Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kiedy bf3 więcej żre neta

Arg0oS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy stanowi coś to dla inernetu że gram na ultra lub niskich? Kiedy mniej będzie lagować? czy może ustawienia grafiki nie stanowią nic w przepływie danych?

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Dużej różnicy to nie robi raczej. Grę (czyli modele postaci, pojazdów, otoczenia) masz na dysku u siebie w kompie, komp jedynie wymienia z serwerem (hostingiem) dane (pakiety informacji) w określonym kodzie, co ma być wyświetlane u graczy (co się dzieje na serwerze). Tobie po prostu przesyła dane do wyświetlenia lepszych jakościowo elementów (ultra). To tyle :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

tak właśnie myślałem jak ty ale wolałem się upewnić :) dzięki czekam jeszcze na opinie innych

Opublikowano

Połączenie z internetem jest używane, lecz nie ma znaczenia to, czy grasz na niskich czy ultra, jest tak samo używane. Jednak bardziej wykorzystuję połączenie, gdy np. wybuchają pojazdy, lub wysadzane jest C4 na budynku, a on się niszczy. Wtedy serwer przesyła informację, że ten fragment został zniszczony, a efekt graficzny jest u ciebie na komputerze generowany.

Opublikowano

Jest... Ma znaczenie :P

To się nazywa : Wygładzanie Danych Sieciowych :P

Im lepsza grafika tym wiecej neta żre o pozycjach etc :D

W ustawieniach Rozgrywki masz tam napisane : Wygładzanie Danych Sieciowych, jak zmniejszysz to ping ci się zmniejszy oraz ilość pobieranych danych :P

@UP

Dawno się tak nie usmiałem ^^

OndteAw.png
Opublikowano

Nie to zależy na jakim serwerze grasz. Najlepiej grać na serwerach niemieckich , francuskich itd.

Na Chińskie , Japońskie nawet nie wchodź.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Nie to zależy na jakim serwerze grasz. Najlepiej grać na serwerach niemieckich , francuskich itd.

Na Chińskie , Japońskie nawet nie wchodź.

Nie. Jak nie wiesz to się nie udzielaj ;_; co ma odległośc do pobierania danych xD ?

OndteAw.png
Opublikowano

@Keniger, Highlander dobrze mówi rzeczywiście neta nie mam za dobrego i wchodzę tylko na niemieckie albo polskie bo tylko na tych ping mam mały :)

Dobra dzięki wszystkim za odpowiedź, sprawdziłem i pobiera więcej ale nieznacznie ping rośnie o kilka punktów tylko, można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...