Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

kubajb4501

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam pewne pytanie ile by kosztował procesor 2x 2,5GHZ lub lepszy . Prosiłbym o podanie modeli i przy nich cenę .

A i jeszcze jedno , proszę o wypowiedź na temat karty graficznej nvidia geforce 7300 gt czy wgl. opłaca się ją mieć czy lepiej już kupić nową .

xhsd.png

Opublikowano

podaj resztę sprzętu... i zasilacz też i budżet

Sprzęt: AMD Athlon 64 Processor 3000+ 1.80GHz, 512 MB RAM Zasilacz 350W karta graficzna geforce 7300 gt . Mój budżet na chwilę obecną wynosi 200zł , podejrzewam , że po świętach będzie wynosił ok. 600zł.

xhsd.png

Opublikowano

Sprzęt: AMD Athlon 64 Processor 3000+ 1.80GHz, 512 MB RAM Zasilacz 350W karta graficzna geforce 7300 gt . Mój budżet na chwilę obecną wynosi 200zł , podejrzewam , że po świętach będzie wynosił ok. 600zł.

Do 1000zł poczekaj, bo tutaj wszystko idzie do wymiany, jeśli chodzi o gry.

Opublikowano

Do 1000zł poczekaj, bo tutaj wszystko idzie do wymiany, jeśli chodzi o gry.

T nic nie zostawiać mówisz ? ;D

xhsd.png

Opublikowano

T nic nie zostawiać mówisz ? ;D

Tak :). Wszystko co podałes idzie do wymiany. Zostanie buda, dysk i nagrywarka.

Na pierwszy ogien idzie zasilacz, potem proc/karta :)

skpUo.png

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie jeżeli kupuję laptopa to czy te części w nim będą odpowiednie : Proc. intel i3 lub i5 4GB ramu karta graf. radeon lub nividia

xhsd.png

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie jeżeli kupuję laptopa to czy te części w nim będą odpowiednie : Proc. intel i3 lub i5 4GB ramu karta graf. radeon lub nividia

Dużo to nie mówi. Do gier notebook to kiepskie rozwiązanie.

Opublikowano

Dużo to nie mówi. Do gier notebook to kiepskie rozwiązanie.

To są tylko nie które części a mi chodzi tylko o gry mmo rozmawiał ze znajomym który się na tym trochę zna i mówił , że właśnie do gier typu mmo np. Raiderz to będzie dobre. A jeżeli się mylił to proszę o podanie modelu laptopa i mniej więcej część jakie powinien mieć w sobie i cenę .

xhsd.png

Opublikowano

No może do gier mmo z nie największymi wymaganiami lepiej netbooka,bo wygodniej.

Ale taki do gier mmo to przynajmniej z 2 tysiące trzeba dać.

A sam mówiłeś,że po świętach będziesz miał 600zł.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

To nie lepiej stacjonarny ?

Na notebooku gra nawet w MMO to będzie męczarnia w miastach/większych skupiskach.

No w sumie tak tylko , że często jestem w szpitalu na różnych zabiegach i tam mi się nudzi więc wiesz.

xhsd.png

Opublikowano

No w sumie tak tylko , że często jestem w szpitalu na różnych zabiegach i tam mi się nudzi więc wiesz.

W szpitalu się leczy i odpoczywa, nie gra w MMO.

Jeśli jednak się uprzesz, to pamiętaj - wysokiej wydajności w tej cenie nie dostaniesz.

Opublikowano

Według mnie w MMO na netbooku można JESZCZE grać.Nie będzie aż tak strasznie.

Ale napewno nie na jakimś za 1500zł.Trzeba wydać około 2500zł.

Jednak nadal polecam stacjonarny i grać wygodnie i z wydajnością.

sygnaturkabyme24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...