Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ban na Rankedy

Kruncher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy mój kolejny mecz został przejebany przez zajebisty premade na bocie (0/14/7 , 4/12/4) wpadłem na taki pomysł. Czemu Riot nie może nakładać blokady dla wyjątkowo słabych graczy na granie Rankedów? Powiedzmy - przejebałeś 5 gier z rzędu z ujemnymi statami (wliczają się do tego także asysty, by nie było spiny wśród graczy o kille), i łapiesz bana na granie rankedów na jakiś okres czasu? Oczywiście to tylko ogólny zarys, i to, że dostajemy bana akurat po 5 grach napisałem tak sobie, ale moim zdaniem taki system by się sprawdził. Czemu ban na Rankedy, a nie na konto? Bo banowanie całęgo konta, za to, że ktos po prostu gra to moim zdaniem troche skurwysyństwo, no ale jak kto woli. Oczywiście pomysł wymaga dopracowania, co wy byście dodali do niego?

Aha, ewentualnie Riot mógł by tez dodać to, że jeżeli ktos w naszym teamie ma premade, to możemy sobie leavnać bez żadnych konsekwencji. Bo nie wiem jak u was, ale u mnie duo zazwyczaj przegrywa grę.

Opublikowano

Limit winów OK, ale ten pomysł z @topic też jest niezły. Zrobić np. takie coś:

Liczba killów + liczba asyst/2 - liczba deadów.

Mamy 5 killów, 8 deadów, 3 asysty, wynik -1,5.

I tak np. gramy te 5 meczy, średnia tego współczynnika -5 powiedzmy i banik.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

No dobra, ale to jest bez sensu, bo wtedy ta poprzeczka noobstwa by się po prostu podniosła I KAŻDA JEDNA OSOBA W LOLU by grała "lepiej", bo po prostu musiała by rozegrać te normale. Nooby były by tak czy siak, ktos ma słaby dzien, i odpierdala na rankach, to niech sobie odpocznie 3 dni na przymusowych urlopie i tyle.

@Up - Ale z drugiej strony supporty by wtedy troche przejebane miały

Opublikowano
Limit winów OK, ale ten pomysł z @topic też jest niezły. Zrobić np. takie coś:

Liczba killów + liczba asyst/2 - liczba deadów.

Mamy 5 killów, 8 deadów, 3 asysty, wynik -1,5.

I tak np. gramy te 5 meczy, średnia tego współczynnika -5 powiedzmy i banik.

To ty byś miał bana non stop :p

Dla mnie pomysł chujowy, supportem by nikt nie grał. Poza tym co w sytuacji gdy mam dariusa na topie który mi podjebuje kille? Albo mój support ucieka gdy widzi przeciwnika?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Jeśli ~5 przegranych rankedów na ujemnych statach z rzędu złapiesz minimum 10 reportów = ban

Tak by było dobrze

Opublikowano

Śmiecham z płaczków, którzy rzekomo przez swój team nie mogą wyjść z Brązu V

pomysł chujowy.

Dokładnie, rankedy są dla wszystkich i skoro ktoś nie potrafi grać to będzie siedzieć w brązie.

I nie wiem skąd pomysł na limit normali, aby grać rankedy oO

Opublikowano

Rankedy od 300 winów? Rankedy są od 30lvl'a, żeby nie było początkujących.

Ban na rankedy za SŁABE STATY? Statystyki nie grają gier. Jak ktoś przegrywa 5 gier pod rząd to albo jest słabym graczem i powinien spaść niżej, albo ma słaby dzień. W żadnym z tych wypadków nie można takiej osobie zakazać grania...

Tracę wiarę w community LoLa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

To w takim razie co z supportami, którym mógłby ten wynik wyjść mały? To co mają dostać bana za to, że grali na supporcie? Rankedy od 300 normali to akurat dobry pomysł bo niektórzy wbijają 30 i idą rankeda grać.

Opublikowano

Dobry support ma duże KDA bo ma duzo asyst. Mogli by dac, ze przed rankedami trzeba zagrac troche draftow, bo czasami dobiera kogos, kto ma dopiero kilka rankedow zagranych i jeszcze nie wie po co jest jungler.

Opublikowano

To w takim razie co z supportami, którym mógłby ten wynik wyjść mały? To co mają dostać bana za to, że grali na supporcie? Rankedy od 300 normali to akurat dobry pomysł bo niektórzy wbijają 30 i idą rankeda grać.

Ja pierdole, napisałem że to tylko ZARYS pomysłu i tyle, a ty się spinasz. A pomysł że rankedy od limitu normali jest chujowy bo kompletnie nic by to nie zmieniło, po prostu poprzeczka by sie podniosła, i tyle, równie dobrze możemy dac rankedy od 1000 normali, tez chuja to da. na normalach gra sie inaczej niz na rankach.

Albo po prostu niech dadzą możliwośc wyjebania trolla gdy się jest w lobby bo to,czy koles będzie grał jak pizda, widać w 80% już podczas wyboru bohaterów.

Opublikowano

Idiotyczny pomysł, kto wogóle na coś takiego wpadł!? Gorszy dzień, kończysz ze statami np. 2/5/9 ponieważ był sobie taki ryż który podpierdolił wszystkie fragi, i już jestem uznawany za noobka po czym dostaję bana na 5 dni .... Żałosne, autor wogóle nie przemyślał swojej wypowiedzi

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Jak nie umiesz grać to siedzisz w bronzie, to chyba wszystko.

Jeżeli byłeś taki pro i tam trafiłeś to twoja wina.

Opublikowano

Pomysły bez sensu. Rankedy są od 30 poziomu, żeby nie było newbie. A ban za słabe gry?? Przecież to jest żałosne, każdy może mieć zły dzień... Ja jakoś na koniec s2 miałem 700 ELO a teraz około 1350 LKS (na lolkingu) i pnę się w górę - aktualie Srebro III 80 LP, a jeżeli ktoś zasługuje na wyższe elo to na nie wyjdzie -proste? Chociaż ja jestem zwolennikiem teorii o elohellu i wiem ,że tam siedzą ludzie ,którzy powinni być na conajniej 1400+ elo to kiedyś powinni wyjść.

Rada: Nie oceniaj się za wysoko, bo w większości grasz z ludzmi na twoim poziomie. Dodatkowo mogę się założyć ,że ty też przegrałeś mecz i to tylko z twojej winy i próbowałeś winę zrzucić na innych... Znajdź SWOJE błędy i staraj się je wyeliminować.

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Opublikowano

tylko po co? jak koles gra na poziomie brazu - to trafia do brazu, jak silver to silver, kazdy ma slabe gry, a takie pomysly sa zjebane, szczegolnie jak grasz supportem, l0l

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Irytujecie mnie przed chwilą grałem "rankeda". Jestesmy juz w queue mowie ze ide na adc na to jakis premade mowi ze oni idą no to spoko biora mida. Pierwsza krew dla mnie. Ale potem patrze bot 1 ded 2,3 no to ide zgankować ale pro elo taric nie umie stawiac pink wardow to chuja zrobiłem.

ramy dalej bot dalej feeduje dalej chu**** wardy nikt nie moze zgankowac nawet pomoc bo sie nie dało przez tych 2 debilów co sie zrespia to za chwile ded i tak w kółko. Ggre oczywiscie przegralismy 5/35 nie pamietam dokładnie ale wiem ze i tak miałem najlepsze staty bo AZ 2/4/1 premade bot Taric 0/8/1 i Caitlyn 1/10/0. Taka oto wspałaia gra na Silver.

I nie mowcie mi ze mogłem im jakoś pomoć bo nie mogłem naprawde chciałem ale jak ? Jak oni sie ledwo co zresplili poszli na bota to juz padali.

A teraz ide płakać ;_:

Opublikowano

Mądre. Sam znam takich, którzy po wbiciu 30 natychmiastowo zaczęli rankedy. Kit, że 30 farmy w 20 minut, ale trzeba napierniczać -_-

To kompletnie nic nie zmieni? Czemu? Czytaj cały temat.

Opublikowano

Każdy chce zagrać swojego pierwszego rankeda i zobaczyć jak to jest limit od np 400 winów to bezsens po to są te ligi nie wrzuca Cie od razu do high tylko do tych co też mają po 0-5 winów w rankach. Ogólne winy nie mają za dużo do gry może i ludzie z 1k albo 900 winami są bardziej doświadczeni w grze ale to nei znaczy że lepiej grają? Jak ktoś grał już w podobne gry np dota to ogarnia po krótkim czasie. Jak potrafisz grać sam a nie współpracować z teamem to się nie dziw ze siedzisz w srebrze albo w brązie. Chuj Ci da 30 killów dla Ciebie jak przy odpowiednim nie potrafisz oddać teamowi to tak samo jak zgarniać "wszystkie" kille junglerem.. Jesteś na feedzie to staraj się pomóc teamowi i tyle. Ogólnie to ligi są od 5winów bodajże albo od 5 rankedów więc się nie bój o to jak siedzisz powyżej Srebra że dostaniesz ziomka który ma 30 farmy w 20 min.

PS: jak chcesz kogoś banować na rankedy za słabą gre to jest coś takiego jak report za "Słabą gre"

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

To i tak dużo nie zmieni, nadal ci "najsłabsi gracze wśród dobrych" będą przegrywać rankedy, bo musimy pamiętać o tym,

że będzie mniej noobów w naszym teamie - OK, ale w teamie przeciwnika również, więc na jedno wychodzi.

Ogólnie pomysł, żeby grać rankedy od 500win na pierwszy rzut oka nie jest zły,

ale przykładowo TY sprzedałeś konto (lol ci się znudził, potrzebowałeś kasy... nie ważne) minęły 2 miesiące chcesz znowu zacząć grać.

Wbijasz 15, 30lvl masz ok 100-200winów chciałbyś grać rankedy, jesteś dobrym graczem (2k elo na starym koncie), ale nie możesz ich grać.

Takich przykładów można podawać tysiące.

Jedyne co by mnie zadowoliło to powrót do starego systemu elo, tam każda porażka to było -xELO, tutaj gdy masz 0lp to nic ci nie odejmuje(tak samo w drugą stronę)

I moim zdaniem to dużo lepiej wyglądało, że ktoś ma 2200elo, a teraz jest w dywizji diamond.

Jeśli chodzi o riot, to niech na razie się nie bawi w zmiany jeśli chodzi o rankedy, tylko niech zacznie szybciej balansować postacie.

Wiem, wiem riot balansuje, teraz np karme itd.. ale robi to za wolno moim zdaniem powinien przystopować z postaciami i reworkować stare niegrane postacie.

Polecam spojrzeć na tabele na lolking.net, tam dokładnie widać z jakimi postaciami jest coś nie tak.

Przykładowo taki olaf, był grany na IEM (first pick albo ban), riot go znacząco znerił i teraz taki olaf jest jako przedostania postać jeśli chodzi o win ratio (ostatnia jest karma i teraz pewnie się to zmieni)

Rozpisałem się w większości nie na temat, pewnie nikt nie przeczyta, ale akurat nie miałem co robić.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...