Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepsza snajperka

PiklesPL

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Zdecydowanie M98B grałem też L96 i nie przypasowała mi ale wiesz każdy tu napisze czym jemu gra się najlepiej. Proponowałbym ci żebyś pograł każdą z nich i sam zdecydujesz którą ci się najlepiej gra

Wieczna Susza  :D

Opublikowano

l96 nie nadaje sie na dalsze odleglosci o wiele ciezej trafic z 600m niz z m98b/jng-90. Ja osobiscie polecam jng-90 (roznica miedzy jng-90 a m98b to wielkosc magazynka, wyglad i odglos, reszta jest taka sama [bullet drop etc])

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Myślę, że M98B jest najlepszą snajperką na dalsze odległości.

jng-90 to jest to samo tylko ze ma wiecej ammo wiec co za roznica >.<

@edit

Wg mnie takie tematy sa bez sensu kazdy gra z tym co mu przypada do gustu. Ja gralem ze wszystkimi snajperkami i wzaleznosci od checia zmieniam sb :) Raz gram z l96 raz gram z sw98, a raz z jng. Graj z tym czym Ci najlepiej idzie. Nie ma "najlepszej" i "najgorszej" snajperki ot cala filozofia

@up

widze ze mamy Pana z ZG ^^

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

@up rozjebałeś mnie, ale masz racje spas z sabotem to miazga xD

Ja gram L96, bo jest taka uniwersalna dobrze mi się nią gra na bliskie jak i dalekie.

Jakie są różnice?

L96 Amunicja 10 [7.62x51mm NATO]
M98B Amunicja 5 [.338 Magnum]
JNG-90 Amunicja 10 [7.62x51mm NATO]
Jak widać czymś się jednak różnią widać że pocisk jest mniejszy w M98B, ale jeśli masz trafić w głowę to i tak w nią trafisz, lecz po każdym oddanym strzale lepiej widać gdzie leci pocisk a co za tym idzie lepiej wymierzyć drugi strzał w razie chybienia. Znaczącej różnicy tu nie ma grałem każdą snajperką I z tych wszystkich L96 wychodzi najlepiej, jeśli zamontujesz do niego dobry celownik to szczerbinka dużo pomaga i z małym celownikiem, lepiej strzela się nawet na średnio dłuższe dystanse do 350m. Teraz ostatnio grałem JNG-90 i ustrzeliłem nim rekord 956m także miło mnie ona zaskoczyła, ale strzelałem z niej żeby zadanie nabić, lecz mogę o niej powiedzieć tyle że ma w sobie kilka cech z M98B i kilka z L96 ale na krótkie jakoś mi się nie sprawdzała :P

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Testowałem SW 98, L96, M98B, M40A5 i JNG - 90. Według mnie na małe mapy najlepsze są SW 98 i M98B - SW ma spory damage z bliska, szybko przeładowuje (idealna na no scope, dość często zdarza mi się kogoś zestrzelić ze spadochronu <ja na spadochronie, player na ziemi>), M98 pomimo, że ma 6 naboi w magazynku, jest kozacka do noscope, z bliska (mniej niż 15m) zabija na 1 strzał, no a jeżeli grasz na np. kanałach to ciężko żeby ktoś "w środku mapy" miał 100% hp, ostatnio eksperymentowałem trochę i spróbowałem do M98B dać tłumik dźwięku zamiast lasera i czaić się po obrzeżach mapy (na kanałach). Co prawda bullet drop jest masakryczny (trafić kogoś ze 100m w banię to jak normalnie z ~280m bez tłumika), ale to nie jest minus, bo np. jeśli wycelujesz nad celem, to kula i tak opadnie, i może nie trafi w głowę ale w szyję, klatkę na pewno i i tak najczęściej wtedy padają. Czasem zdarza się, że przeciwnicy biegną jeden za drugim i z tłumikiem na prawdę łatwo jest zestrzelić dwóch na raz (kula przeszywa jednego i zabija jeszcze drugiego), co dziwne - jakoś łatwiej to zrobić właśnie z tłumikiem niż bez. Na hardcore najlepsza moim zdaniem jest m40a5 z holograficznym.

Także na krótkie odległości (małe mapy):

sw 98 luneta x8, zamek 2taktowy, laser - jeżeli więcej biegasz, czasem musisz wyjść 1v1 z innym graczem.

m98b luneta x8, zamek 2taktowy, tłumik dźwięku - jeżeli nie idziesz do przodu, bardziej się chowasz i wolisz spokojnie szukać celów i umiesz celować z bullet - dropem.

m40a6 holograficzny, zamek 2taktowy, laser - jeżeli grasz na hardcore na małych mapach

Na większe odległości (około 300m - 500m) polecam M40A5, szczególnie dlatego, że dobrze widać gdzie leci kula i ma ogarnięty drop (druga kreska to idealnie 250m), najlepiej gra się nią na Kaspijskiej Granicy i na Wyspie Chark.

Czyli na średnie (bliżej dużych :P) odległości:

M40A5 luneta x12, (dwójnóg, chyba, że ktoś umie dobrze celować trzymając SHIFT), 3 slot najlepiej zostawić pusty.

Na dłuższe odległości w mojej opinii zdecydowanie M98B z 12stką i dwójnogiem, 3 slot pusty. Ale ja rzadko snajpię na odległości powyżej 700m, więc w tej kwestii lepiej posłuchać bardziej ogarniętych.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem :)

@edit

i zgodzę się z rexio22, że i tak najlepiej grać snajperką, z którą się najbardziej lubi grać i zmieniać według upodobania.

Opublikowano

Każdy będzie mieć inne zdanie na temat co jest najlepsze. Dla mnie M40 i SV98 są jedynymi snajperkami jakimi gram. Bullet drop mi nie przeszkadza bo z reguły gram agresywnie czyli do 300m, ale na dłuższe dystanse też zdarza się snajpić. Dla mnie jedynymi słusznymi dodatkami do tych broni, które wymieniłem jest luneta x8, dwutaktowy (kto normalny używa dwójnogu?), laser. Nie gram z niskimi lunetami bo po co jak w razie potrzeby mogę zdjąć kolesia z 500m a na bliższy dystans wystarcza dobry refleks i skill w celowaniu :) Ja na twoim miejscu nabiłbym na każdej ok 300 killi i wybrał sobie swojego faworyta. I żeby nie było, na drugi slot TYLKO Magnum.

Opublikowano

Jeśli ufać danym, to M98, ale sam uwielbiam SV98 z lunetą x8. Szybkostrzelność średnia, ale można oddać w miarę celny strzał bez celowania, więc nie raz ratuje tyłek, jak ktoś chce nam z szyi zerwać nieśmiertelnik. Opadanie pocisku jest dla mnie lepsze niż w np. M98, bo się do niego przyzwyczaiłem i nie ogarniam trochę płaskiego lotu naboju z tejże snajpy. Ogólnie nie ma najlepszej snajperki w BF'ie, bo każdy lubi co innego.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...