Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Kha'zix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kha'Zix

Plusy:

- farma na jeden skill
- doskok
- ewolucje skilli
- poke
- sustain
- ulti

Minusy :

- manozerny

Opublikowano

Jak dla mnie lepszy Zed widać to nawet jak na LCS kontruje Zed Kazika, dla mnie zed jest ciekawszą postacią może on inicjować walki swoim uliti i jest trudny do schwytania a Kha wskakuje na sam koniec i dobija :)

do6qfp.jpg

Opublikowano

Khazix oczywiście!

Plusy

+ Nadaję się na linie - Jungle/mid/top

+ Ewolucje

+ Skok " Za zabicie odnawia ci się

+ slow

+ cc

+ Dobry harras z "Q"

+ mobilny + dobre ganki.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Zed jest mocny na lini, ciezko z nim wygrac ze wzgledu na jego harras czy dmg . Kha zix to bardziej postac zrobiona pod late, ciezko go ubic bo ma jeden z lepszych systemow escape, leczy sie od cholery i ulti dzieki ktoremu latwo mu dogonic przeciwnika jak i uciec od niego. Ogolem wydaje mi sie ze kha zix jest lepsza postacia, Zed juz tak naprawde w late za wiele nie zrobi, jak go sfocusuja to tym bardziej :).

sstwc.jpg

Opublikowano

Zed - one shot wrogiego carry, dobry escape, zabójczo skuteczny w tf. Co do Khazia to dobra kontra na wielu midowców, ale jakoś nie widzę tego jego fenomenu.

Opublikowano

Sam mam Zeda i szczerze Ci go polecam . Świetny harras (w+e+q) . Ulti jak marzenie ... Pasywka świetna do lasthitowania,espape w miarę ok . Khazix jest na rotacji,więc pograj nim .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...