Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Cod BO II Proszę o szybką pomoc

michalek44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj kupiłem sobie Cod'a normalnie instaluje pobieram aktualizacje i po włączeniu gry wyskakuje napis : "Nie znaleziono punktu wejscia procedury CreateDXGIFactory1 w bibliotece dxgi.dl"

Mój komputer:

Procesor - Intel ® Core™2 Duo Cpu @2.40GHz 2.40 Ghz

RAM - 3,00 GB-

System Operacyjny - Vista 32-bitowy system operacyjny

Prędkośc internetu - 2 mb/s

Karta Graficzna - ATI Mobility Radeon HD 3650

Proszę o szybką pomoc chciałem sobie pograc i dodaje , że mam Service Pack 2 .

Opublikowano

Wydaje mi się iż twoja karta graficzna nie obsługuje Directx 10 który wymagany jest do obsłużenia BO2.

Masz problem? Chcesz pogadać? Spoko dodaj mnie na Steamie!
76561198010916883.png
Tam gdzie tysiące jezior, pełno lasów DZIKICH ZWIERZĄT

Opublikowano

Na pewno nie jest to wina windowsa.

Twój komputer jest troche za słaby, lecz gra powinna się przynajmniej uruchomić.

Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty graficznej.

A wymagania nie są znowu jakieś wysokie..

5 lat temu kupowało się takie kompy, jakie są wymagane do odpalenia gry na minimalnych ustawieniach.

Opublikowano

Jaaaaa pierdoooooooooooooooooooooooooleeee CO ZA GÓWNO niech zrobia wieksze wymagania , a ludzie bez kurwa 5 tys na komputer sobie nie pograja !

nieprawda ja dałem 2,700 i gram na max detalach z 65 FPS'ami

60vprg.png

Opublikowano

Mam identyczny problem, tyle że osobiście wiem jak go rozwiązać tylko mój Komputer odmawia posłuszeństwa ;C.

Powodem tego błędu jest brak directax11, jeśli chodzi o systemy vista to sposobem na naprawienie tego błędu jest zainstalowanie SP2 oraz zaktualizowanie Directx. Jeśli chodzi o Windows Xp no to oczywiście nie pogra gdyż obsługuje on directx do wersji 9.0c. Z Windows 7 nie powinno być problemów.

A teraz podczepię się pod ten temat może ktoś da radę mi pomóc. A więc tak jak pisałem powyżej miałem już ten problem i udało mi się go rozwiązać, niestety robiłem ostatnio format co równa się z tym że grę oraz aktualizacje windowsa musiałem instalować na nowo. No i tu jest pies pogrzebany gdyż, w momencie gdy u mnie pojawiał się ten problem to było kilka dni po premierze gry, i microsoft udostępnił aktualizuję dostępną w Windows update dzięki któremu ten problem się usuwał, to była łatka instalująca właśnie directx11 na Vista Sp2 64bit. Lecz dzisiaj gdy chciałem zainstalować tego directa pokazał mi się błąd "ta aktualizacja nie obsługuje twojego systemu".

Ogólnie nie wiem jakim cudem coś co działało 2 tygodnie temu nie chce działać dzisiaj.

Specyfikacja Kompa:

GeForce GTS 250

4gb RAM

Procesor Intel Quad 2.33Ghz

Windows Vista SP2 64bit

Być może ktoś wie jak nazywa się latka do windowsa która intaluje Directx 11 na Viście. Za tą informację byłbym bardzo wdzięczny.

Ps. Aktualizacja jaką instalowałem to KB-971512

Opublikowano

Jak już skok na nowy system to polecam win8

Masz problem? Chcesz pogadać? Spoko dodaj mnie na Steamie!
76561198010916883.png
Tam gdzie tysiące jezior, pełno lasów DZIKICH ZWIERZĄT

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...