Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do gier oraz renderingu do 3000Zl

-panandrzej-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otoz chcialbym sobie kupic nowy komputer. Jakby co wiem ze zakladalem juz taki temat aczkolwiek nie moge go znalesc i zdaje mi sie ze zostal on juz usuniety. I tak jak w temacie, moglby mi ktos zlozyc dobry zestaw do gier i renderingu do 3000 Zl? Procesora nie mam zamiaru podkrecac. Dziekuje i pozdrawiam :>

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Z karta graficzna to poleciales jak Magik z okna :D Rozumiem ze do renderu to potrzebna dobra karta ale zeby taka? Tak apropo to RAM chyba tez gra duza role?

Tak aporpo True widze ze ta obudowa to jakas z kosmosu xD Powiem ci-seksowna :>

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Grafa do renderu wcale nie potrzebna, jednak przyda Ci się do gier, a jak CPU nie podkręcasz to lepiej dołożyć do grafiki.

Opublikowano

Ale czy przypadkiem RAM nie jest potrzebny do renderu? I procesor? Gdzues wyczytalem ze wlasnie te podzespoly sa najwazniejsze do renderingu. Nie lepiej zmienic karte na 2 lub 1,5Gb i zainwestowac troche w procek i RAM?

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Tak, i karta graficzna, RAM, oraz procesor są potrzebne. Ta karta jest idealna. i5 3350P do renderu ci dał W tej cenie możnaby zrobić FX-8350 ale zestaw TrueFaitha już jest dobry, ale bardziej do gier niż renderu, mimo to da radę.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie lepiej ten procesor i karte graficzna wymienic na to?

Sapphire ATI Radeon HD6670

i5-3570k

Wyszlo mi ze wychodzi o ponad 600-800zl taniej (takie w glowie, nie chcialem wyliczac dokladnie, obstawiam ze obliczylem to o pare stow za duzo xD)

1378238828-U336505.png
Opublikowano

i5 3570k jest do o/c a Ty co napisałeś w pierwszym poscie?

Radeon 6670? Haha (nie ten budzet xD) To gpu moza wsadzic do slabszego zestawu ale nie za 3k

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ale czy przypadkiem RAM nie jest potrzebny do renderu? I procesor?

Ile tego RAM'u ? 3x2 Gb by wystarczyło w dual channel enchanced (czy coś takiego) było by nawet wydajniej chociaż dual channel 2x4Gb też jest dobrze.

Procka masz dobrego, 3570 w turbo ma coś koło 4 GHz. Można by to złożyć na FX'ie który jest lepszy pod render z tym ze lekko gorszy pod gry + jest cieplejszy i żre więcej prądu.

6670 to karta biurowa a nie do gier ;d

Opublikowano

No właściwie można, nie wiem po co tego Zalmana tam wepchałem.

http://www.morele.net/inventory/info/9OQ3O/

Buda Brutus, zasilacz cichutki Deus, tańszy dysk.

Co do FX'a to wyjdzie, ale z 8320 (z tego co się orientuje to to samo z niższym voltażem i taktowaniem)

http://www.morele.net/inventory/info/6fBHMY/

Procek pod OC (Fera PRO powinna wytrzymać, te nowe FX'y są stosunkowo chłodne) ewentualnie chłodzenie na Fortisa. Lepszy pod render, pod gry teoretycznie to samo

Opublikowano

Fefresz

A gdybym jednak zdecydowal sie na Oc Tego AMD (lecz sadze ze 3,5Ghz i Turbo na 4 powinno mi starczyc) to jakie powinno byc odpowiednie taktowanie i napiecie aby nie bylo problemow?

1378238828-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...