Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam serwer dedykowany na dobrym hostingu do gry minecraft 1.5.1 . Niedaleko obok spawnu w pewnym miejscu są potężne spadki FPS nawet do 1fps ! Jest to w szczególności problem mapy, ale nie wiem jak to naprawić . Mapa była nawet renderowana na singleplayer i również występuje tam spadek FPS w tym samym miejscu. Jeżeli znacie przyczynę lub wiecie jak to naprawić to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Obtained

Opublikowano

Plugin umożliwiający większą optymalizację gry

A wiesz może czym to jest spowodowane ?

Opublikowano

W tamtym miejscu gdzie był spadek FPS kolega który miał optifine miał trochę więcej FPS . Ten mod może być rozwiązaniem, ale na serwer gdzie gra max 10 osób . Lecz tutaj będzie grało ponad 50 osób . Więc rozwiązaniem nie może być mod optifine . Znacie może jakieś sposoby aby naprawić ten błąd ? Zależy nam aby mapy nie zmieniać bo spawn jest w 99% skończony ..

Pozdrawiam

może mapa była robiona na 1.4.7 ?

Mapa była robiona na 1.5.1

Opublikowano

Ale jest to tylko miejsce? Nie ma tam żadnych mechanizmów z redstone itd?

Tak to jest jedne jedyne miejsce i nie ma tam żadnych mechanizmów .

Opublikowano

ChunkBug. Próbowałeś zmienić mape ?? Na innych to samo czy nie ma ??

Pewnie na innej mapie tego nie będzie. Ale strasznie mi zależy aby ta mapa jednak została, 2 dni budowania spawnu to jednak jest trochę czasu. Może są jakieś sposoby aby naprawić ten Bug ?

Opublikowano

Hmm... Może zgraj na single i mceditem usun kilka chunków w tym miejscu ??

Spróbowałem worldedit i działa !! Nie ma już spadku fps ! Dziękuję za pomoc przyjacielu, temat uważam za zamknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...