Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina & Rankedy

Szwagier_LoL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi , czy oplaca się grać rankedy Kataą ?

Bo jesli ulti padnie to jest bezuzyteczna

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

Raczej na rankedach nie chyba, że na ostatnim picku i nie picknęli kontry na nią, bo jak weźmiesz na first picku to wezmą cokolwiek co ją kontruje, a kata oprócz ulta nic nie robi.

Opublikowano

Tak, katarina jest spoko.

Można ją wziąć, nie gramy przecież tylko na jednej linii, a katarina wyróżnia się od niektórych miderów świetnym roamingiem, więc jeśli na midzie ktoś nas skontruje to nie ma co się bać, bo jesteśmy w cholerę mobilni i możemy biegać po innych liniach pomagając sojusznikom.

Jeśli nie jesteś pewny tego, że dasz radę pomagać sojusznikom, bo chcesz siedzieć tylko na midzie i farmić to postacie typu katarina, fizz, kassadin czy talon itp. nie są dla ciebie

Opublikowano

Jest bardzo dobra na duoQ. Z kolegą cały czas carryujemy gry kata mid + elise jungle. Za każdym razem kampię trochę mida, jak kata ma już ze 2 kille, to cały czas roamuje. Jej ulti niszczyt tf, tylko trzeba najpierw zmusić enemy do wywalenia wszystkich CC.

Opublikowano

Wyjdz, kata to nie ult tylko jej mobilnosc, male cd + twoje iq

tak w ogóle to ciężko by jej ulti padło ;d

3 asysty w TF i mamy od nowa ulta, a ult bije akurat w 3 osoby więc wystarczy że ktoś ich zabije lub my i mamy ulta od nowa :D

Do tego skoki w TF jak pojebane, jej passyw jest szczerze mówiąc zbyt OP

Opublikowano

Moje pytanie brzmi , czy oplaca się grać rankedy Kataą ?

Bo jesli ulti padnie to jest bezuzyteczna

Jasne ,że się opłaca, ale jest strasznie zależna od przeciwnego teamu, dużo cc i kata staje się bezużyteczna.

Opublikowano

Tak,opłaca się nią grać na rankedach. Ostatnio dość bardzo mało ludzi nią gra,a to z tego, że jak grają to budują pod AP i padają a na kogo leci wina? Na Junglera lub kogoś z innego lini. Dość, że katarina po 3 asystach ma nowego ulta + Może co chwile skakać do przeciwnika po zabiciu ładuje mu się na nowo + daleki zasięg z "Q" + łatwa farma. Katarina tak jak powiedziałem jest zabójcą, i oczywiście że powinna zadawać jak największe damage z Teamu. Ale co Ci to da, jak będziesz full "AP". Skoro nie będziesz mieć żadnego hp i spłyniesz jak za przeproszeniem się wyrażę gówno. Grałem teraz rankeda Katariną na Heime, składałem pierwszego w kolejności warmoga potem zhonya. I potem pod ap i to koniec. I tak opłaca się nią grać. Ale nigdy nie buduj ją pod całkowite AP ;>

EDIT:

Nie gram zbytnio katą i dość powalająco, ale jakoś mi się udało xD

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Tak, katarina jest spoko.

Można ją wziąć, nie gramy przecież tylko na jednej linii, a katarina wyróżnia się od niektórych miderów świetnym roamingiem, więc jeśli na midzie ktoś nas skontruje to nie ma co się bać, bo jesteśmy w cholerę mobilni i możemy biegać po innych liniach pomagając sojusznikom.

Jeśli nie jesteś pewny tego, że dasz radę pomagać sojusznikom, bo chcesz siedzieć tylko na midzie i farmić to postacie typu katarina, fizz, kassadin czy talon itp. nie są dla ciebie

kata i talon to swietni farmerzy jedni z najlepszych na midzie.

^up z cyklu pushuje lane'a jak idiota

2 wardy i mozemy tylko zyskac na pushowaniu ,bo to enemy bd tracil farme . Pozatym kata ma swietny escape system

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Raczej na rankedy nie, łatwa do skontrowania, a poza tym jak zostanie zfocusowana lub ktoś wybije ją z ulti bezużyteczna dla druzyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...