Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić informacje itp. pod daną komendą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie! Mam pewne pytanie, a wydaje mi się że odpowiedź na nie jest banalnie prosta, lecz jej nie znam.

Mianowicie, chodzi mi o tworzenie różnych informacji lub wiadomości pod komendą, np.

Piszę coś tam coś tam, chodzi mi tutaj o informacje jaka jest szansa że wypadnie nam diament ze stone'a, a potem gracze wpisują sobie komendę np. /stone (Tak jak na hardcorze Skkf'a) i się to im wyświetla.

Komenda może być jakakolwiek tak samo tekst, to tak jakby napisać coś w notatniku i zapisać pod daną nazwą, nazwę mogę sobie najwyżej zmienić pluginem "MulitCommand" - z tym nie ma problemu, lecz, jak mam to zrobić? Jak mam stworzyć sobie ten "plik notatnika"? Jest do tego jakiś plugin, a może po prostu ja jestem "ciemny"?

Proszę o pomoc, wyjaśniłem to najbardziej jak tylko potrafię, mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :)

Opublikowano

Siemka o ile db rozumiem chodzi ci o plugi chyba multicommand - sory ze nie dam dobrej nazwy ale ja na telefonie dajesz tam wlasna komende np /vip i teks wiec na serwie wpiszesz /vip i wyswietla sie teks... jesli chodzi o dokladna pomoc to pomoge na gg 5888644 - mam gotowy plugin na dyskuu.... ale jak nie chcesz pomocy to niech inni sie wypowiedza. BYC MOZE JAK NIE ZAPOMNE RANO DAM WSZZYSTKO CO TRZEBA PLUGIN I JAK SKONFIGUROWAC...

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Wystarczy plugin MyCommand. W configu ustawiasz wpisywaną komendę, rodzaj daj text a w treści wpisz co chcesz ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...