Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komp? pociągnie te gry?

Viaths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PROCESOR - Intel® CORE 2 QUAD Q9400 4 X 2660 MHz 2.66 GHz

10640 MHz 45NM 6MB L2 CACHE

PŁYTA GŁÓWNA - NOWOCZESNY CHIPSET INTEL Q45

PAMIĘĆ - 4096 MB - 4 GB DDR3

KARTA GRAFICZNA - INTEL GMA4500HD 1GB FULL HD + PCI-E x16

1.Ogólnie chodzi mi czy ten komp pociągnie gre battlefield 3 i nie będzie żadnych lagów?

Wymagania battlefield 3:

• Procesor: Quad Core
  • Pamięć: 4 GB RAM
  • Karta graficzna: kompatybilna z DirectX 11, z 1024MB RAM (Nvidia GeForce GTX 560, ATI Radeon 6950)
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX

2.I czy pociągnie tą gre(ale chyba nie):

• System operacyjny: Windows Vista, 7 lub 8
  • Procesor: czterordzeniowy, Intel Core i3-530 lub AMD Phenom II X2 565
  • Karta graficzna: z 1 GB pamięci na pokładzie i wsparciem dla DX11, Nvidia GTX 560 lub AMD Radeon HD5870
  • RAM: 4 GB

3. Czy ta płyta główna jest dobra?

4. Czy na tym kompie bede mógł np. normlanie gre nakręcić frapsem np. battlefield 3? bez lagów?

5. Ile na tym kompie miałbym fps'ów np. w minecrafcie bo teraz na starym miałem 40 fps nie gram w minecrafta, ale to dobre porównanie

6. Ogólnie intel core ma takie nazwy procesorów (oczywiście nie ma tu wszystkich):

Intel Core i7-3930K
Intel Core i7-3770K
Intel Core i7-2700K
Intel Core i7-3820
Intel Core i7-2600K
Intel Core i5-3570K
Intel Xeon E3-1230
Intel Core i5-3470 (sory za odnośniki, ale nie moge ich usunąć)

A ta nazwa intel core co siedzi w tym kompie jest jakaś dziwna co to za procesor? robiony przez nich z wykorzystaniem intel core czy jak? jaka jest normalna nazwa tego Intel core? bo chciałym sobie prównac za pomoca takiej strony

Za pomoc lajki i 5 w profilu

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Jakiś zasrany gotowiec z allegro.

1.BF3 się nawet nie uruchomi.

2. Nie.

3. Sprzedawca to taki random, że nawet nie podał nazwy tylko podał na jakim jest chipsecie (gównianym!!!)

4. Jak wspomniałem NIE.

5. Może z 20, przy tej grafice...

Ogólnie przy tej zintegrowanej karcie graficznej nie pograsz praktycznie w nic, no ew. mario czy coś ;D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up

1.jeju karte graficzną bym se dokupił jakąs wypasioną za 600 zł(starczyła, by na gierki), no ale procesor jest chyba dobry nie?- bez przesady?czy rzeczywiście to takie gówno?wypowiedźcie się ludzie, bo musze wiedziec czy warto ;/?

2.co do podpunktu 5. to ja mam gorszy procesor od tego - mam 2 rdzeniowy i mam 40 fps więc raczej więcej by było niż 20?...

Opublikowano

Lepiej byś se wziął Phenoma 955, OC byś zrobił i fajnie. Zasilacza nie znamy, więc i tak nie kupisz.

Może masz lepszą GPU.

Ogólnie - weź, podaj budżet to ci coś normalnego złożymy!

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

z 1500zł niestety(malutko) max. 2000zł :( czy ten komp to rzeczywiście taki szajs?

Mówie, że teraz bym kupił kompa z wszystkim dobrym oprócz karty graficznej może byc zintegrowana, a potem bym se dokupił jakąs normalną(fajną) karte graficzną czy to nie dobry pomysł?

Opublikowano

Tak, okropny. Nie wiadomo jaka płyta główna, procesor bez sensu itp. A masz może dysk na SATA (cienki kabelek) i napęd? Spróbowałbyś podkręcać ( do czego gorąco zachęcam ;D)?

Opublikowano

człowieku ja nawet nie ogarniam co ty mówisz ;p, no ale przecież ten komp ma 4 rdzenie (4x2.66) czy to jest taki zły ? jakbym dokupił karte graficzną to bym mógł chyba grać w battlefield 3 ?

a i weź odpowiedz na 6 podpunkt

Opublikowano

dojdzie ci cały, więc różnicy nie ma, tu jest zasilacz dobry który nie wybuchnie, jest dobry dysk, nie jakiś green, tam jest integra, a tu HD7850, na której zagrasz w wszystkie gry :)

Opublikowano

ale wiesz ten komputer jest na sprzedarz za 1500zł, a sam procesor można sprzedac za około. 1200zł

ten procesor mieści sie w top 3 intel core

Procesor----------------Cena

Intel Core i7-3960X - 3970 zł
Intel Core i7-3930K - 2230 zł
Intel Core i7-3770K - 1300 zł (ten jest w tym kompie)

Jakbym składał to na sam procesor poszło by 1300zł są odnośniki możesz sobie tam popatrzeć na specyfikacje i realne wyniki czyli po prostu testy procesorów

więc nie wiem czy się nie opyla co do strony zaraz przeczytam

Opublikowano

nie kupuje się gotowców z allegro , nigdy ! chcesz żeby ci sie spalił komputer to prosze bardzo.

Opublikowano

a czemu ma się niby spalic? kilka lat temu normalnie kupiłem w sklepie i normlanie pogrywam sobie 6 lat, a 3 lata temu wymieniałem procesor i karte graficzną z płytą główną i dokupiłem ramu, z jakiej racji ma sie spalic? -.- eh to w dupe przecież ja nie złoże kompa..., a jak coś źle zrobie...

EDIT: lajki dam jutro dziś limit się wyczerpał ;p

Opublikowano

@up

jeśli dodasz to co dałem w koszyku, to przyjeżdża złożony

więc chyba kupie, ale mam jeszcze jedno pytanko:

1.czy w tej aukcji allegro nie ma napisane nigdzie jaki jest tu wsadzona karta graficzna czy ja ślepy?

http://allegro.pl/core-i7-3770-4x-3-9ghz-8gb-ddr3-vga-hd4000-gratis-i3130205047.html

jak ktoś znajdzie nazwe prosze o podanie ;p

Opublikowano

lol gdzie to jest ? ;p, a ''integra'' oznacza, że jest zintegrowana z procesorkiem?

Opublikowano

a te zintegrowanie to, że jest wbudowany w procesor? czy jakoś mozna to usunać i dokupic karte graficzną? czy ta zintegrowana karta to nie jest nic wbudowanego tylko po prostu jest zintegrowana i nie psuje wartości procesorka jakbym chciał wyjać i sprzedać?

Opublikowano

okey ostatnie pytanko jak nazywa sie te gniazdo do którego podłącza się nowo dokupioną karte graficzną ? bo chodzi mi czy ten komp ma te gniazdo, żebym mógł np. dokupic kiedyś karte graficzną (pewnie nie kupje jego, ale chce wiedziec jak te gniazdo się nazywa czy jak tam)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...