Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KV-1s czy T-150? Który lepszy? Który ma więcej życia? Który lepsze uszkodzenia? Uzasadnij swoją odp.

marcinb1503

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KW-1S: mocne działo, szybszy, słaby pancerz

T-150:mocniejszy pancerz, wolniejszy słabsze działo

http://www.mpcforum.pl/topic/721778-tutkw-1s-vs-t-150/#entry5218098

tu masz więcej info

Opublikowano

Działo nie jest słabsze... -,- to że ma mniejsze obr na strzał i TYLKO 8 penetry mniej nie oznacza że jest gorsze... Zdecydowanie szybciej strzela, celniejsze. Do tego ma lepszy pancerz i więcej HP. Jest trochę mniej mobilny, ale nadal żwawy. KV-1S więcej wali na strzała, wolniej strzela, jest mobilniejszy, ale papierowy.

Opublikowano

Polecam ci Kv-1s ale T-150 jest też dobry. Powiem ci tak każdy z tych czołgów jest dobry na swój sposób i tyle ja bym zbadał odby dwa :)

Opublikowano

jakie bezsensowne pytania.. takim leniom nie powinno się odpowiadać, jak chcesz wiedzieć który ma wiecej hp i wieksze uszkodzenia to rusz dupe i zobacz statystyki tych czołgów i ich moduły kurwa tak ciezko?... t-150 ma wiecej hp a kv-1s ma wiecej dmg .. [uZASADNIENIE: BO TAK JEST W STATYSTYKACH]

Opublikowano

Gejju jemu chodzi, żeby mu ludzie poradzili jaki czołg wybrać ;-3 . A co do cb to bier KV-1S .

BO: szybki, działo zarąbiste, sam go mam najwięcej bitew, pancerz słabszy niz t-150 fakt, ale nie tylko to sie liczy, jak i dobrze przycelujesz to i 8 tierom 40 % hp zdejmiesz, a co do t-150 to jeżdząca cegła, pancerz może i ma dobry ale jak trafi na VII - VIII tiery to i tak go rozwalą w sumie to VI tiery też. No to tyle.

Opublikowano

@up

Zmień dilera bo T-150 to moim zdaniem najlepszy T6. Mobilny jak na KV, pancerz przedni nie do przebicia po skątowaniu, a nawet bez kątu odbija działa z penetrą poniżej 150. Jest wielkości KV-1S. Jedyne T6 które go przebijają to ARLe i ew. KV-1S... Zamknij ryj jak nie grałeś czołgiem, a nie się mądrzysz...

Opublikowano

KV-1S dlaczego ? bo IS-3 jest dużo lepszy od KV-4 KV-1S wyciągniesz za pro bitwę nawet 30k na czysto. No i jeszcze BO IS-7 <33

Opublikowano

IS-3 lepszy od KV-4? Ja osobiście mam KV-4 i powiem, że jeszcze nie walczyłem z iesem który by mnie rozwalił 1v1. Po prostu KV-4 gra dużo idiotów, którzy zwyczajnie nie mają o nim pojęcia. Jak się tą stodołą ustawisz odpowiednim kątem, to wszystko od boku odbijasz. Osobiście stałem przed 7 czołgami równego tieru i mi tylko gąski niszczyli. Zniszczyli mnie dopiero po pewnym czasie, aż któryś się ogarnął i zaczął walić w weak spota...

Opublikowano

Ghost ja stockowym IS-3 zniszczylem kv-4 Poprostu debile nie znaja slabych punktow czolgu IS i KV4

Opublikowano

Ja osobiście nie grałem T-150, jednak...

I fear no tank... but that thing... it scares me...

Czytaj, nie mogę tego przebić Lowem czasami, nawet bez kąta
A jak przebije, to strzał za 0

Ja osobiście poszedłem w KW-1S, i nie jest on taki papierowy, jak wszyscy mówią
Polecam oba czołgi, jednak jestem bardziej skłonny do KV-1S, aniżeli do stalowej puszki T-150 (nie lubię takich czołgów)

shoob.png

Opublikowano

Mam ponad 600 bitew na kv1s i ani jednej na t150 ale się wypowiem. Sport to med z nadwaga lub heavy z niedowagą, jest bardzo szybki, posiada potężne działo, które ma wielkiego fear factora (jak noob dostanie bułę za prawie 500 to nie wyjedzie drugi raz), pancerz niby papier ale potrafi czasem ładnie odbić. Celność działa... Potrafi z 500m snajpić, może z 50m w kosmos. Generalnie wybrałbym sporta, gdyż w pojedynku 1:1 zdecydowanie większe problemy mam z pokonaniem drugiego sporta, niż t150, poza tym późniejsza linia jest według mnie przyjemniejsza.

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

Teraz dodali brytyjskie niszczyciele i T-150 jest do **** w walce z nimi nawet 4 tier potrafi go zniszczyć.

A KV-1S jest o wiele potężnieszy strzałem w tył nawet 400 zabiera oraz ma mobilniejsze działo

Opublikowano

Ja do powiedzenia mam tyle:

Jak chcesz wziąć KV-1S to wiedz, że będziesz miał łatwiej. Bo co jak to, ale KV-4 wymaga w pewnym stopniu ogarnięcia. A na stockowym KV-4 szału dostaniesz.. serio...

Opublikowano

jakie bezsensowne pytania.. takim leniom nie powinno się odpowiadać, jak chcesz wiedzieć który ma wiecej hp i wieksze uszkodzenia to rusz dupe i zobacz statystyki tych czołgów i ich moduły kurwa tak ciezko?... t-150 ma wiecej hp a kv-1s ma wiecej dmg .. [uZASADNIENIE: BO TAK JEST W STATYSTYKACH]

Zgadzam się z kolegą, bo też strasznie denerwują mnie aż tak leniwi ludzie, że ciężko im nawet sprawdzić statystyki modułów. W grze wszystko podane jest jak na talerzu, wystarczy sobie porównać. A co do wyboru czołgu kolego marcinb1503 to nikt ci nie pomoże, ponieważ każdy gra inaczej i od jego stylu gry zależy, czy czołg jest dobry czy nie.
Opublikowano

Ghost ja stockowym IS-3 zniszczylem kv-4 Poprostu debile nie znaja slabych punktow czolgu IS i KV4

kv-4 ma kurnik na wiezy + przedni pancerz ma tam taką płyte co jest pod kątem prostym ustawiona wiec bardzo łątwo sie go tam przebija, co do is-3 to po cholere uczyc sie jego słabych punktów, skoro to jeden wielki weakpoint... ma wielki właz na wieży (nie jest on wystający, ale zajmuje całą górną powieżchnię wieży), w dodatku w kadłub isa wszystko wchodzi jak miło, w a skątowanego isa jeszcze lepiej bo są debile co myślą 'o is-3 mega skątowany ja go skątuje jeszcze bardziej' , otóż nie, bo gdy kątuje się isa3 to te jego przednie płyty ustawiacie wtedy do przeciwnika pod kątem prostym, wiec o wiele łatwiej go przebic.

edit: co do wypowiedzi shinevera , czemu piszesz ze w tył za 400 strzeli, jak sie bije z normalnej amunicji to nie ma znaczenia gdzie spenetrujesz przeciwnika dmg zawsze bedzie w okolicach sredniego, jedynie dmg pociskow HE zalezy od miejsca penetracji, jak kv-1s strzelasz zwyklym pociskiem to i w tył mozesz walnąc za 400 i w przód wiec co to ma za znaczenie .

Opublikowano

Chyba się przyłaczę do tematu bo sam na chwile obecnom rozkminiam czy isc linią 150 czy is-a . Raczej linia 150 Lepsza . Czołgi maja dobry pancerz i działa . Po Drugie w lini is-a są 2 słabe tanki is-3 oraz is-8 . A w lini 150 mamy kw4 oraz Sti z Kosmiczną wieżą ; ) Kture są twarde I Mobilne . ; ) . Ps : Jeśli ktoś Myśli ze is-3 to dobry tank to Gratuluje Temu panowi ... To od przodu jak i od boku idzie tak łatwo pzebic ... To jest papier ...

Opublikowano

Up źle myślisz . No tak duzo ludzi granim bo jest dobry . Ale dla mnie to Złom . Dziennie widze jak dzieciaki stają pod kontem itd ... wo gule jak byś nie stanoł to od przodu z działem 170 pen czy nawet mniejszym da sie przebic ... Szanuje zdanie innych ludzi ale dla mnie to po prostu G... na Gąsienicach

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

ja mam kv-1s i t-150 (juz kv-4 dobilem) i moze kv ma wiecej obrazej ładuje długo jak holera i częstto od przodu nie przebijam t-150. a jak chcesz isc na wyzsze tiery wybierz t-150 kv3 inne czołgi nie mają szans (szczególnie gówniany jest IS nie ma szans z kv3) jednak is-3 na otwartym polu jest bardzo dobre lecz w terenie zabudowanym kv4 równa się 9 tierom a nawet 10 9 (jak ktoś potrafi kontować i ogólnie ogarnia). is8 ma takie działo jak st słabszy pancerz lepsza mobilność. IS-4 świetny pancerz działo mniej obrażeń ale za to szybsze. wg mnie te linie są tak samo dobre ale linia po t-150 jest dla bardziej zaawansowanych graczy bo trzeba wszystko ogrniac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...