Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Out of memory

unicornofgloom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze jakis plugin nie współpracuje z innymi i poprostu "zżera" CI pamięc serwera >
zrob reinstal serwera.
po 2. hamachi czy dedyk ?

Opublikowano

Musisz zwiększyć pamięć ram dla javy, wyszukaj w google jakiś poradnik.

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

Opublikowano

Zmniejszyć ? CHyba logiczne, że jak jakiś organ ma czegość mniej tym jest mnie wydatniejszy .
Powinienes napisać odrazu, że to z mc a nie serwerem . Na forum jest poradnik jak dodać RAM .
Jesli to nie pomoże to pobierz program GameBooster 3 . Na pewno Ci pomoże .
Sam obecnie używam i jestem zadowolony :)
Licze na Like'a

Opublikowano

CCleaner, pierwszy krok. Masz mało miejsca na dysku i tyle. Przydziel też więcej ramu do mc, optifine, GameBooster, powyłaczaj programy typu gg itp. Jeśli grasz na piracie ogarnij premium, zżera mniej ramu.

Opublikowano

Wyczyść jeszcze rejestr w ccleanerze i zamiast używać gameboostera spróbuj gboosta.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Może masz za mało pamięci RAM , albo za dużo modów w Minecraft ? A może poprostu za słaby komputer ?

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

Ja ci jeszcze polecam zrobić reinstalke mc i wgrac jedynie optifine, odpalac mc za pomoca game booster 3 i zwolnic z jakies 20 - 40 gb z dysku

Ps. zainstaluj mc na innym dysku, na takim który ma najwiecej miejsca .

Opublikowano

CCleaner niczego waznego ci nie usunie, nie bedziesz musial robic zadnego formata. Usunię ci tylko śmieci które zaśmiecają ci komputer jak np: historia w mozzila firefox

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

Opublikowano

Bo MC nie da się zainstalować na innym dysku. Daj mniejsze ustawienia w MC (Grafika fast, renderowanie na normal) Jaki masz system? 32 bit czy 64? Jak masz 64, to może nie masz javy 32bit i to może powodować problemy (mało możliwe) Podaj specyfikacje swojego komputera :)

Opublikowano

Posłuchaj.

Polecam ci pobrać GBoostera [Gamebooster]

Dzięki któremu gry mniej pobierają pamięci ram i procesora.

Dlaczego? ponieważ komputer może być obciążony procesorami.

Które także zabierają pamięć na gre.

Jeśli będziesz miał ochotę zagrać włącz GBoostera z opcją Advanced Mode i poustawiaj opcje co ma być wyłączone.

Dzięki temu gra powinna ci już hulać.

Ja korzystam z tego darmowego programu i jestem z niego zadowolony , polecam.

- Daj Lubię to.

Opublikowano

GBoster + Skrypt napisany w Batch file (zaraz ci wytłumacze jak to zrobić) naprawi ten błąd
-------------------------------------------------------
Zrób notatnik i w treści napisz:
---------------------------------------------------------
@echo off
color 2
@echo on
javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "C:\Minecraft.exe"

----------------------------------------------------------

I zapisz to jako start.bat na pulpicie
----------------------------------------------------------
Daj minecraft.exe na Dysk lokalny C
i odpal start.bat to pomoże na out of memory

I jeszcze pobierz i odpal G Boster'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...