Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] wiedzmin 2 i 3D

SeleXina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam grę wiedzmina 2. Lecz mam z nią problem; otóż odpala się w wersji 3d... spadek fps jest okropny (15-30fps ciagle mam).

Karta Graficzna :NVIDIA GeForce 630m

Procek i5 2.50GHz

RAM 8GB

Win 7 64bit

Wiecie może jak wyłączyć te 3d? 3D Vision nie posiadam(więc i nie mam co usuwać), bo ster do 3d jest wbudowany w sterowniki ; /

sterowniki najnowsze 314.22.

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

ustawienia graficzne raczej masz na minimum, bo laptopowe 630m nie powala wydajnoscia.

jakie odswieżanie obrazu ma twoj ekran?

w ustawieniach sterowników (w radeonach sa to catalyst, nie wiem jak ma nvidia) poszukaj tam ustawien w grach i w wiedzminie wylacz tryb 3d.

Sam na Hd7850 i starym monitorze tak mialem z dead space 2. tylko ze w grze mialem bez vsync z 300fps z tym wymuszonym 3d ktore nie dzialalo jakies 10fps

(nie wiem czy oczywiscie to wyjdzie, moze przyczyna lezy gdzie indziej, ale czasem warto sprobowac

Opublikowano

Spokojnie karta wymagania zalecane spełnia. Trochę cienka, lecz jednak taki spadek fps nie jest mozliwy(gry typu FEAR 3 itp chodzą spokojnie na maxie i nie widać mocnych spadków fps)... poza tym widzę po obrazie(porównowywałem z filmami na YT) , że postacię są 'podświetlone' i obraz taki z dziwnymi kolorami(na 100% jest to 3D) ;(.

w ustawieniach sterowników (w radeonach sa to catalyst, nie wiem jak ma
nvidia) poszukaj tam ustawien w grach i w wiedzminie wylacz tryb 3d.

No własnie o to chodzi, ze nie mogę znaleźć tej opcji w panelu ;_;

Odświeżanie 60Hz(nie da się zmienić)

Synch. pionowa za dużo nie zmienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...