Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ścina przez 1 sec

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Witam mam problem ponieważ dzisiaj zakupiłem sobie kartę graficzną Radeon 7850 i mam teraz na ultra ok 70-80 fps ( specyfikacja kompa niżej ) i co jakieś 3 minuty mam ścine która trwa około jednej sekundy, i wtedy spadają fps do 50 . Dlaczego mam taką ścine przez 1 sekunde ? Komputer przecież wyrabia patrząc po fps . Komputer też sie nie grzeje ; /

Procesor: core i5 3350P 3.1Ghz

Karta graficzna : Radeon 7850

Ram : 4GB 1333

Zasilacz : corsair 450

win 7 x64

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

aktualizowales stery do grafiki?

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

zasilacz o mocy 450w? Trochę mało jak na takiego kompa.

Jak mało ? ;)

W zupełności tyle starcza, procesor nie ma IGP przez co TDP wynosi zaledwie 69w, GPU również nie jest jakieś prądożerne. Zapasu jeszcze zostało., ten Corsair ma chyba 360w na +12v, taki zestaw więcej jak 250w nie weźmie.

Co do ścin - dysk czasami musi coś doczytać, grasz w FullHD ?

Opublikowano

Znaczy czy jak gram w FullHD ? ;d Jak sprawdzić ?;p W ustawieniach bf3 ?

Zauważyłem że mam zróżnicowane fps od 60 do 140 podczas rozgrywki . A gdy jest ta ścina to spada na tą jedną sekunde do 1 fps ;/

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Dodam jeszcze że na ustawieniach ultra i wysokich jest tak samo, ale te ściny występują różnie czasami co 10 sekund a czasami co 5 min . Nie wiem o co z tym chodzi . Zna ktoś jakiś pomysł ? Pobrałem sterowniki do AMD Radeon wersja : 13.1 .

Na mojej poprzedniej karcie Radeon 6570 nie miałem żadnych problemów takich. Co prawda grałem wtedy na niskich detalach ale nie było żadnich ścin .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Dodam jeszcze że na ustawieniach ultra i wysokich jest tak samo, ale te ściny występują różnie czasami co 10 sekund a czasami co 5 min . Nie wiem o co z tym chodzi . Zna ktoś jakiś pomysł ? Pobrałem sterowniki do AMD Radeon wersja : 13.1 .

Na mojej poprzedniej karcie Radeon 6570 nie miałem żadnych problemów takich. Co prawda grałem wtedy na niskich detalach ale nie było żadnich ścin .

I był też dużo niższy FPS ;).

Jak przeszkadzają Ci spadki co 3 minuty do 50FPS, to ustaw MAX 60FPS i nie odczujesz tego w ogóle....

Opublikowano

Dobra z tego co sie dowiedziałem to mam trochę za mało ramu ( 4GB ) a żeby na ultra wszystko dobrze działało bez takich ścin jak teraz mam to trzeba 6GB .

Potwierdzacie tą wiadomość ? ;D

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Bo ja instalowałem tego Realteka z płyty głównej . To mówisz że mam odinstalować realteka i komputer sam wyszuka ? Bo wczoraj próbowałem odinstalować i zainstalowałem jeszcze raz z płytki ale nic to nie pomogło.

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Nie >.< Win7 ma własny sterownik dzwięku. Odinstaluj Realteka restart kompa i Voila, jak nadal masz lagi to wpisz :

bcdedit /set increaseuserva 2500

OndteAw.png
Opublikowano

ta komenda dziala tylko na x32 ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

No dobrze zrobiłem tak i chyba pomogło . Tylko że w prawym dolnym rogu na tym głośniczku mam taki "X" ale dzwięk działa . I nie mam takiego panelu realteka gdzie moge wejść i zmienić wejście słuchawkowe itd. Jak zrobić by to było .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Jednak nadal to samo ;/ Jutro nagram krotki filmik pokazujący co sie dzieje i wstawie go tutaj . Może to ułatwi wam rozwiązanie tego problemu . I czy rzeczywiście dodatkowy ram pomoże .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...