Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Adfreestyle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio próbowałem dodać strone do "moich stron" w adfreestyle, bo chciałem zacząć zarabiać na reklamie. Po 24 godzinach czekania dostałem e-maila, że moja strona została odrzucona. I pisało tak:

2) Jakie mogą być powody odrzucenia strony?
a) Niska jakość treści zawartych na stronie.
B) Zbyt duża ilość reklam na stronie.
c) Wyświetlanie treści niezgodnych z regulaminem adFreestyle.
Nie wiem o co chodzi, bo wydaje mi się że jakość strony nie jest niska, widziałem wiele stron korzystających z adfreestyle, na których były tylko banery przekierowujące do reflinków bez żadnej treści. Dużej ilośći reklam na stronie też nie mam (ale i tak nie wiem czy to mógłby być powód odrzucenie, bo widziałem strone na której nie można było rozrużnić reklam od treści strony), a regulaminu też nie złamałem (dokładnie go czytałem), jest też wiele stron podobnych do mojej.
I mam pytanie:
Czy ktoś z was korzystał z adfreestyle? Bo już sam nie wiem co mam zrobić by zaakceptowali moją stronę.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Google Adsense odpada, bo trzeba być pełnoletnim, a ja nie chce się w to bawić, a podobno jeszcze banują wiele osób, jak mają za dużo kliknięć w reklamy (nie wiadomo skąd one).
Adkontekst również odpada, bo trzeba tam mieć minimum 10k wyświetleń miesięcznie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ale zdajesz sobie sprawę, że większość reklam rozliczana jest w systemie PPC (Pay Per Click) i bez większego ruchu nie ma co wstawiać na stronie reklam, bo nikt nie kliknie.

Ja na swoim forum, które miało 5000 userów zarobiłem trochę więcej jak 400$, ale tylko dlatego, że kliknęli raz na jakiś czas w reklamę.

Opublikowano

Mi właśnie zależy na PPC, bo wydaje mi się że na mojej stronie, którą dopiero muszę rozwinąć, więcej zarobie na PPC, niż na CPD.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mi właśnie zależy na PPC, bo wydaje mi się że na mojej stronie, którą dopiero muszę rozwinąć, więcej zarobie na PPC, niż na CPD.

Więc najpierw ją rozwiń, kto bez tego kliknie w reklamę?

Poza tym, nie radziłbym klikać samemu/po parę razy, bo zapewne konto na takim serwisie zostanie zbanowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...