Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Elise, Yoric, Rengar

Nambimuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że te postacie się różnią bardzo ale jakoś mi się najbardziej podobają moje ulubione pozycje top,mid,jungle chodzi mi o to abyście wypisali mi + i - postaci chcę postać nie łatwą do ogarnięcia która jest dobra przez wszystkie fazy gry i nie znudz się szybko pasuje też aby miała w miarę dmg.

Z góry thx. Proszę nie piszcie o innych postaciach.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Polecam Elise:

+7 skilli

+cc

+mobilna

+bije %max hp/% aktualnego hp co jest dobre na teraźniejszą mete

+harass

+hybryda melee/range

+dobrze sobie radzi na midzie, topie i w jungli

+w jungli szybko czyści obozy i ma efektywne ganki

+mocna przez wszystkie fazy gry

-banowana na rankedach

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Elise :

+ mobilna
+ zasiegowy stun
+ cc
+ w formie pająka meele w formie zwykłej ranged
+ bije % hp
+ moze isc na jungle/topa/mida
- banują ja na rankedach

Opublikowano

Koledzy wypisali +/- Elise, ja podam reszty :P

Yorick

+ heal

+ slow

+ przyśpieszenie

+ Q bije ponad 100% AD

- manożerny

+ przeciwnik nie ma jak farmic

+ łatwo utrzymać się na linii

+ świetny ult, nakładamy na naszego ad/ap carry i jest w TF 6v5, dodatkowo po śmierci osoby, na którą rzuciliśmy ult powstaje ona i może zabijać jeszcze przez kilka sekund

+ odkrycie mapy

- słabnie troche w late

+ harras

+ bardzo rzadko banowany

Rengar

+ slow

+ klatka

+ heal

+ mocny w 1v1

+ łatwy roaming

- jak enemy ma oracle to nie możemy być tak mobilni na ulcie

+ rzadko banowany

+ doskok

+ czary nie korzystają z magii/energii czy czegoś innego, mamy je za darmo, ogranicza nas jedynie czas odnowienia czaru

+ łatwa farma

Opublikowano

Yorick
+Duży DMG
+Tankowaty

+Robi 2 razy więcej DMG'a po użyciu all skillów ( każdy ghul ma 35% AD yoricka, co razem daje 105% gdy mamy 3 ghule )
+Ulti dobre do team fightow gdy np nasz ADC sie nafeedowal albo np na nas wtedy mamy 3-krotny DMG + po smierci osoba ktora miala twoje ulti odradza sie na 10 sekund
+Duuużo się leczy(najpierw 40% zadanego DMG z E, a potem wszystko co zada ghul nas leczy czyli tak jakbysmy mieli 35% life steala, bo on ma 35% naszego AD)
+Naprawde ZNAKOMITY harras
+Jak użyje 3 ghule + zulci na kogoś to otrzymuje o 20% mniej DMG'a póki one żyją
+Slow
+Przyspieszenie ruchu
-Manożerny na początku gdy nastawiamy się na harras przeciwnika
-Nie jest calkowitym tankiem, bo nie ma nic do "wbicia" się w TF (Malphita ulti, Amumu Q)
-Skill W skaluje się z AP
-Skill Q przyspiesza tylko gdy ghul istnieje ( trzeba walnac aby sie wlaczyl ghul )
-Trzeba wiedzieć kiedy użyć ult

Opublikowano

Rengar:

Pooglądaj sobie : http://www.twitch.tv/dekar173
http://www.lolking.net/summoner/na/20151597#profile
albo wpisz na youtubie "Best Rengar NA"
Koleś wybił się do diamond I grając tylko rengarem na topie (czasami w jungli)

Runki :
marks: ad
seals: armor
glyphs: cdr
quinty: ad

Build na topa zawsze taki sam, nastawiony na max CDR :
Brutalizer
Kindle Gem
Bonetooth
Butki (Merc, Ninja albo Swiftness)
Bloodthirster
Spirit Visage
Last Whisper
I gra zazwyczaj się kończyła.

Maksowanie skilli : R>E>W>Q
E za wysoki damage output i dla harassu, a następnie W dla sustainu.

Masterki : 21/9/0

Koleś gra Rengarem po prostu niesamowicie. W co 2 grze potrafił zrobić fb na 1 levelu, czekając na przeciwnego topera w krzakach, aż ten skończy pomagać przy blue buffie. Ale cała magia polega na burscie Rengara na 2 levelu. Start zawsze z wardem,4 potami i czerwonym eliksirem. Do 2 levelu harrasujemy przeciwnika z E tyle razy ile damy radę. Na 2 levelu bierzemy Q, wchodzimy do krzaków (stacki najlepiej żeby były 3/5), odpalamy red pote, skaczemy na przeciwnika równocześnie puszczając E (4/5 stacki), następnie Q(5/5) i wtedy drugie Q + ignite i w 90% przypadkach jest fb i linia praktycznie ustawiona do końca lane phase. Oglądałem jego streamy i z tym burstem nawet na Shenie albo Malphicie potrafił zrobić fb. Nie widziałem jeszcze meczu, żeby przegrał linie. Z tego co mówił na streamach to tak grany Rengar praktycznie nie ma kontry, bo prędzej czy później i tak zdominujesz linie, jedynie jakiś early burst porównywalny do Rengara może zaboleć. A jeśli chodzi o TF to jak każdy assasin, naszym celem jest przeciwny carry, wchodzimy na ulcie i z pomocą triple Q eliminujemy nasz cel. To jest cała teoria i wiedza jaką wyniosłem z jego streamów, teraz trzeba tylko trochę poćwiczyć wink.gif

Źródło: leagueoflegends.pl

Opublikowano

Rengar pomimo iż papierowy, jest strasznie silny. Znam ludzi którzy przed pojawieniem się blue i reda robią fb na solo topie (oczywiście na brąziku, gdyż na wyższych ligach nikt nie jest aż tak dużym debilem , żeby włazić w krzaki przeciwnika ) . Elise też jest bardzo dobra ale i nudzi się dość szybko. Polecam rengara.

21515.jpg

Opublikowano

Rengarek to mięsko. Ma ogromny wręcz dmg, dobre ganki i szybką junglę a przy okazji jak jeszcze chyba nikt dotąd nie wspomniał, ma ukrytą pasywkę której może użyć bodajże na 16lvl, gdy zabije kha zixa to jego naszyjnik zmienia się w nowy item called "Głowa Kha Zixa" i działa jak naszyjnik wystackowany na maxa.

Opublikowano

hmm elise dobra i denerwująca (dla przeciwnika)

jezeli jungla do Rengar

PS:Czemu elise jest banowana na rankedach?? (bo tego nie rozumiem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...