba zmieniać stylu gry. Topowe działo to 12.8 więc nie musisz martwić się o penetracje i uszkodzenia.

VK4502 P - Słabszy pancerz, Beznadziejnie osadzona wieża tak jak byś jechał togiem na wstecznym. Musisz wychylić pół czołgu aby w coś strzelić.

Jak pomogłem daj plusika :)

Pozdrawiam

Opublikowano

VK45.02 P Ausf B i słabszy pancerz??? HAHAHAHAHGAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Najlepszy pancerz na tierze, lepszy od E-75 - lepszy kąt i 10mm więcej. Dude, co ty ćpasz???
Tiger P - co ma piernik do wiatraka???

Działo topowe nie jest obowiązkowe do zbadania co daje Ci bardzo ciężką i nudną grę.

CZO KURWA???
Ogólnie obie linie są dobre. Jednak do wyboru, do koloru. Ja jednak bardziej się skłaniam w linię E-100 względem T10, a w linie Mausa względem niższych tierów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...