Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Biała tekstura Runicznego Ostrza.

Asti™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem próbuje to zrobić już na wszystkie sposoby i nadal nic..

więc tak w grze model broni jest lecz nie wczytuje tekstury broń jest biała.

Granny Viewer pokazuje ścieżke i nazwe tekstury która mam poprawnie

4a3jjo.jpg

wpisy Item: Też są poprawne

<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2" type="0"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\dragon_spad.gr2]]></File>
<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/W_one_5.tga" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\W_one_5.tga]]></File>

Item list

3230    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3231    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3232    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3233    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3234    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3235    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3236    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3237    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3238    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2
3239    WEAPON    icon/item/03230.tga    d:/ymir work/item/weapon/dragon_spad.gr2

Też są poprawne skoro w eq widać ikonkę broni oraz model. Tylko nie może wczytać tekstury.

SS z gry:

520qsn.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy te przerwy w item_list są to [TAB'y] ,a nie spację

Tekstury czyta z modelu, więc niech sprawdzi czy ją ma tam gdzie powinna być..

@po wpisach z xml wnioskuję że może to być tekstura zrypana.. :D

Opublikowano

Jak widać są to TAB'y.
nazq86.jpg

Tekstury czyta z modelu, więc niech sprawdzi czy ją ma tam gdzie powinna być..

@po wpisach z xml wnioskuję że może to być tekstura zrypana.. :D

Niby dlaczego jest tekstura zrypana?

probowałem tak:

<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/W_one_5.tga" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\W_one_5.tga]]></File>

i tak:

<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/W_one_5.tga" type="0"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\W_one_5.tga]]></File>

Nie ważne jakie type i tak nie zmienia różnicy.

Opublikowano

Jak widać są to TAB'y.

Niby dlaczego jest tekstura zrypana?

probowałem tak:

i tak:

<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/W_one_5.tga" type="0"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\W_one_5.tga]]></File>

Nie ważne jakie type i tak nie zmienia różnicy.

Próbowałeś otworzyć ja w jakimś edytorze?

Opublikowano

Tak. w 50% działa. ponieważ nie ma Alpha Chanel'a ale jak sprwdzałem inne tekstury to także nie mają.

kvw3qt.jpg

Ale tu nie ma tekstury .dds. Jest sam model czyli .gr2

o co Ci konkretnie chodzi przecież grany pokazuje że ten plik gr2 wymaga tekstury.

Opublikowano

Gdzieś kiedyś czytałem że model & ikona nie może mieć nazwy z liter, nie wiem czy to do końca jest prawda. Spróbuj zmienić nazwę modelu i wpisy w item_list na np. id broni +0. ;x

Opublikowano

Masz tutaj link

http://uploaded.net/file/selxwjxm

skan

https://www.virustotal.com/pl/file/c06d94c22f5fbb5e75d6629d5aeab5135a932bea0c55a83530f186383d8b6de1/analysis/1364750673/

Gdzieś kiedyś czytałem że model & ikona nie może mieć nazwy z liter, nie wiem czy to do końca jest prawda. Spróbuj zmienić nazwę modelu i wpisy w item_list na np. id broni +0. ;x

Nic to nie dało po za tym orginaln modele i tekstury składają sie z liter.

<File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_choegogeup01_01.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_choegogeup01_01.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_choegogeup01_02.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_choegogeup01_02.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_choegogeup01_03.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_choegogeup01_03.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_choegogeup01_04.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_choegogeup01_04.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_choegogeup01_05.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_choegogeup01_05.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_chogeup_01.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_chogeup_01.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_chogeup_02.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_chogeup_02.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_gogeup_01.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_gogeup_01.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_gogeup_02.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_gogeup_02.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_junggeup_01.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_junggeup_01.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_junggeup_02.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_junggeup_02.dds]]></File>
        <File archivedPath="d:/ymir work/item/weapon/weapon_junggeup_03.dds" type="1"><![CDATA[..\Files\item\ymir work\item\weapon\weapon_junggeup_03.dds]]></File>

Opublikowano

Chodziło mi o nazwę samego modelu, a nie tekstury... :D

Wiem o co Ci chodziło ;p i zrobiłem tak ale nie działało dlatego chciałem aby mi ktos przerobił wczytanie teksturki na (dds) bo to tga moze byc zepsute

Za chwilę obadam sytuację i dam edita.

Pobierz - attachicon.gif03230.zip

Skan - https://www.virustotal.com/pl/file/059ee9ba1d1aefd9c9d63f815ba6ac2e25dd9271bfe6de59db519fd6c5810423/analysis/1364752006/

Sprawdź czy działa.

Narcyz chodziło mi o przekonwertowanie czytania tekstury przez model gr2

Bo zmienić z tga na dds też potrafie ;)

Opublikowano

Zmienione.

Pobierz - attachicon.gifdragon_spad.rar

Skan - https://www.virustotal.com/pl/file/45611422dcffbbc1ea2be6504de84cc546037101b83e1c22b8b9f8a61d683425/analysis/1364756081/

Btw. Trochę grzeczniej w stosunku do osób które starają się pomóc :)

zaraz sprawdzę i powiem czy działa ;P

No sorry masz rację trzeba szanować ludzi którzy starają się pomóc :)

Dzięki Mistrzu teraz działa :)

Opublikowano

Mógłbyś mi podrzucić tą broń ?

Nie musi być gotowa,wszystko sobie sam zrobie, tylko daj mi ikone, model i teksture ;)

A jak jest z forum to podaj mi link :)

@edit

Podrzuć mi tylko ikonke :):):):):)

I'm here for You, not for myself

Always help You

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...