Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura

Kamdaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, może mi ktoś powiedzieć ( kto zdawał), czy matura z rozszerzonego angielskiego jest bardzo trudna?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Jestem w gimnazjum ale kuzyn mówił mi,że jest prosta jeżeli umie się dużo słówek i konstrukcji zdań ;* .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

OK dzięki wielkie, będę się uczyć konstrukcji bo z tym gorzej u mnie, a muszę zdać na jakieś 75%.

Opublikowano

OK dzięki wielkie, będę się uczyć konstrukcji bo z tym gorzej u mnie, a muszę zdać na jakieś 75%.

<facepalm> teraz się obudziłeś? Matura za miesiąc to masz mało czasu (tak jak ja xD).

Do każdej matury, nie tylko rozszerzonej trzeba mieć dobry zasób słówek, no chyba że się chce osiągnąć tylko próg 30%.

@down miałem mu to pisać ;/

Opublikowano

Przecież całe 3 lata cie przygotowywują do matury, szczególnie z języków obcych. Ja po pół roku w LO mam co lekcje mówione jak to będzie wyglądać itp itd.

Poczytaj sobie na internecie, ale w miesiac się nie nauczysz.

Opublikowano

<facepalm> teraz się obudziłeś? Matura za miesiąc to masz mało czasu (tak jak ja xD).

Do każdej matury, nie tylko rozszerzonej trzeba mieć dobry zasób słówek, no chyba że się chce osiągnąć tylko próg 30%.

@down miałem mu to pisać ;/

Chodzę do 3 gimnazjum, ale chciałem się po prostu dowiedzieć czy jest trudno, bo na studia które chcę pójść trzeba mieć sporo % z anglika :>. Trzeba będzie się uczyć :D

Opublikowano

Widziałam jakiś arkusz matury rozszerzonej z j. angielskiego i powiem Ci, że to jest chyba najprostsze, co może być. Ja teraz bez problemu bym tę maturę zdała (może na styk, ale bez żadnej nauki). Jeżeli przysiądziesz i powtórzysz podstawy to bez problemu zaliczysz.

Opublikowano

Według mnie (patrząc z perspektywy osoby, która ma już ją za sobą) matura rozszerzona z angielskiego była bardzo prosta. Jednak to zależy od wiedzy którą posiadasz (tudzież zamierzasz posiadać podchodząc do egzaminu). Polecam pooglądać arkusze na stronach OKE/CKE.

#don't care

Opublikowano

eee to chyba pełen looz :D dzięki wielkie, mam nadzieje że dam radę 70% :D

Jesli zadajesz takie pytania i tworzysz tak uporczywe pytania to nie sadze ze zdasz rozszerzenie na 70 mlody czlowieku.

MAtura Jest prosta dla osob ktore dobrze sie obchodza z danym jezykiem obcym.Sam zaliczylem pare lat temu i to na spory % ;]

Opublikowano

Jesli zadajesz takie pytania i tworzysz tak uporczywe pytania to nie sadze ze zdasz rozszerzenie na 70 mlody czlowieku.

MAtura Jest prosta dla osob ktore dobrze sie obchodza z danym jezykiem obcym.Sam zaliczylem pare lat temu i to na spory % ;]

co rok z anglika mam 4 na koniec roku, zdania tworzyć umiem gorzej ze słownictwem ale to się da nauczyć, myślę że dam radę, wystarzy troche chęci i motywacja i idzie jak po maśle :)))) Chciałem po prostu zapytać bo zamierzam iść na studia gdzie anglik to podstawa :>

Opublikowano

co rok z anglika mam 4 na koniec roku, zdania tworzyć umiem gorzej ze słownictwem ale to się da nauczyć, myślę że dam radę, wystarzy troche chęci i motywacja i idzie jak po maśle :)))) Chciałem po prostu zapytać bo zamierzam iść na studia gdzie anglik to podstawa :>

Jeśli przez 3 lata się przyłożysz to nie będziesz miał problemów ze słówkami, 3 lata to wystarczający czas.

W 3 klasie i tak masz kilkanaście (nie pamiętam ile tam było) działów i z każdego masz 1 kartkę A4 ze słówkami do wyuczenia, a potem z tego kartkówki.

Opublikowano

Jeśli przez 3 lata się przyłożysz to nie będziesz miał problemów ze słówkami, 3 lata to wystarczający czas.

W 3 klasie i tak masz kilkanaście (nie pamiętam ile tam było) działów i z każdego masz 1 kartkę A4 ze słówkami do wyuczenia, a potem z tego kartkówki.

tak wiem, co tydzien teraz mam z nich kartkówki :> 3 lata to sporo czasu mam nadzieje że dam radę :>> Pewnie będzie A B C D to będzie łatwiej :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...