Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] 4Story - Czy rozgrywka tam nadal jest nudna

gawronzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dawno dawno temu grałem w 4story. Czy nadal rozgrywka tam jest nudna<bez urazy> czy dużo się zmieniło i czy to jest fajna gierka teraz na nudę. Proszę o poważne odpowiedzi :)

;p

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać na pl to nadal nuda moim zdaniem opłaca się grać jedynie na priv.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać na pl to nadal nuda moim zdaniem opłaca się grać jedynie na priv.

Co ? Nie ma niż lepszego niż Global, privy to nie to samo .

Witam. Dawno dawno temu grałem w 4story. Czy nadal rozgrywka tam jest nudna<bez urazy> czy dużo się zmieniło i czy to jest fajna gierka teraz na nudę. Proszę o poważne odpowiedzi :)

Rozgrywka moim zdaniem jest w pewnym stopniu ulepszona, chodź dawniej grało się lepiej . Na nudę jest to fajna gierka, jeżeli nie będą Cie denerwować wrogowie z Derion. ;)

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Jak mieliście eq +10-12 to może dla was rozgrywka była nudna xD <bez obrazy> Na dzień dzisiejszy stwierdzam że zostało dużo nasrane :/ dużo item +18-24 jest ! na der-ardr jest ziomek co ma eq +24-23 -.- . jak dla 'MNIE' te wszystkie nowe rzeczy nie wzbudzają pozytywnych emocji u mnie.

Opublikowano

No nic skuszę się mimo to na PL'a :P. Skorzystam troszkę z tych poradników na tymże forum, gdyż zapomniałem jak się w TO grało ..

;p

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hikary.. Wszystkich zniechecasz do gry na pl. Dlaczego? Bo nic tam nie osiagnales? Za dlugo lvl sie wbijalo? Privy to najwiekszy syf jaki.moze byc, jezeli priv jest ogarniety to dwa razy na dzien mozna sie pobic w ardir.2pt vs 2pt. A gra na serwerach 4fun jest jeszcze gorsza nawet jesli to pod pvp ustawione to po 2-3dniach sie to nudzi. A jezeli nie pl to global. Granie w 4story na poziomie to nie problem, starczy wbic maxa. Ale ty hikary ostatnimi czasy mi podpadasz.. Co chwile ktos zada pytanie.dotyczace pla a ty mu odpisujesz np. nie trac czasu na pla, idz na priva.- powtorze jeszcze raz, to ze tobie sie nie spodobalo na pl, nie znaczy, ze innym nie. Nuda na pl? A co masz na privie, czego nie.ma pl? Jak ktos chce sie o cos zapytac dot. PLa to pisac pw.

Ps: michal, co z tego, ze ma eq full 24?! Wbijesz maxa i raz na jakis czas bedziesz mial szanse 1v1, gdzie z bronia 22 takiego typa sie zhasa a, o ową bron nie trudno. Ciekawi mnie fakt, czemu zazwyczaj nupki w eq 18 broni 20 sa najwyzej.. Bo maja skila, ogarniaja swoja postac. Papryk na.mortalu ma set 18-19 rozga 20 gra zakiem i jsest pierwszy a jest tyle innych "pseudokoxow" w eq lepszym od niego a on ich sklada.

Opublikowano

@2Up

Naprawdę nie wiesz dlaczego uważam pl za dno? Jak nie wiesz to ci powiem, uważam pl za dno dlatego że jest nastawiony jedynie na wyciąganie kasy z ludzi i nic innego ich nie obchodzi a ludzie którzy wydają na tą grę kasę mogą mieć szybciej lepsze eq i tym samym mogą szybciej coś osiągnąć + odrzuca mnie patch który aktualnie tam jest. Co do wolnego wbijania lv to masz racje to tez mnie odrzuca bo jak sam piszesz rozgrywka zaczyna sie na max lv a na wybicie maxa trzeba poświęcić minimalnie tydzień i jest to bardzo monotonne, więc dlaczego nie zwiększyć expa?

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Hikary, przynajmniej na plu jak sie bez isa eq zdobedzie to bedzie satysfakcja, bo to nie jest priv i trzeba poswiecic troche czasu. Na plu 2 miechy grania 4-5h dziennie i ma sie bron 22, ktora moglaby byc warta 400zl. Przynajmniej nie ma takiej monotonii jak na serwerach 4fun. Ja bez isa od marca na plu osiagnalem set pvp 18, rozga nowa pvp +20 3 gemy i dobre bizu. A gralem od zera. I teraz w pvp skladam typkow w eq 20-22. Po drugie, zeby byc kim i byc uwazanym za kogos lepszego to w kazdej grze trzeba wydac grosz, nawet up@ w raiderz, gdyby nie trzeba bylo wydawac hajsu to tworcy tej gry by jej nie wypuscili na rynek. W KAZDEJ GRZE TRZEBA COS WYDAC JESLI CHCE SIE BYC JESZCZE LEPSZYM OD TYCH LEPSZYCH. A jesli sie nie ma skila to sie gowno osiagnie, bo pisalem to w innym temacie, pierwsza osoba w rankingu set pvp 18-19 rozga +20 - zaklinacz. Turniej pvp grupowy, kto wygrywa prawie 200 do zera z typami w eq 22-24? Goscie w eq 18-20 i broniach pvp20/npvp 22. Bez skila gowno sie osiagnie, tyle moge powiedziec.

Opublikowano

System ulepszania itemków jest zwalony..Marnuje się kase żeby ulepszyć kurna o 3 stopnie.. I czasami gówno wychodzi.. Ja przestałem grać od kiedy nie udało mi się ulepszyć z +14/15 na 17/18 i wydałem ze 100 złotych.. Oszukaństwo i tyle.

Czy Bóg istnieje? Zależy dla kogo i zależy jaki to jest Bóg.. Dla mnie jest to komputer, i wiem że on na pewno istnieje. B)

Damir_Avdic-2-800x200.jpg

Opublikowano

Jak się nie umie ulepszać i nie wie kiedy to się nie ulepsza, ja dziś pizgłem topa pvp kolosa na +21, ale przed tym musiałem spalić 4x18 pvp. Za 100zł jak kupisz ulepszacze to masz 350g jak je sprzedaz.. Wiec jak sie nie umie plusowac to sie bardziej oplaca sprzedac ulepszacze :) Wiele ludzi w tej grze rozgryzło już system na kowala, nie tak aby pizgac full itemy na 24, ale rozgryzlo na tyle aby tyle nia palil i w większości wchodziło.

Opublikowano

Prawda co prawda. No, ale jedni wolą PL, inni wolą priva. Mi się privy podobają, jak są nastawione nie pod $$. Typu Nexon, EG. Nie chodzi mi o privy all +24. Najbardziej o te ulepszanie i coś innego od PL.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

imixu, moim zdaniem to hikary ma racje co do pla nie warto tracic tam czasu, dlaczego ? Rozgrywka jest tak ułatwiona ze moga grac tam gracze w wieku 2 lat ktore beda klikac jeden klawisz. Eq wbija sie tam bardzoo łatwo zdobyc 1g tym bardziej jak z tynkami, osobiscie wolę priy pve taki np co zrobił tomeczek ale odradzam pvp typu vendetta. Wypowiedz pikachu. Ty to wogolemasz manie na tym globalu. Jak nie w grze to i na forum musisz go chwalic. Moim zdaniem pl jest jak zlodzieej czekajacy na przechodzaca babcie ktorej zabierze portfel z kasa. Bez wydania ok 2 tysiecy na gre jestes nikim. Chyna ze w

na wysokim poziomie ogarniesz ekonomie gry . Pl odradzam global moze byc ale jak mowiłem ekonomia. Privy pvp tez odradzam bo szkoda twojego miejsca na kompie jezeli ma ci sie znudzic po 2/3 dniach a privy pve, konkretne a nie typu eg polecam ...

Opublikowano

Na pla wydac 2k aby byc dobrym? Starczy skil do gry i ze znajomymi w setach 18 i broniach 22 dominujesz caly serwer jak masz skila. Ja na gre nie wydalem nic a mam eq 20 i bron pvp 22. Do tego 2 postacie na td z setami 18 pvp. Wszystkiego dorabialem sie niecale 2lata. Teraz pol roku i mam takie eq..

Opublikowano

DUPA , DUPA , DUPA !

Nie grać na tym gównie i tyle ... Kiedyś pl był sto razy lepszy ! Czasy kiedy ludzie robili pieczątki razem , zbierali się na p26 w hased ... Długo się levele wbijało a także eq .. A teraz co ? Na TD w 1 dzień można wbić 40 lvl [ grając zjebanie jak ja ] lub 60 jak jakiś koxu typu imixiu czy jak mu tam ;o . Nie grać na tym gównie o wiele bardziej polecam Vendete , expić nie trzeba tylko pvp ;) . Na Plu i tak się szybko wbija ale jedni mają dobre eq a drudzy muszą ulepszać ...

Opublikowano

No więc tym bardziej, expi sie latwo to czemu nie grać? Mozna grac chociazby dla zarobku, itemy 20 po 120zł na allegro stoją, takze tego..

Opublikowano

Widać że nie zrozumiałeś czego napisałem ...

Jeśli on teraz ma zamiar grać i bez żadnego konta to gówno zrobi bez wydawania realnej kasy ...

Co z tego jeśli szybko się wbija lvl a eq nie ma ? -.-

Bez wydawania kasy dobre eq jak pisał któryś miał dopiero po 2 latach , jeśli dalej takie patchy zjebane będą dawać to już nikt grać nie będzie -_-

Lepiej jak lvle się długo wbijało i każdy miał słabe eq ;) .. Wtedy by znowu na td'ach takie najebanki były jak kiedyś , a nie jak teraz jakieś frajery wbijają z eq +20 na td 20 ...

Opublikowano

Pisałem, ze 2 lata zbieralem. Nie wiesz chyba, ze 2 lata temu nie było jeszcze mentora, nie było smoków, nie bylo p92. Zarabiac trzeba bylo na handlu i na p92. A teraz? Na eq zeby w ardir ogarniac potrzeba okolo 3 miesiecy. Zadna frajda grac na prywatnym serwerze. Tu sie ma satysfakcje jak sie na eq zarobic, ale jak sie jest noskillem to nawet w secie 22 nie bedzie mu szlo. Zaczynalem w secie 18 i broni 22. W rankingu ogolnym 43 miejsce, honor miejsce 18, Wystarczy miec ogarnieta ekipe kumpli i mozna ogarnac caly serwer. Buhahhaha, serwer jak bylo slabe eq i nikt nie mial +20 jak teraz? Wtedy nikt nie mial prawie eq bo to byly poczatki gry i kazdy na start nie chcial wydawac. A teraz jakby cale 4story zresetowali co nie jest realne to ja na przyklad bym juz na sam poczatek załadował 1k, zeby uprzykrzyć takim placzkom jak ty zycie. Nikt wtedy grosza zlamanego na gre nie wydawal bo nie wiedzial czy np. nie zrezygnuja z tej produkcji.. Gra sie rozwijala jakies 2 lata az kazdy mial juz w miare ogarniete eq. A jezeli nie stac cie aby wydawac to teraz 4story jest na tyle rozwiniete, ze mozna dobre eq miec w kilka miesiecy. Wystarczy miec troche czasu.. nic za darmo niestety nie ma, trzeba sie pomeczyc. Z resztą na td20 + są obnizone wiec na td20 masz eq +15. Masz pokojowe td, wbicie maxa to kwestia tygodnia. Ale niestety nie mozna byc leniwym i jezeli cos sie chce osiagnac to trzeba spiąć poślady. Ja pracuje i w dodatku mam jeszcze troche czasu na gre. Wydałem na gre z poczatkow moze 100zl, na poczatku na obnizacze, konie i inne duperele. A teraz dzieki temu co uzyskalem po 2 latach moge konto sprzedac za 4 tysiące złotych bo takie oferty mialem juz na pw i od znajomych. A za to mam dobrego peceta : )

Opublikowano

Jeżeli kumple chcieli od ciebie kupić konto na 4story za 4 tysiaki , to powiem ci że masz zajebistych kumpli ...

Jak można kurwa na gre wydać 4 k ? Trzeba mieć narąbane do głowy ;) To że pracujesz i wydajesz kase na grę to już twoja sprawa :) Ja na twoim miejscu bym hmm.. ubranie dla laski kupił ? :D a nie 500 zł na głupią grę wydawać , sam wydawałem jak byłem młodszy kase i na gówno mi się to zdało ;) ... Widać że Aderia na valo się rozpada ... Nie widać wg. valo , na euro jak pamiętam raz nie było ani jednego valca w Ardir więc za niedługo na Aderii będą same dery ... Mortal się trzyma ale od dawnych czasów odeszło wiele osób , na privach można sobie spokojnie wbić eq , a nie napierdalać na Plu i jeszcze wydawać kase czekając aż kowal wszystko spali ... Obiecuje ci że za niedługo że polski global będzie miał członków tyle co na małych privach ... Nazywać płaczkiem mnie nie musisz , bo zapewne sam chowasz się pod poduszkę kiedy ci kowal coś spali czy coś tam ... Wszyscy tak piszą '' Mam prace i bla bla bla '' lub ,, Zamiast spędzać czas na kompie idź na podwórko '' na tym całym 4story na mpc :) A zapewne połowa was napierdala 24/7 tak jak ty kiedyś , czy teraz i wydaje kase rodziców na duperele ... To że się kase szybko wbija to nie znaczy że odrazu na dobre eq , kiedyś jakby sie miało tyle kasy co teraz to eq +24 by się mogło kupić [ chociaż kiedyś nie było ] ... '' Za darmo nic nie ma '' - Zostawie to bez komentarza :) . Ponieważ jak mówiłem wcześniej na kase nie ma co wydawać kasy tyle co ty , tylko 2 razy na miesiąc lub wg.....

Dziękuje i pozdrawiam Tych co wiedzą jak obchodzić się z pieniędzmi :)

Opublikowano

Niestety dopiero teraz wolna chwile mam i pisze. To ile wydaje i po co nie powinno cie interesowac. Ja itemow niestety nie pale, wiec nie placze do poduszki.4k na gre to duzo? Na serwie sa cztery osoby, ktore ponad 20k wydaly. Mi w zyciu niczego nie brakuje, nawet zeby kupic cos zonie przyszlej. Dla mnie gra jest relaksem po 10h zapierdalania, gram i siedze na ts z sasiadami z naprzeciwka.. A to, ze ktos sie pali z zazdrosci to nie moja wina. Na gre wydaje 5% mojej wyplaty co w przeliczeniu po 5 miesiacach daje mi set 22. Jakbys mial kiedys tyle píeniedzy, dom, samochod to bys nie mial sam na co ich tracic. Gdyby nie ci co wydaja gry mmo by nie istnialy. Jak sie ma mozliwosci aby wydac to czemu by nie wydawac? Dla mnie ta gra jest hobby i relaksem, niektorzy inwestuja w swoje hobby np. sport ASG, dokupujesz tam co raz to lepsze bronie aby na poligonie byc co raz to lepszym. Moze gdybym byl biedakiem to bym sobie odpuscil takie gry, ale nie oszukujmy sie gry typu mmo/rpg sa po to aby przynosily korzysci pieniezne. Jakby nikt nie wydawal na gre kasy to w zadna gierke bys sobie nie pogral bo nikt nie robi nic za darmo. Aby zagrac w jakas inna gre np na pc tez trzeba ja kupic lub jak sie jest piratem to sciagnac z neta, jednak w dzien premiery ciezko :P

Opublikowano

No ale kur.... jak lvl 93 się wbija w tydzień to jak w tydzień wydasz kasę lub zarobisz na eq +18/20 pvp ? ._. Więc jakby się wolniej jak kiedyś wbijało to napewno do 70 by się wbiło eq :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...