Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer LoL'a ?

TwinSlave

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda taka, że na każdym z maszyn lola noobów jest w przybliżeniu tyle samo bo perspektywa "dobrej gry" jest zupełnie inna. W przełożeniu na nasz łopatologiczny język znaczy to tyle że np. na eune typ ze statami 5/7 będzie uznany za nawet ok, natomiast na innym regionie będzie postrzegany za trolla/nooba/feedera. Tak więc jaki serwer wybierzesz i tak będzie dobrze, z tym że polecam ci Eu North+East, bo czasami po prostu wpadnie w głowę chęć na zagranie z kolegami z Polski a oni najczęściej grają na tym właśnie regionie.

Opublikowano

Graj na eune. Gra tam najwięcej Polaków. Tylko tam można kupować RP za PLNy. Na Ameryce będziesz miał ponad 200 pingu. Na EuW jeśli już wbijesz wysoką dywizję to możesz zagrać ze znanymi osobami.

Co do noobów - wszędzie jest tak samo. I nie tyle nooby, co słabi gracze.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Polecam BR, brak noobów, kazdy gra Mordekaiserem więc możesz łatwo kontrować, nie wiesz co piszą do ciebie przeciwnicy/sojusznicy więc nie denerwujesz się, że ktoś cię wyzywa lub coś takiego.

A jeśli nie to

http://leagueoflegends.co.kr/

tam jest ponoć większy poziom, nie ma noobów ale są chinskie znaczki więc nic nie obczaisz :P

Opublikowano

NA, KR i TW się wyróżniają poziomem na rankedach, choć west/nordic na wyższych też. xD

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Gram na Weście od tygodnia i nie narzekam, mało noobów/feederów/trolli, jak widziałem jak kolega grał na EUNE to pożal się Boże, bez porównania xD

1356721310-U739101.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Wszędzie spotkasz "noob" graczy, ale najmniej to chyba na Oceanii.  xD A tak serio, to spróbuj na West'cie ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

NA jest ok, lecz pingi po 200.

Sam mam 2 konta na eune i euw. Na uew nie mam prawie żadnych championów, lecz lepiej jest tam grać, 0 nerwów, po prostu mogę sobie spokojnie pograć w fajną gierkę. W sumie wybierzesz eune, zobaczysz, co to są polaczki...

Na eune wchodzę tylko jak west padnie, mam ochote jakimś inny champem zagrać lub z ziomeczkiem(wiadome prawie cała polska na eune).

Euw, kulturka, dziwne jest to że pomimo że nie umieją grać(solo lane czy coś takiego), to teamfight są na poziomie o 2 ligi większe niż na eune.

Na silverze w euw, są bardziej ogarnięci ludzie niż w platynie eune.

Oczywiście na każdym serwerze znajdą się jacyś kretyni, ale na euw, bardzo rzadko, w tym tygodniu trafiłem na takie 2 mecze. Team zawsze wie, że flame/spam = lose, dlatego zazwyczaj kończy się na groźbach typu report i koniec dyskusji.(ale to jeszcze zależy od twojego poziomu kultury, zaczniesz wyzywać, dostaniesz kilka reportów, to wrzuci cię do kolejki z flamerami i zjebami)

Małe porównanie które zaobserwowałem:

eune bronze vs euw bronze

- na eune chat przy wyborze champu będzie ciągle aktywny(każdy będzie pisał swoją linię, i wyzywał twoich rodziców, aż pickną)

- na euw często się zdarzało że nikt nawet słowa nie napisał, głównie order pick

Jak próbujesz carrować:

- na eune często ciężko zebrać drużynę do kupy, aby w 5 zaatakować.

- euw każdy wie że przez walki bez 5, łatwo przegrać grę

- na euw, jak zobaczą że enemy team się wyzywa(enemy traci przewagę), od razu jest jakaś kmina na atak :D

- jedyne to throwy są prawie identyczne (typu team prowadzi 20/10, i każdy zaczyna solo biegać i lose), chodź na euw, wystarczy ich uświadomić o tym, i zaraz w 5 atakujemy, a eune typowy polaczek będzie szedł w zaparte, że to twoja wina, i zaraz gra się zamieni w jakiś portal społecznościowy(flame/spam etc.).

Typowa cecha Polaka:

- jeżeli się pomyli, i tak będzie swojego zdania, "TO TY ZJEBAŁEŚ"

a graj z takimi 8-10 letnimi polaczkami. Postaw się im, to dowiesz się że wsadzał kutasa każdemu członkowi twojej rodziny.

Na eune dobrze się gra, ale tylko z dobrą playlistą, typu mozart czy bethoven.(jakoś pomaga opanować wkurw, przez którego po prostu gramy gorzej)

Opublikowano

Jak grałem na NA na początku, to tam jeszcze wtedy grali ludzie z ameryki południowej, głównie meksykance i inni Brazylijczycy... Masakra była, podobnie jak na EU swego czasu Rosjanie. Rejdzowali i psuli każdą grę. Teraz już chyba mają swoje serwery, więc powinno być OK. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...