Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Master Yi ap czy ad?

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AP jest op w early ( według mnie ) jak się użyje Q to można łatwo pół hp z ok. 50-100 AP walnać na 5 lvlu na przykład + naprawde duży heal i dostajemy duzo resistów, przez co w early gdy to użyjemy jesteśmy niesmiertelni :), potem jesteśmy coraz słabsi bo tylko Q ma DMG, ewentualnie jeszcze zmora licza do tego, a jak użyje heala, to każdy CC na niego podatny jest ;)
AD zaczyna cisnąć gdy wbije ulti, jedna z lepszych postaci 1v1, ogromny DMG ale na 1 cel, gdy w przypadku AP jest to na wszystkie osoby, robi go się zwykle pod full DMG( z tego co widzę) i wtedy w takim late game szybko się deda, bo bijemy z bliska, przez co w Team fightcie jesteśmy bardzo łatwym celem, jesteśmy takim ADC z większym DMG'em ale za to bardziej podatnym na focus, o wiele bardziej

Opublikowano

Powiem Ci tak, nie widzialem wiekszej kosy na mida, (ja gram na midzie)

+Jedna z najwiekszych farm pod koniec gry
+Early game cos pieknego trafisz goscia 2x z Q + Ignite i wacha kwiaty od spodu
+ TF... Wiadomo nie ladujesz sie pierwszy tylko czekasz az wejdze tank i reszta postaci walczacych w zwarciu, jezeli widzisz ze kogos masz szanse zabic z Q najpierw wciskasz R nastepnie Q (masz killa) i w tym momencie masz naladowane all skille i znowu R i Q I tak do kiedy dasz rade, jezeli przeciwnik ma wiecej HP najpierw go troche zbij nastepnie, KLEPSYDRA, Q,W, Q <---- To wymaga wprawy

-Papier :P Na 18 lv Full itemki 1992 HP ale za to dmg i heal potezny

A AD po prostu mi nie podchodzi ^^

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Ja polecam full ap, latwo nim wbic pente i ciezko pokonac na midzie.

Zmora i rabadon, te 2itemki musza byc do niego, przebicie odp i zhonyia.

Z tymi itemami adc lezy na hita i q.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja ci polecam go jako hydre xD

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT 1.6.2 Gildie + Frakcje (cuboidy)

Niedługo bd autorskie pluginy ;D

Opublikowano

Ja robie mastera pod AP, nawet pod wiezą przeciwnika jak dostane
spowolnienie, daje leczenie, 2 champow mnie bije + wieża. Wychodze
czysto z 3/4 HP :D Ale jak już kupie all itemki pod niego. Na poczatku nie ma co sie wyrywać na takie akcje.

AD nie gralem nie nie zamierzam.

Opublikowano

AP jest bardzo dobry, kontruje wiele postaci AP na midzie. Jeśli masz LichBane jesteś sieką. Ostatnio zrobiłem quadrę. Był TF, wszedłem z Q, triple kill. Jako że miałem LichBane i nawet niezły feed, raz zaatakowałem gościa co miał 1/3 hp, i quadra wbiła, na dodatek z full hp. Zapomniałem dodać o medytacji, którą można załadować full hp w mid/late, jak i trollować ludzi. Wpadasz w 2 przeciwników (takich nienafeedowanych), bijesz ich z Q, następnie załączasz medytację, jeśli masz cooldown to drugi raz włączasz Q, a potem spierdalasz. Goście o ile nie padną, będą mieli low hp, więc team powinien za nas już dokończyć. Ale niestety, jeśli nie masz itemów na cooldown, gra wygląda mniej przyjemniej. Master na AP głównie opiera się na Q, jeśli już je zmarnujesz i powiedzmy ma 10 sek. cooldown, a bijesz się z nafeedowanym gościem, możesz zacząć uciekać na ulcie, bo zanim tobie załaduje się Q, on już cie zabije.

AD również wymiata. Zagrałem nim ostatnio z jako takim buildem i wyszły mi staty bodajże 13/1, ale niestety na normalu. Pod AD Q+E+R i gościu pada. Lecz na AD nie masz tego leczenia z W, co znacznie osłabia cię w TF'ach.

Planuję zagrać hybrydą, tu itemy typu Hextech, Trinity, takim podobnym buildem na Jaxa, i zobaczę, jak to będzie wyglądać.

Game Over

Opublikowano

AP Yi to jest early troche mid game, później zaczyna słabnąć więc się nie przydaje, lecz jak włączy medytacje AP Yi w tf'ie a dalej go focusują to pewna śmierć.
AD Yi to koniec mid game'u i late game, wtedy zaczyna kosić jak się coś na survi zrobi.
Ja polecam robić yi'ego pod hybrydę, zaczynamy od robienia mastera AP a kończymy na 1/2 itemach AD. Coś na survi wbijamy się w środek i wybijamy wszystko co się da.

Opublikowano

AP Yi jest bardziej postrzegany na wyższych levelach i wystarczy, że w teamfighcie raz się zresetuje to teamfight wygrany, ale w late game jest już słaby.

Natomiast AD Yi jest bardziej na mniejszych levelach ze względu, że każdy go buduje pod glass canona i ma duży dmg. Najczęściej AP YI wtedy to tak zwany 'troll'

<>

Opublikowano

AP Yi jest dobry ,jezeli zgarniesz pierwszy killa w team fighcie ,inaczej tankujesz z leczenia

Ad Yi tez mocny,ale na topie i w jungli lepsze picki sa

­

Opublikowano

To zależy, na przykład na "aramach" zdecydowanie lepiej sprawdza się jako AP, a na summoners rift, AP sprawdza się tylko na midzie . Jako ad słabo się sprawdza, jak już ktoś wyżej napisał, są lepsze picki

Opublikowano

Tzn... wiecie - pisząc, że master AD jest na jungle i na topa ale są lepsze picki to no nie wiem... bo tu akurat zależy od naszego topa udany gank, bo master nie ma żadnych CC, ale za to ma ogromny DMG, a więc tylko na niektóre teamy jest on dobry na jungli, bo potrzebuje CC od lini, a na topie to tak jak zwykle - ważne są counter picki, master kontruje kilka postaci, ale jest też kontrowany może przez wiekszą ilośc postaci :)
a master AP to tak jak pisałem tylko early, bo w late jest słaby... 1 skill który robi DMG jest zależny od AP, trochę mało, co że ma przelicznik 1:1, a no i heala ma który mu daje chyba po 100 resistów i heal akurat jest bardzo dobry, ale no.... 1 skill do zadawania DMG'a co ze zadajesz nim po 500-1000 DMG, jak masz go co chyba 10sec, a heala łatwo się przerywa

Opublikowano

ap yi na aramy i na mida na jakiegos kassadina/akali etc ad yi jest dosc slaby jak dlamnie i jak chcesz troszke potrolowac bo ad jest papierowy i nic nie zrobi gdy sie nie nafeeduje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...