Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary Wentylator?

supaplex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok więc znalazłem stary wentylator i chciałbym go zamontować w kompie(tak dla picu)więc podam co było napisane na naklejce:

Sprite Rotron model su2g1,V115,W8,impedance Protected made in USA.

więc jeśli ktoś może podać mi jaki zasilacz do tego potrzebny i jak podłączyć(na próbie błędów?)bo wychodzą trzy czarne przewody.

The-West-468x60_pl_PL.jpg

Opublikowano

Trzy czarne przewody, to znaczy ma 3pin czy tylko przewody? Jeśli ma 3 pin to podłącz na płycie głównej do wejścia o nazwie jednej z tych

CPU Fan (1,2,3 itd)

Cha Fan (1,2,3 itd)

PWR Fan

Ale nie żadne LED Power, Speaker, CMOS Reset, CD-IN itp.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

są trzy przewody zakończone takim czymś jak cinche,a poza tym to potrzeba 115 voltów ,wyda tyle na tych wejściach co podałeś

Opublikowano

to wentylator do szaf, serwerów czy zasilaczy a nie procesora zasilany pradem 115V

jak potrafisz bez problemu podepniesz do zwykłego zasilacza 230V na środkowym uzwojeniu

dwa zasilające i jeden to uziemienie , chinche pewnie ktoś sobie założył by podpiąć do czegoś ;)

photo.JPEG

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

O coś takiego jak robem,tylko są 3 przewody i zakończone takimi pozłacanymi blaszkami owiniętymi dookoła końcówek,przypomina mi wtyczke.

ok spróbuje podłączyć narazie na starym zasilaczu żeby nie kombinować przy nowym.

Opublikowano

podpiąć możesz ale to cholerstwo jest dość głośne i jak nie masz sztywnej stalowej obudowy wszystko dosłownie będzie wyło i drgało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...