Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaka postać dla mnie?

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam jakiejś dobrej postaci dla siebie.

Zależy mi na postaci, która posiada zabójcze combo, potrafi szybko zabić. By w miarę łatwo można było robić pentę, by była w miarę wytrzymała.

Oraz aby posiadała dobry mechanizm escape do gonitwy i ucieczki. Co do linii top/jungle/mid .

Podajcie mi jakieś postaci do tego czego oczekuję, możecie również podać +/- do postaci .

Pozdrawiam

Opublikowano

Akali :

+ pasywka
+ 3 doskoki
+ burst
+ niewidzialność i slow
+ dobre ganki z mida
+ ma energię a nie manę

Opublikowano

Akali

+obijanie z E

+niewidzialność

+slow

+3 doskoki z ulti więc ucieczka/gonitwa

+energia zamiast many, regeneracja 5 na sekundę

+super ganki

Opublikowano

Akali jest chyba idealna :P

- wielki doskok

- niewidzialność

- harras

- łatwa farma

- do 6 lvla farmimy tylko aa i z q

- genialny roaming, dzięki ultowi możemy bez problemu gankowac inne linie

- jak enemy mają oracle to nie schowamy się w W bo i tak nas widać

- bardzo mocna, potrafi zabić przeciwnika na combo

- może rzucić się tylko na jedną osobę w czasie TF przez co łatwo ją zabić, jedynym ratunkiem jest nasze W, ale tak jak napisałem wcześniej oracle i jesteśmy martwi

- nie ma raczej świetnego systemu escape, ale jak mamy wardy w jungli to z ulta możemy przyciągać się do creepów

Fizz

- genialny escape system

- dodge na E; nikt nie może nas tknąć, możemy uniknąć np. ultimate karthusa, graba blitza itp.

- na 3 lvlu wbija się i na combo zabiera 3/4 hp przeciwnikowi (info potwierdzone, miliony gier fizzem przeze mnie to potwierdzają)

- manożerny

- AOE ult, który podrzuca i slowuje

- fajny roaming

- farma jedynie z aa

- ciężki do sfocusowania

- przyjemny w grze

- zabija papierów na combo (grałem ostatnio rankeda z fizzem, który brał enemy dravena na Q+W)

Z wszystkich assasynów czy innych takich postaci polecam najbardziej Fizza :P

Opublikowano

Akali już mam.

Fizz ? Chcę postaci z potężnym combem, ale by nie padała w chwilę, a Fizz jest papierem ;dd

Co sądzicie o postaciach takich jak Zed i Evelynn ?

Opublikowano

Też jestem za akali.

Kupiłęm dzień przed rotacjągdzie oczywiście się znalazła...

1 mecz 4/10 (malzahar na midzie :D)

2 mecz 29/3/19 2x quadra ;p

+jest serio łatwa

+do 6lvl'a ładnie harrasuje z Q jeżeli dasz rade podejść... W/Q autoatak/E i 50%HP w pizdu ;D

+od 6lvla robisz tak jak wyżej tlyko zaczynasz z ultem i kończysz z killem ;p

+ładne ganki z ulti

+escape system. W, flash gdzieś w pizdu ;X albo W/ulti do przeciwnego miniaka i flash ;*

+energia <3

+life steal na początku, kiedy złożysz wote (ja tam składam) to wywalasz E w 3miniony i już masz jakieś 300HP ;d

-jak się nie nafeedujesz to dupa ;/

-jest jeszcze na rotacji więc każdy nią gra xD

więcej minusów nie pamiętam ;<

@edit

Fizz OP !!!!

Kupiłęm go kiedyśna przecenie. wcale nie jest papierowy ;d odpalasz E i tylko Joke zapuszczasz bo nikt ci nic nie robi :D

Potężne combo W/Q/Ulti/ignite

Zed jest OP no ale troche papier ;d

Eve ma DMG ale to już serio papier ;x

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Akali już mam.

Fizz ? Chcę postaci z potężnym combem, ale by nie padała w chwilę, a Fizz jest papierem ;dd

Co sądzicie o postaciach takich jak Zed i Evelynn ?

Fizz wcale nie pada w chwile....

Ma dodge, który sprawia, że nie da się nas dotkąć, stoimy jakieś 2 sec na tym + zhonya daje nam cd wszystkich skilli prócz ulta, w czasie TF ciężko nas zabić.

btw. szukasz zbyt op postaci, nie ma takiej, która by była niezabijalna i zabijała na combo wszystko i wszystkich, postacie są dobre, ale to nie wystarczy, grać też musisz umieć, więc nie szukaj takich postaci...

Jeśli chcesz tankowatego midera to chyba tylko malphite pod ap, ale wątpie żeby zabijał na combo ;]

Opublikowano

Z pewnością najlepszą postacią zabijającą na combo jest LeBlanc. Najlepsze combo i zajebisty dmg nawet w early game. Bez pdoblemu sie nafeedowac ( przynajmniej jak dla mnie ^^ ) Tylko że skupia się ona zazwyczaj na jednym celu, w tf nie da rady dużo zrobić . ;D

Pasjonat
Opublikowano

Jeśli chodzi ci tylko o robienie pent i by była w miarę wytrzymała to tak jak wyżej ludzię piszą najlepszym wyborem będzie akali ewentualnie darius, ale po nerfie to już CHYBA nie jest to samo. Eve ci odradzam po ostatnich nerfach się nie sprawdza, a zed głównie służy do zabijania na combo adc/apc potem możesz mieć problem z dobiciem jakiegoś tanka.

131916.jpg
Opublikowano

Ja Ci zaproponuję tak.

1. Khazix - Może nie składa tak od razu na combo, ale idealnie pasowałby do twojej dyspozycji jakiej tu opowiadasz. Dlaczego?

• Bardzo dobry system escape za pomocą "E"
  • Slow
  • Ewolucje.
  • Po ewolucji "w" niezły sustain, heal i harras.
  • Damage z "Q" potrafi zadać olbrzymie obrażenia.
  • Dodatkowe magic dmg z pasywu
  • Gdy użyjesz Skok -> "E" Zabijesz lub dostaniesz asyste odnawia Ci się całkowicie skill.

2. Talon - Świetny zabójca pozwalający wykierować swoją linie i inne.

• Wspaniałe ganki..
  • Dobre combo.
  • Silence / slow / Skill na Critical.
  • Ult aoe.
  • Potrafi się 'teleportować' do danej postaci "E".
  • Niski cooldown.
  • Bardzo dobre obrażenia.
  • - Bez farmy, lub fragów nie zadziałasz za wiele.
  • - Bez odpowiedniego buildu, zdychasz.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Katarina choć wystarczy 1 stun i leży

bądź master yi AP

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Fizz wcale nie pada w chwile....

Ma dodge, który sprawia, że nie da się nas dotkąć, stoimy jakieś 2 sec na tym + zhonya daje nam cd wszystkich skilli prócz ulta, w czasie TF ciężko nas zabić.

btw. szukasz zbyt op postaci, nie ma takiej, która by była niezabijalna i zabijała na combo wszystko i wszystkich, postacie są dobre, ale to nie wystarczy, grać też musisz umieć, więc nie szukaj takich postaci...

Jeśli chcesz tankowatego midera to chyba tylko malphite pod ap, ale wątpie żeby zabijał na combo ;]

zabija na combo full ap (gralem z takim i byl naprawde op ) no ale wtedy jest takim samym papierem jak inni midderzy.

Najbardziej tanky to diana , galio ,elise

Np. galio robiony pod mr/ap ma naprawde swietny dmg i ulti ktore carruje gry a do tego jest bardzo tanky

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Akali gra troszeczkę osób... Myślę, że dobrą postacią jest Shaco...

"+":

• Dobry na jungle
  • "Q" jako skill do ucieczki
  • "E" slow
  • "W" dobre na kampę i oczekiwanie w krzakach ;)
  • Dobry dmg
  • Dobry na gank

"-":

• Mana! Co martwi... Akali ma energię, co czyni ją lepszą...

Akali trzeba kupować itemki na AP, a ja wolę AD, dlatego polecam Shaco a nie Akali :P

Myślę, że pomogłem ;) Liczę na "+"

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Do kurwy nedzy pyta sie o zeda a wy nadal swoje

Zeda bierz. Mocne early, late, top mid jungla, harras, gonienie/ucieczka, slow, pojebane dmg z ultem, z dobrym buildem nie do zabicia :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...