Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przygotowywanie do Formatowania

Maximus™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Chciałbym z formatować swoje dyski C i D co potrzebuje żeby z formatować te dyski ?

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Nic, chyba że zamierzasz też sformatować dysk z systemem, wtedy potrzebna płytka z systemem.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Nic, chyba że zamierzasz też sformatować dysk z systemem, wtedy potrzebna płytka z systemem.

Chciałbym z formatować dysk C czyli tam jest system i gdy już z formatuje dysk ten C to nie będę mieć już systemu ?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Tak, ale dysk c możesz sformatować tylko, o ile się nie mylę, z płyty systemowej. Wiem to z własnego doświadczenia.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Tak, ale dysk c możesz sformatować tylko, o ile się nie mylę, z płyty systemowej. Wiem to z własnego doświadczenia.

Bo ja mam tak że mam 2 systemy na 1 komputerze.I teraz gdy z formatuje dysk C to także mi usunie cały system z zawartością i będzie mi włączało na 2 system ?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

nie bo systemowy służy do startu systemu/systemów

no chyba ze masz w8 on ma własna partycję startową ukrytą jak był instalowany jako pierwszy system

czyli lepiej nie formatować jak nie wie się co robić, wystarczy skasować katalogi oprócz katalogu Boot

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie bo systemowy służy do startu systemu/systemów

no chyba ze masz w8 on ma własna partycję startową ukrytą jak był instalowany jako pierwszy system

czyli lepiej nie formatować jak nie wie się co robić, wystarczy skasować katalogi oprócz katalogu Boot

Ja mam na 1 kompie WIndows XP i Windows 7 i na W7 nie mam miejsca na dysku bo wszystko się przekopiowało z Windows XP na Windows 7

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Skoro zamierzasz robić formatowanie dysku, to nie łatwiej Ci będzie zrobić całego komputera ? Przyśpieszy to bardziej całą pracę systemu itd.. Czyściłem nie jednokrotnie dyski, ale nie potrafię tego wyjaśnić, w jaki sposób musisz to zrobić.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

to skasuj jeden system, ERD Explorer mam w sygnaturze i praktycznie tylko nim można skasować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...