Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dragon Nest

osa2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam duży problem, strasznie chciałem zagrać w Dragon Nest po obejrzeniu paru gameplay'ow ściągnąłem grę zainstalowałem spatchowała się, po włączeniu wyskakuje komunikat dotyczący RAM'u ale nie wiem o co w nim chodzi :

dragonnest2zdjecie.png

ustawienia mam takie :

dragonnest.png

Klikam OK po tym błędzie o RAM'ie, wszystko dobrze dopóki nie przechodzi do ładowania kiedy ten stworek skacze i na dole ekranu ładuje się pomarańczowy pasek w zostaje jakieś 1/4 do końca i pasekk się zatrzymuje czekam około 20 minut i ani rusz :/

Prosze o pomoc bardzo chciałem zagrac w Dragon Nesta czy wogóle da się coś zrobić?

Proszę o szybką odpowiedź z Góry dziękuje.

Opublikowano

sprawdz sobie wymagania DN i jaki masz komp czy ci uciagnie bo tak jak wychodzi to masz za malo ramu ;d

sprobuj powylaczac wszystko co zbedne GG winamp itp.

jak nie wiesz co jeszcze mozesz wylaczyc sciagnij sobie game booster. on automatycznie ustawia kompa pod optymalizacje gry

Opublikowano

mam 1GB ramu i w minimalnych wymaganiach sie sprawdza, wyłączam wszystkie zbędne programy i odpalam przez wisa game booster :/ zatrzymuje się jak ten potworek skacze przy ładowaniu :c

Opublikowano

pisze jasno ze masz nie wystarczajaca ilosc ramu.. masz 1gb ale kazdy proces w komputerze cos go pobiera czyli przykladowo zostaje ci 800mb ramu a gra potrzebuje min 1gb dla siebie wiec musial bys miec z 1.5gb..tak wiec dragon odpada raczej a zostaje ci rozwazac twoj drugi post na temat podobnych gier;]

Opublikowano

nie wszystko co na yt jest prawda:) aczkolwiek mozesz sprobowac moze ci pomoze..a moze spali kompaXD jest ryzyko jest zabawa:)

Opublikowano

Zrobiłem ten sposób z yt. Komputer nie wybuchł ale Dragon Nest dalej nie działa :ccccc Kurde strasznie chciałbym w to zagrać chyba jakby mój komputer nie spełniał minimalnych wymagań to gra by się nawet nie odpaliła. Dlaczego akurat przy prawie końcu ładowania z tym stworkiem, nie da się jakoś tego ominąć :D?

Opublikowano

to ja juz nie wiem...chcialem pomoc jak umialem:)

to ja juz nie wiem...chcialem pomoc jak umialem:)

Opublikowano

Powod jest prosty dlaczego ci sie laduje. Podczas lagowania gra pobiera tylko 500mb twojego ramu. Ale gdy juz jest w oknie do logowania to jest prawie 700mb (jak dobrze pamietam). Musisz dokupic sobie ram. Ram teraz nie jest drogi bo to sa sprawy grosze nawet te 2gb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...