Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wgrywanie modów na serwer.

adamcmg22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj!

W tym Tutorial'u dowiesz się jak wgrać mody na serwer minecraft, do gry z kolegami!

•  

• 1.Na początku pobieramy Forge ModLoader

http://files.minecraftforge.net/fml/

i minecraft_server.jar ze strony:

www.minecraft.net/download

• 2.Instalujemy FML (Forge ModLoader)

INSTALACJA:

1.Wchodzimy w Start

2.Następnie uruchom i wpisujemy %appdata%

3.Szukamy .minecraft otwieramy i wchodzimy w folder bin ]

4.Otwieramy plik minecraft.jar za pomocą Winrar'a

5. Przerzucamy wszystkie pliki z Forge ModLoader'a do minecraft

6.Na końcu usuwamy meta-inf oraz uruchamiamy Minecraft'a by sprawdzić czy wszystko działa

• 3.Tworzymy folder np. minecraft serwer i wrzucamy tam pobrany plik minecraft, następnie włączamy go i czekamy aż wygeneruje nam nasze pliki serwera.

• 4.Teraz otwieramy minecraft_server.jar za pomocą WinRar'a tak jak wcześniej przy instalacji i przerzucamy tak samo wszystkie pliki z FML do minecraft_server.

UWAGA!

NIE USUWAMY META-INF JAK POPRZEDNIO.

• 5.Potem włączamy minecraft_server żeby utworzył następne foldery coremods oraz mods.

• 6.Teraz czas na nasze mody ;) Gdy mamy znalezionego moda pobieramy go oraz instalujemy:

Czyli przenosimy pobranego moda do folderu mods lub coremods w .minecraft (wystarczy znaleźć w temacie autora gdzie znaleźliśmy naszego moda do którego ^_^)

• 7.Gdy już mamy zainstalowanego moda to czas na Serwer czyli wchodzimy folder z serwerem oraz robimy to samo jak wcześniej czyli wrzucamy naszego moda do folderu mods lub coremods.

Strona z modami:

Klik

http://www.minecraftforum.net/forum/51-minecraft-mods/

Pzdr. Podoba się ? Kliknij Lubie To!

Moje Tuty

Cs 1.6:

Opublikowano

Powiem wam że na serwery publiczne wam to gówno da ... Jedynie prywatnie sb możecie pograć ze znajomymi bo pluginów na tym nie wgracie :P Ale like leci :)

PS: Jak chcecie z pluginami mieć macie u mnie w spoilerze i robicie podobnie :)

x2n.png

Opublikowano

Budowa tutoriala mi nie odpowiada, ale treść jest dobra i solidna.

Szkoda tylko, że osoby chcące grać na takich serwerach również muszą mieć zainstalowanego FML.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Powiem wam że na serwery publiczne wam to gówno da ... Jedynie prywatnie sb możecie pograć ze znajomymi bo pluginów na tym nie wgracie :P Ale like leci :)

PS: Jak chcecie z pluginami mieć macie u mnie w spoilerze i robicie podobnie :)

Istnieje również silnik BukkitForge, na którym działają mody i pluginy ^^

@topic:

Bardzo dobry temat. Szkoda, że nie napisałeś tego wcześniej, gdy chciałem zrobić taki serwer :/

Daję like.

343731479829004887779.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo dziękuje za te opinie :) Jak coś nie działa wam proszę napiszcie tutaj spróbuje pomóc.

@topic Proszę o zmiane nazwe tematu na

[TuT]Wgrywanie modów do gry na serwerze ze znajomymi.

@szelkoffy

+/like gdzie xD

Moje Tuty

Cs 1.6:

Opublikowano

Na to czekałem, chciałem z kolegami pograć na serwerze z modami, ale nie wiedziałem jak to zrobić. Dzięki leci +

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie działa.. gdy wrzucam pliki fml do minecraft_server.jar wywala błąd i nie mam plików mods i tego drugiego...

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...