Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fiora vs Jax

Frappi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :)

Mam dylemata

mianowicie, kto lepszy do wyccarowania gry na rankedzie? Fiora czy Jax, Szczegółnie zależy mi na tym ze jak wszyscy padną a ja sam miałbym defować to zebym jakos dał rade solo vs all ;d

'' Nigdy nie rozmawiaj z debilem. Na początku zniży cię do swojego poziomu a następnie pokona inteligencją ''

Opublikowano

Zazwyczaj jest tak, że jeżeli padniesz i zostajesz sam, i tak Cię zjadą bo mają przewagę liczebną itd. Ogólnie jax jest dobrym junglerem + toperem posiadającym skok + stuna.

Jest bardzo wytrzymały + szybki cooldown skilli a w dodatku posiada genialnego passive, jax sam w sobie jest bardzo silną postacią. Fiora? Mam Fiorę, i przegrałem ją kilka meczy, wiem jaka jest dobra na 1 vs 1. Zjada większość postaci, lecz ona jest zbyt papierowatym championem, spłynie bardzo szybko, nawet jeżeli w teamfight użyje ulta + wszystkie spelle, ma ogromy cooldown skilli. A po za tym, ma bardzo słaby system escape i nie posiada takiego czegoś jak jax. Zapomniałem, może używać tylko "Q" do potworów / Ludzi. Lecz takim skillem w escape dużo nie zdziałasz, duży ma damage, ale zbyt papierowata. Bardziej widziałbym jaxa.

Dobry Jungler / Dobry Solo top / Potrafi wykierować każdą grę, jeżeli posiada 2 itemy na początku gry. W tym co napisałeś, bardziej sprawdzi się jax przy bronieniu zdziała i odciągnie graczy stunem i skokami jakimi on posiada i att sped + obrona ultem. Jax lepszy :)

EDIT:

Zapomniałbym, jax po nerfach nawet jest OP championem / PS - Z Fiorą mogę się mylić, ale zazwyczaj tak jest, fiora nie jest żadnym specjalną postacią robienia ją pod tanko-ad.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Jax :

+ robi sieke w late game
+ jungler/toper
+ dobry pusher
+ pasyw zwiększa nam AS
+ stun
+ dodge
+ doskok/odskok do minionów czegokolwiek

Opublikowano

fiora jest dosyc specyficznym champem , musisz grac agresywnie w early game , fiora ma latwa farme , ale w late game nie jest najlepsza. W tf praktycznie jedyne co robi to ulti , bo nie ma zadnych cc (frozen malleta i tak nie polecam budowac). Jej ulti potrafi zadac wszystkim z enemy teamu po polowe hp wiec nie jest tak zle , a na lanie powinienes rujnowac przeciwnikow .

Zas jax to swietny assasin latwo zabije adc , apc ,niezbyt dobrze radzi sobie na tankow . w Early game przede wszystkim farma .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Fiora daje radę tylko przez kilka pierwszych lvli. Nie polecam.

Za to Jax to dobry wybór:

+wytrzymały

+aoe stun

+doskok

+dmg

+w jungli szybko robi obozy

+efektywne ganki

+mocny przez wszystkie fazy gry

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...