Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa do PC

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie . Czy ta obudowa będzie dobra do tego zestawu ? Chodzi mi o to żeby był przepływ powietrza dobry i wszystko było chłodzone : http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-plus-czarna-418073/

Mój pc:

Procek: core i5 3350P 3.1Ghz

GPU: Radeon 7850 Gigabyte 1GB

ram: 4GB ddr3 1333, ale dokupie jeszcze minimum 4GB

Zasilacz : corsair 450w

Chciałbym jeszcze w późniejszym czasie podkręcić proceki gpu . Czy taka obudowa wystarczy by wszystko było chłodzone ? ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Ja bym kupił SileniumPC Gladius m40. Nie potrzebujesz miejsca na cooler, gdyż procesora nie podkręcisz. Gladius ma filtry, z9 niestety nie.

@down

ale ma bardzo łatwy dostęp do tych filtrów, przez co łatwiej je wyczyścić.

Opublikowano

Z9 na szczęście nie ma filtrów powodujących efekt odkurzacza i zapychających się co chwile. Jednak Gladius jest lepszą obudową, choć mniej dostępną

Opublikowano

Czyli którą polecacie ? ;D Chyba że jakaś inna tak do max 200 zł .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Bo patrząc na wygląd to Zalman bardziej mi się podoba ale wolę obudowę który będzie miała lepszy przepływ powietrza .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Przepływ bez dokupowania wentylatorów lepszy ma Zalman bo nie ma filtrów i ma więcej i szybsze wentylatory w zestawie. Wystarczy że dokupisz 1-2, może 3 tanie Zephyry 120 do Gladiusa i już kosi tego zalmana jak chce. Licz też że Zalman ma głośniejsze wentylatory

Opublikowano

Ale myślę że moje podzespoły nie są jakimiś grzejnikami i myślę że wystarczy Zalman ;d

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Tak ale kasy już zabrakło ;) To może i wezme tego m40 ;d Jeszcze sie zastanowie ;d

Przepływ bez dokupowania wentylatorów lepszy ma Zalman bo nie ma filtrów i ma więcej i szybsze wentylatory w zestawie. Wystarczy że dokupisz 1-2, może 3 tanie Zephyry 120 do Gladiusa i już kosi tego zalmana jak chce. Licz też że Zalman ma głośniejsze wentylatory

Zephyry ? Nie znam ;p

Aaa ;d O to Ci chodzi : http://www.morele.net/silentiumpc-wentylator-zephyr-120x120x25mm-cichy-13-6-dba-321476/

?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Okey a te kable co są od wentyli 3pinowki to do jakiego gniazda w zasilaczu mam podczepić ? Do jakiej końcówki ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Okey a te kable co są od wentyli 3pinowki to do jakiego gniazda w zasilaczu mam podczepić ? Do jakiej końcówki ?

Do płyty głównej podpinasz najlepiej ;).

Albo kupujesz MOLEX -> 3PIN.

Opublikowano

A ten kontroer obrotów ma odpowiednią ilość wejść by podłączyć jeszcze inne wentyle ?Bo kupuje jednak Zalman Z9 Plus. Aha i jeszcze jaki polecacie mi wentyl z diodami ? Jakiś tani, inny kolor niż niebieski i cichy ma być ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

W zalmanie i tak masz tak głośne że nie musi być cichy ;> Weź np. od SilentiumPC, bodajże Sigma czy coś takiego, niebieskie diody, wydajny, stosunkowo cichy

Opublikowano

A jakiego ty masz tego Modecoma??? Bo jak masz AT-G lub jakąś inna to ok i NEXT tez ok. Zmiana obudowy by wtedy nie była konieczna jak wrzucisz jeszcze jej zdjecie do porownania modeli.

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...