Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

I5 2500 K VS I5 3570 K

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka co uważacie o tych procesorach I5 2500 K I5 3570 K Potrzebuje procesora do gier będzie kręcony który lepszy który sprawdzi się przy szybkim renderowaniu i czy na Tych procesorach zagram na NP Crysis 3/Battlefield 3 czy nawet na nowszych gierkach na ultra 1920x1080 i będzie dało się nagrywać ile około fps około podczas grania (patrząc tylko na procesor bo wszystko powoli zmieniam)Daje Like za sensowne odpowidzi

Możecie sie chwalić ile FPS macie na wysokich ultra i na jakiej rozdzielczości interesuje mnie to Za to też poleci like

I jakie chłodzenie do 100 zł używane może byc.

I płytkę główną 200/300 zł na której będzie dało się kręcić te procki

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

I płytkę główną 200/300 zł na której będzie dało się kręcić te procki

:E ??

Bierz 3570k albo używkę 2500k (ważne, aby się dobrze kręciła) i w zależności od wyboru AsRock P67 Pro3 (B3) (dla 2500k) albo MSI Z77A-G43 (dla 3570k).

Niżej nie masz co schodzić, te MOBO to i tak kupa.

Do renderowania lepiej używkę i7.

Chłodzenie - celuj w Fortisa, najtańszy sensowny.

Możecie sie chwalić ile FPS macie na wysokich ultra

To jest aktualnie jeden z najwydajniejszych procesorów w grach (nie licząc wyjątków), więc nie ma tu co do gadania z brakiem wydajności.

Opublikowano

P67 Pro3 B3 dobry jest, jednak Z77 G43 grzeje się niemiłosiernie i dobrego OC na niej nie zrobisz. Albo dozbieraj do GD45 lub 55 i kup 3570k albo bierz zestaw P67 Pro3 B3 + 2500k

Opublikowano

Sorki że się wtrącam do tematu, ale autor ubiegł moje pytanie, a nie bd zakładał nowego tematu.

Chodzi mi o to, który procesor jest wydajniejszy w grach ( po O/C oczywiście )?

Czytałem ze 3570k po o/c się strasznie grzeje, prawda ?

Opublikowano

Sorki że się wtrącam do tematu, ale autor ubiegł moje pytanie, a nie bd zakładał nowego tematu.

Chodzi mi o to, który procesor jest wydajniejszy w grach ( po O/C oczywiście )?

Czytałem ze 3570k po o/c się strasznie grzeje, prawda ?

Grzeje się bardziej, aczkolwiek też kręci się go niżej, i często na mniejszym V (w zależności od sztuki :D).

Z77-G43 w zupełności wystarczy do bezpiecznego 4,2ghz, niektórzy i na 4,5ghz dają radę.

Opublikowano

Z77 starczeć starczy z tym że G43 ma tragiczną sekcję i grzeje się, a G45 (nie mATX) kosztuje 4 stówy, łącznie wychodzi 200-250 zł więcej jak za 2500k to już lepiej kupić pro3 b3 i i7 2600k, niewiele więcej wyjdzie a zawsze więcej HT

Opublikowano

Z77 starczeć starczy z tym że G43 ma tragiczną sekcję i grzeje się, a G45 (nie mATX) kosztuje 4 stówy, łącznie wychodzi 200-250 zł więcej jak za 2500k to już lepiej kupić pro3 b3 i i7 2600k, niewiele więcej wyjdzie a zawsze więcej HT

Pro3 (B3) to najtańsze z najtańszych, lepiej do GD55 dołożyć,a nie do i7 ;f

Opublikowano

Mój budzet to 1400 zł na ram procek i płyte wie dajmy jak przeznacze 900 zl na prpcka to zpstaje 500 na reszte a wy juz gadacie o i7 za 1250 zł nadal nie wiem który procek bd lepszy z tych i5 jak mozecie podeslijcie stronki do płyty głównej chłodzenia like dam all jutro tylko jak bd na komputeze

Opublikowano

Mój budzet to 1400 zł na ram procek i płyte wie dajmy jak przeznacze 900 zl na prpcka to zpstaje 500 na reszte a wy juz gadacie o i7 za 1250 zł nadal nie wiem który procek bd lepszy z tych i5 jak mozecie podeslijcie stronki do płyty głównej chłodzenia like dam all jutro tylko jak bd na komputez

Weź używany i7 (byle by się kręcił) za ~900zł + MSI Z77A-GD55, do tego RAM, tu już Ci dokładnego modelu nie podam, ale coś fajnego dostaniesz.

Opublikowano

Jednak sie boje ze taka okazja może być taka iz okaza sie byc wersią uszkodaną itp bp jednak procek za 1200 zl nagle 300 zl taniej to troszke duzo dlatego mysle nad 3570 powiedz mi jak juz tak szybko dosyc odpiszujesz czy na nim pogram na ultra we wszystkie gry czy moze zdazyc sie że gra pujdzie zaledwie na średnich i czy nadaje sie do nagrywania filmików w 1080p

Opublikowano

Jednak sie boje ze taka okazja może być taka iz okaza sie byc wersią uszkodaną itp bp jednak procek za 1200 zl nagle 300 zl taniej to troszke duzo dlatego mysle nad 3570 powiedz mi jak juz tak szybko dosyc odpiszujesz czy na nim pogram na ultra we wszystkie gry czy moze zdazyc sie że gra pujdzie zaledwie na średnich i czy nadaje sie do nagrywania filmików w 1080p

Dlaczego miało być coś na nim nie chodzić ? Aktualnie najbardziej opłacalna jednostka Intela pod gry (a tylko nieliczne wykorzystują mod FX/i7).

Dlaczego używki są tańsze ? No bo są używane >.<

Nie ma się co obawiać, że są uszkodzone - wystarczy się jedynie zapytać do ilu się kręcą na jakich napięciach ;).

Opublikowano

:) może poczekam ale myślę kupić sobie teraz 3570k a potem sprzedać i kupić i 7 jak bd miał więcej kasy mam jeszcze pytanko takie czy karta grafiki Asus 6770 dokładnie tą wersie co na tym filmiku

pociągnie jeszcze w grach czy jak najszybciej zmieniać ?
Opublikowano

:) może poczekam ale myślę kupić sobie teraz 3570k a potem sprzedać i kupić i 7 jak bd miał więcej kasy mam jeszcze pytanko takie czy karta grafiki Asus 6770 dokładnie tą wersie co na tym filmiku

pociągnie jeszcze w grach czy jak najszybciej zmieniać ?

W 3570K możesz pakować takie GPU jakie chcesz ;).

Polecam Ci coś pokroju Radeona 7950 za ~1150-1200zł

Jak masz kasę to 7970ghz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...