Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Java - jak zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jakiś czas temu uczyłem się javy i na klasach utknelem. nie rozumialem ich i paru innych rzeczy czemu to tu sie pisze a nie inczej itd.

Macie jakiś dobry kurs javy? Może jakaś dobra książka? Jestem zielony w programowaniu chodź kiedys bawiłem się w delphi, php i html co nie mozna nazwac programowaniem :)

Bardzo bym prosił o rady jak zacząć..

Wiem że java jest zbudowana tylko z klas i dobrze jeśli ktoś pomógłby mi to wytłumaczyć i dać kurs w ktorym moglbym ćwiczyć i uczyć się javy :)

Próbowałem ze stronki javastart.pl i w miare jest dobra strona ale może znajdzie się coś lepszego :)

Będą + :)

Opublikowano

Java podstawy programowania wydanie 8 - fajna książka, sam ją posiadam. Jak coś to pisz na gg, pomogę.

//gif w sygnie

Opublikowano

Java podstawy programowania wydanie 8 - fajna książka, sam ją posiadam. Jak coś to pisz na gg, pomogę.

A moglbys podac gg?:-) sciagales ta ksiazke czy kupiles?:-)

Opublikowano

Również polecam, wszystko fajnie opisane, dobra dla osób które coś ogarniają w C++ bo jest wiele porównań do tego języka :), ale początkujący też ogarnie i się z niej nauczy dużo

Serwery:
-SkyBlock.PL

Opublikowano

Również polecam, wszystko fajnie opisane, dobra dla osób które coś ogarniają w C++ bo jest wiele porównań do tego języka :), ale początkujący też ogarnie i się z niej nauczy dużo

Czytalem oceny innych i niektorzy nie polecali dla tych co nigdy nie programowali :-) i ze ciezko jest zrozumiec poczatkujacemu. Zobaczymy czy zrozumiem:-)
Opublikowano

Czytalem oceny innych i niektorzy nie polecali dla tych co nigdy nie programowali :-) i ze ciezko jest zrozumiec poczatkujacemu. Zobaczymy czy zrozumiem:-)

Moim zdaniem nie, no ale każdy ma swoją opinie. Ja osobiście ją kupiłem i nie żałuje.

//gif w sygnie

Opublikowano

Bardzo polecam książke "Rusz Głową! JAVA", fajnie się z nią uczy, naprawdę polecam. Możesz ją kupić w empiku, lub (nie polecam) sciągnąć wersje pdf. Książka obejmuje wszystko o Javie, szybko się nauczysz. Jak chcesz, mogę Ci pomuc, pisz na gg :D

Opublikowano

Jeżeli z youtube, to użytkownika NewBoston (jakoś tak), ma pro poradniki, tyle, że trzeba znać angielski, jak nie znasz to nawet nie zaczynaj programować ;]

//gif w sygnie

Opublikowano

Ja praktycznie sam z siebie się nauczyłem robiąc privy do gier. W późniejszej fazie dopiero kupiłem książkę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja kupiłem sobie w któreś wakacje ksiązke do javy w empiku Marcin Lis wydanie III Java .. potem dostałem pierdyliard ksiązek od kolegi który jechał już w piździet z tego kraju ale jak na 1 ksiażke to polecam własnie Marcina Lisa

11967467.jpg

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...