Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Kha'Zix

Gamus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem grać Kha Zixem bo mi się spodobał. Zagrałem już Nim kilkanaście gier i zazwyczaj mam taki build jak poniżej. Coś w Nim zmienić? Proszę o opinię jakiś doświadczonych co już Nim grali lub grają sporo. Dodam że lubię grać agresywnie na linii. Może lepiej zamiast plemiennej, słoneczna? Który z tych 3 lepszy i co w Nim zmienić jeżeli coś źle składam.

1#

d4ajlk.jpg
2#

z2ftv4.jpg

3#

ckcz83.jpg

Like dostanie taka osoba.

Opublikowano

Kazik..

Poczatek zalezy od przeciwnika- powinienes wiedziec, ale ja zaczyna zwykle butki 2x czerwone potki + 1x mana.

Na poczatku skladasz kropelke, butki- jak CI dobrze idzie to ionianki, jak nie tabi/merkuriale. potem brutalizera/ kostur + zalezy od tego ile bedziesz mial kasy skladasz black clevera albo bloodthistera.

Potem warto zlozyc warmoga, lub wlasnie sloneczna- to zalezy od tego jak Ci idzie i od przeciwnikow. Czasem mozna sobie nawet pozwolic na frozen mlota :D

Nastepnie skladasz rekawice, co da Ci cd, troche wiecej many + armor.

No i jesli jeszcze nie skonczysz gry... Ulepszasz kropelke, lub sprzedajesz i kupujesz kolejny tankowaty item, albo GA.

Krocej mowiac koncowy build

ionian-boots-of-lucidity.gifthe-black-cleaver.gifthe-bloodthirster.gificeborn-gauntlet.gifsunfire-cape.gifmuramana.gif/ itemy sytuacyjne np. maw-of-malmortius.gif etc

Opublikowano

Khazix na topa zazwyczaj składam taki build, bo z tego co przeczytałem lubisz grać Agresywnie, więc taki build powinien Ci się spodobać,praktycznie tylko pare rzeczy musisz zmienić. Tak jak zawsze ja na niego składam. W kolejności.

Z tego co czytałem i patrzałem jak wprowadzili od razu Kha'Zixa większości go budowało pod all AD. Bez żadnej obrony,i był strasznym papierem, większości składa warmoga, ale hp nie zawsze daję taką przewagę liczebną. Lepiej składać Słoneczną pelerynę + zadaje dmg malutkie + obrona + zdrowie. :)

TOP:

Buty Mercury Bądź Ninja Tabi -> Kropelka, trzymam ją do końca -> Black Cleaver "Czarny Tasak" -> Słoneczna Peleryna -> Krwopijec -> Ostatni Szept -> I z Kropelki przemieniamy w Manamune.

Ja zazwyczaj składam taki build, tylko jak zwykle nie mogę go do końca złożyć, bo albo gra będzie surrenderem albo przegramy. :D

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Ja nie lubię składać mu rękawicy, zazwyczaj biorę blue i nie mam problemu z maną. Ewentualnie manamune, ale rękawica nie jest konieczna.

Cleaver + Butki = 25%CD, zrobić oblicze ducha to 40% i wystarczy.

U mnie wygląda to tak:

butki cdr -> manamune -> tasak -> bt -> mallet -> zefir

I jak dla mnie ma w grom AD i trochę survi + slow od malleta i przebicie od tasaka. Wystarczy.

846331404756772371599.jpeg
Pasjonat
Opublikowano

Moim zdaniem budowanie trinity na khazixa naprawdę nie jest potrzebne, lepiej zainwestować w tego last whispera lub manamuna. Jeśli jeszcze mógłbym ci coś podpowiedzieć to musisz sam wybrać między sunfirem i warmogiem jeśli przeciniwy mają full ad team to najlepiej pocisnąć omena moim zdaniem to bardziej wartościowy item niż sunfire, a jeśli nie to wal śmiało warmoga :) Powodzonka ! .

131916.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...