Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podbieganie łuczników.

haRnasiek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, otóż gram na pewnym serwerze gdzie są nowe moby, pytanie moje jest proste, da się zedytować je tak by podbiegały do postaci? Są to łuczniki i atakują z daleka, tak samo jak w grocie. Chodzimi mi tylko o edycje ze strony clienta o ile taka istnieje.

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

musisz wejsc do navicat >player>mob_proto i przy mobie znalezc kolumne attack_range, zwiekrzasz w niej wartosc i moby zaczna atakowac z daleka, luczniki w grocie maja attack_range 700

Opublikowano

musisz wejsc do navicat >player>mob_proto i przy mobie znalezc kolumne attack_range, zwiekrzasz w niej wartosc i moby zaczna atakowac z daleka, luczniki w grocie maja attack_range 700

Czytać umiesz? Od strony clienta, pozdrawiam.

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Masakra żal i wgl PEEJS :D Wszystko co możliwe tego nie zrobisz po stronie client'a jeżeli serwer jest nie twojego autorstwa a ty nie masz do niego dostępu nic nie poradzisz robi się to po stronie serwera w tabelkach in navicat.

Opublikowano

tak jak up napisal, nie zrobisz tego od strony clienta, jak powiedzial znany polski wieszcz "amelijum nie pomalujesz"... no chyba ze masz farbe "amelinowo", a ty chyba masz :P wnioskujac z tego co mi napisales

Opublikowano

Cześć, otóż gram na pewnym serwerze gdzie są nowe moby, pytanie moje jest proste, da się zedytować je tak by podbiegały do postaci? Są to łuczniki i atakują z daleka, tak samo jak w grocie. Chodzimi mi tylko o edycje ze strony clienta o ile taka istnieje.

To może ja Ci odpowiem w pełni formalnie.

Niestety ale zmiana, którą ty chcesz wykonać jest niemożliwa, gdy grasz na serwerze stworzonym przez inną osobę.

By to zmienić, należy posiadać własny serwer :)

Odpowiada za to dokładnie 1 kolumna w tabeli mob_proto

Mam nadzieję, że teraz wszystko już jest zrozumiałe :)

Pozdrawiam :)

SerwisantMT2

I'm here for You, not for myself

Always help You

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...