Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pliki Bartekst222 na Debianie

LanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

krótko: jak zainstalować pliki od Bartekst222 (z drobnymi moimi modyfikacjami, czysto estetyczno-graficznymi) na VPS'ie z Debianem prawdopodobnie 32-bitowym ?

Przeszukując DSLAN forum natrafiłem na wspomnienie na temat bugowania się wojsk (podwajanie po ataku). Podobno na Linuxie nie występuje ten problem w ogóle (tu rodzi się pytanie, czy to prawda do tych którzy swoje serwery na Linuxach stawiali), poza tym na Linuxie serwer byłby stabilniejszy i... co tu dużo gadać. Wie ktoś?

Pozdrawiam

Pioter

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Opublikowano

właśnie mam ten problem :D ze podwaja się atak :D czyli jak postawie go na ubuntu (serwer domowy) to nie będzie tego problemu?

ps. dołączam się do pytania :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Na DSLan forum Molt napisał:

I think this bug exists because you're using a modified version.

jednak grzebiąc wcześniej w innych tematach natrafiłem na post gdzie molt komentuje w ten sposób podobnego buga:

You can not.
It is unknown what causes this bug, this is one reason why we're rewriting the whole TWLan.
If you opened dslan_start.bat multiple times, this bug appears, but it also appears sometimes if you do not.

Jeżeli ktoś nie doczytał to powstaje TWLan 2.0, Molt jest jednym z ... (ojców?) prywatnych serwerów plemion.

I tutaj masz to do czego odnosiłem się wyżej:

You can try giving PHP more RAM, but I don't know if that will do it.
It's generally: the more RAM you have the rarer is this bug, but there is also quite a big random factor. On Mac or Linux I never had this bug, on Windows I did a few times.
So you can try:
- giving PHP more RAM
- Lower the speed
- run the debug file
- restart the eventsystem

i jeszcze raz, jakby ktoś nie zrozumiał po angielsku:

"On Mac or Linux I never had this bug, on Windows I did a few times." - "Na Macu lub Linuxie nigdy nie miałem podobnego błędu, na Windowsie zdarzył się kilka razy".

Dlatego muszę spróbować :)

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Opublikowano

nie nerwój mnie :D zgaduje że pliki trzeba tylko przekopiować ale je... eaccelerator :D tego nie ogranęłem jeszcze :D jak ktoś się "poświęci" i mi zechce pomóc :D to będę beta testerem na ubuntu :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

nie nerwój mnie :D zgaduje że pliki trzeba tylko przekopiować ale je... eaccelerator :D tego nie ogranęłem jeszcze :D jak ktoś się "poświęci" i mi zechce pomóc :D to będę beta testerem na ubuntu :D

Do cholery jaki problem postawic te pliki na ubuntu.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...