Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] dot.tk, czy da rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanko, chodzi o to że na pewien adres np: test.tk mam podpiętą maszynę (vps) i łączy mnie przez ten adres (test.tk) i jest to ustawione na free dns .tk czy jakoś tak, i jeżeli bym zmienił na domian DNS to mnie przestanie łączyć z adresem test.tk na serwerach które znajdują się na VPS.

Czyli jak to zrobić by pod jednym adresem .tk np: test.tk łączyło jednocześnie ip numeryczne (czyli 123.45.678.90) i domenę np. test.cba.pl, podkreślam że pod tym samym adrsem, bo pod innym to żadna sztuka :) .

Oczywiście jest ty temat czy da rade i jak to zrobić, więc wszelakie odpowiedzi typu:
A po co ci to.
Kup se domene.

lubie frytki i kartofle - LECI TO OD RAZU JAKO REPORT DO MODA!

Opublikowano

kur.. nie xD

test.tk jest juz ustawiony na 123.45.678.90 ale chodzi mi żeby test.tk przekierowywał na test.cba.pl bez utraty przekierowywania na 123.45.678.90

Opublikowano

po co mi to? chodzi że płatnej domeny nie wykupie bo nie mam zamiaru utrzymywać jeszcze domeny, a chodzi mi aby adres IP do serverów był nazwą domeny (czyli strona www.test.tk i ip test.tk itp itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...