Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi podczas nagrywania filmu z gry BF3

Qba99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z płynnym nagrywaniem gry Battlefield 3 programem Bandicam.

Podczas nagrywania występują małe lagi np. podczas celowania lub szybkiego odwracania się.

Na niskich ustawieniach mam stałe 100 fps, które podczas nagrywania spada do 90-95 fps.

Gram w rozdzielczości full hd, ale nawet po zmniejszeniu rozdzielczość lagi są takie same.

Gra nagrywana jest w full hd 30 fps. Zmiana jakośći nagrywania nic nie zmienia, lagi pozostają takie same.

Sprzęt:

karta: Amd Radeon 6950

proc:core i5 2500k

ram 8 GB

dysk: WD green 1tb, black 1tb

Dodam jeszcze, że materiał z gry zapisywany jest na osobnym dysku (green), a gra jest zainstalowana na dysku "black".

Opublikowano

Nagrywanie na tym samym dysku z grą nie sprawdza się w ogóle bo wtedy gra zaczyna klatkować. Pytanie tylko czy jak dokupię blacka do nagrywania to lagi ustąpią? bo nie chce wywalić kasy na dysk, który będzie zbędny

Opublikowano

zamiast bandicam spróbuj Mirillis Action! Program mało kompa obciąża i dobra jakość nagrania.

graphic.png

Opublikowano

najlepszy to i tak Dxtory ;)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Frapsa próbowałem, ale mocno obciążał i do tego nie robił żadnej kompresji "w locie" także sprawował się najgorzej.

Mirillis Action - ten program działał bez problemu tylko pliki miały olbrzymie rozmiary :P

Dxtory nie próbowałem chociaż słyszałem od paru osób, jest najlepszym programem do nagrywania pod względem jakość/wielkość/konfiguracja programu

Spróbuję we wtorek jak będę miał dostęp do kompa bo teraz piszę z telefonu

Zieleniec11 możesz powiedzieć ile mniej więcej zajmuje jedna minuta 1080p w BFie w 30 klatkach? Bo widziałem u ciebie w profilu, że nagrywasz czasami BFa :P

Opublikowano

Lagi

Jakie ku*wa lagi ? Lag to opóźnienie w wysłaniu informacji na serwer czyli zbyt duży ping. Ty masz co najwyżej dropy (spadki) FPS czyli klatkowanie.

Nagraj te twoje "lagi" to będzie można lepiej zweryfikować problem

Opublikowano

@up źle to określiłem.Chodzi o to, że np podczas celowania (nie zawsze) obraz na ułamek sekundy zatrzymuje się w miejscu i przez to tracę płynność (tak samo przy odwracaniu się). Dzieje się to niezależnie od pingu/mapy/ilości osób. Po prostu losowość.

No faktycznie określenie tego lagami to słaby pomysł bo to wygląda trochę inaczej niż lagi na serwerze.

Opublikowano

Robiłeś jakieś OC karty lub CPU ? Może przesadziłeś ? Sterowniki jakie ? Ściągnij sobie 13.2 beta 5 ewentualnie starsze jak na tych najnowszych tak się dzieje

Może to problem gry ?

Opublikowano

Wina zacinania była po stronie dysku, na którym zapisywał się materiał. WD Green wymieniłem na Caviar Black i problem zniknął. Dysk po prostu nie wyrabiał i dlatego czasami cały komputer lekko się przycinał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...