Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konsola i restart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czemu jak wgrywam quest to wszystko się dobrze wgrywa i potem jak robie /etc/rc.d/netif restart a potem reboot i quest potem się sam usówa

Opublikowano

jak wgrywasz questa na serwer to po jego wgraniu musisz kliknąc prawym przyciskiem myszki na tego questa i tam ustawic uprawnienia na 0777 potem wpisujesz w maszynie cos takiego cd i po tym cd wpisujesz ścieżke gdzie sie ten quest znajduje np. takie cos cd /usr/home/game/share/locale/germany/quest/ i dajesz enter i potem wpisujesz ./qc "nazwa questa" np. ./qc misja.quest a jesli nie wejdzie to ./qc misja.quest.quest tutaj podalem przyklady i potem restartujesz maszyne i po sprawie :)

Opublikowano

Wiem ale po restarcie maszyny wtedy ten quest się cofa i go nie ma

Witam, czemu jak wgrywam quest to wszystko się dobrze wgrywa i potem jak robie /etc/rc.d/netif restart a potem reboot i quest potem się sam usówa

Wiem ale po restarcie maszyny quest się cofa i go nie ma

jak wgrywasz questa na serwer to po jego wgraniu musisz kliknąc prawym przyciskiem myszki na tego questa i tam ustawic uprawnienia na 0777 potem wpisujesz w maszynie cos takiego cd i po tym cd wpisujesz ścieżke gdzie sie ten quest znajduje np. takie cos cd /usr/home/game/share/locale/germany/quest/ i dajesz enter i potem wpisujesz ./qc "nazwa questa" np. ./qc misja.quest a jesli nie wejdzie to ./qc misja.quest.quest tutaj podalem przyklady i potem restartujesz maszyne i po sprawie :)

Wiem ale po restarcie maszyny wtedy ten quest się cofa i go nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...