Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzielenie się Sbotem. WAŻNE

mrocznyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;-)

Razem ze znajomym chcemy korzystać z sbot'a na spółkę, bo wiem, że może z niego max 2ip korzystać.

I tu rodzi się pytanie:

Mam komputer stacjonarny w domu (jedno miasto), zaś pracuję w innym mieście i chciałbym tam grać na laptopie (całkowicie inne łącze internetowe/IP) i jeżeli JA chce używać go i na laptopie i na stacjonarnym (na laptopie używałbym bota w dniach pn-pt, zaś na stacjonarnym sb-nd) to czy kolega będzie mógł również go używać u siebie ?

Czy IP przypisuje się tylko raz i tylko z tego własnie IP można korzystać, czy po prostu mogą się dwie osoby w jednym momencie zalogować na bota i to IP wtedy będzie uznawane?

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję ;-)

Pozdrawiam
Mrocznyyy

Opublikowano

Adres ip do bota nie jest przypisywany na stałe i jest on kasowany w bazie sbot chyba o północy lub po 24h. Miałem tak że kumpel u siebie miał odpalonego sbota a ja w pracy odpaliłem i w domu nie mogłem bo pojawił się jakiś komunikat ( nie pamiętam dokładnie co pisało coś o kasowaniu ip w bazie sbot o wyznaczonej godzinie) ale na drugi dzień rano w domu już normalnie mi śmigał.

Nerwowa reakcja na krytykę wcale nie kładzie jej kresu; przeciwnie, rodzi w oceniającym przekonanie, że ma rację w tym, co mówi.

- Richard Carlson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...