Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Chciałbym załorzyć dedyka / Vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wolę już mieć tego dedyka / vps

oco chdzi ? mam na telefonie 300zł prawie no 285zł

Chciałbym wykupić sobie vps dedyka .

mianowicie jak to wygląda są jakieś teraz gdzieś promocje tanie ?

Że jak ? zamawiam tak ? i oni właczają ? bo ja nie rozumiem kurdeee ;/ hamahi to inna bajka pogłubiło mi się .

wytłumaczcie mi all czy jak zamowie / dedyk / vps muszę osobno kupowac stronę kurdee mać ;/ proszę za najlepsze dam 5 oczywiścię także pogracie sobie na serwerze który nie padnie krótko nie jestem taki.

sorki że szybko piszę ale mam kierownicę podłączoną i podpieram ałłł boli ręka.

Opublikowano

VPS to zdalny pulpit. Strona www to osobna domena, oczywiście musi być podpięta pod MySQL. A 300 zł na fonie to ok. 150zł realne, a dobry dedyk to ok. 300zł przelewem. Pozatym wątpie, że kupisz za sms. Nawet ekipy niemasz, grafika, webmastera itd. Zapewne też navicata i plików serwerowych nie ogarniesz. /sory za błędy, pisane z telefonu.

Opublikowano

Tak jak napisał mój poprzednik -musisz najpierw zebrac ekipę bo samemu się za to brać to człowiek nie ogarnie (no chyba że siedziałby 24h przed kompem) ,żeby postawić taki serverek samemu musiałbyś znać chociaż podstawowe zasady jak co działa .

Opublikowano

jak ktos wyzej napisal na exone kupisz za sms vps, ale lepiej zrob hamachi.. nie ogarniasz za pewnie nic z tych rzeczy i kupno to bedzie tylko i wylaczenie strana pieniedzy dla ciebie... lepiej zrob hamachi, ucz sie na tutach, bledach naucz sie cokolwiek a potem mysl o dedyku.

sygna1.png

Opublikowano

Ciekawe kto zagra na moim hamaku pewnie 3 osoby ; (

Mam 16gb Ramu

20mb/s neta

Procesor i7 core chyba 7rdzeniowy ;/ 3.60GHZ

Karta graficzna nvidia geforce 690GTX ;/

Zasilacz 750W

Ehh ciekawe co na tym czymś moge utrzymać ;/

Opublikowano

@UP boże.. 1. procesor nie może mieć 7 rdzeni , ewentualnie 8 .. 2. szpanujesz tylko komputerem 3. utrzymasz i pewnie bardzo dobrze zdajesz sobie z tego sprawe -,-

@Topic

Bez wystarczającej wiedzy nie bierz się za vps / dedyk .

Procek: AMD Athlon X2 II 3.3GHz OC < do wymiany na phenoma >

RAM: 2GB DDR3

Grafika: HD Radeon 4870 1GB

Zasilacz: ATX POWER SUPPLY 420W

MOBO: Asrock N68C-S UCC

Opublikowano

Mam 16gb Ramu

20mb/s neta

Zasilacz 750W

nikt nie musi zagrac.. pierw sie naucz robic serwery, poucz sie troche na hamachi a potem mysl by ktos zagral.. bo jak nic nie potrafisz to i tak nikt nie zagra, wiec to sensu nie ma.

sygna1.png

Opublikowano

Mam 16gb Ramu

20mb/s neta

Zasilacz 750W

E tam ;D Ja to bym Ci radził zainwestować w słownik, a nie w dedyka :D A na takim kompie spokojnie mogłoby grać ze 150-200 osób bez lagów... Tak myślę... Więc jeszcze jakbyś taki miał, to nie rozumiem po co ten temat. :)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

No to pomóżcie gg 32750249 ; )

Nie umiem edytować klienta zawsze jak robię to w pongach przestawiam to raz jest błąd raz nic nie wyskakuje na client się nie znam.

EDIT@ Kiedyś był taki temat co się pisało że np szukam osoby która pomogła by mi w cliencie żeby ładnie działało wszystko i dodawanie zbr np w cliencie itp

Opublikowano

nadal jest ten temat ;> pong... hmmm

to na koncu sobie ogarnij xD

Pierw zabierz się za zainstalowanie plikow serwerowych na bsd od kogoś np

Kocioł, terenzo...

//Sygnatura niezgodna z regulaminem

TheJeron78

Opublikowano

Wysłałem komuś sms z mpc forum na 50zł i powiedział że zrobi vps i będę miał dostęp do navi maszyny i wgl i wczoraj jak podalem chwile po pisaliśmy po gadalismy na skype i powiedział że idzie spać bo mu tata karze i takto wejdzie o 24 czekalem do 2 po czym poszłem spać bo go nie było i też dodam że mówił że od 10 ma być no to czekam bo mial o 24 wgrać jakieś pliki i wgl ;/ jak myślicie oszuka ?

Opublikowano

stwórz ten hamachi, bo jak patrze jakie błędy robisz to.. + napewno zagrają 3 os. :), jeden ddos i masz po serwerze..
taka prawda..

x2pt.png

Don't be shy | Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...