Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy po gimnazjum mogę iść do wojska ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mam pytanie czy jak ukończę gimnazjum mogę iść do wojska ? czy będę musiał coś skończyć jeszcze?.I drugie pytanie to ile bym musiał mieć średnią żeby dostać się do wojska.Za pomoc dam lajki

PS.

Hejty=Raport

Spam=Raport

Docinanie=Raport

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

http://www.nasze-wojsko.pl/szkoly-wojskowe

Możesz iść do liceum o profilu wojskowym. Poszukaj takich w regionie, u mnie jest jedna połączona z profilem dla księży :D.

Ogólnie znajomy jest na wojskowym i nie poleca, siedzisz jak konserwa z gościami, którzy modlą się 6 razy dziennie i cały internat zawalony masz jakimiś starymi zwojami, runami czy kij wie czym jeszcze.

Opublikowano

Nie no nie chce siedzieć tylko.Chce się nauczyć w wojsku dyscypliny i jak obsługiwać broń coś w tym stylu

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Po gimnazjum idziesz do liceum o profilu wojskowym, a dalej się dowiesz co masz robić. Mam paru znajomych w takich szkołach, i mają jakieś tam obozy, ćwiczenia itp.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

idź do liceum wojskowego, oni Cię nauczą dyscypliny, podszkolą w angielskim i później do wojska, lub do szkoły oficerskiej o ile się dostaniesz, ja tak mam zamiar zrobić.

Jasio90.png
Opublikowano

jesli bys powtarzal klase np 3 az do momentu skonczenia 18 lat, to mozesz sie starac o przyjecie do woja, tylko bedziesz mial chyba podstawowe niepelne wyksztalcenie, chyba ze skonczysz gimbe juz jako dorosly czlowiek :D

4ieVbpu.png
Opublikowano

nie ma u nas zasadniczej służby wojskowej

możliwość aktualnie to

- dowolne wykształcenie przynajmniej średnie i specjalizacja którą wojsko potrzebuje, wtedy jest się pracownikiem cywilnym wojska. sam tak miałem kontrakt na 3 lata w wojsku

- szkoła wojskowa tzw klasa wojskowa zwykła/średnia , ale wcale nie upoważnia do pracy w wojsku co najwyżej do sprzątania albo jako pracownik cywilny ;), w sumie to tylko przygotowuje do pracy jako wojskowy zawodowy

- zwykła oficerska, tzw kariera od zera do stopnia najwyższego starszy chorąży sztabowy , wystarczy skończyć 18 lat i mieć obywatelstwo i świadectwo dojrzałości ( żołnierz zawodowy tzw , mięsko armatnie ) ;)

- wyższa szkoła przynajmniej podchorążówka ( kończy się ze stopniem porucznika czyli żołnierz zawodowy TREP )

jak by nie było to twój problem podejść sobie do szkoły która cię interesuje i tam się spytać o warunki bo każda szkoła ma inne wymagania i praktycznie co roku są inne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

/U mnie w szkole był wojskowy i mówił, że (bynajmiej ja tak zrozumiałem) mozesz odrazu isc do wojska i masz pensje 2,5 tys + dodatki jak masz duzo dodatków to nawet 3+ wyjdzie ;) Potem robisz stopnie itd ;)

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

2UP

w szkole i po szkole nie dostaje się pensji tylko stypendium, po części za naukę jeśli szkoła płatna cześć dostaje się dodatkowo jako bezzwrotna pożyczkę a resztę należy sobie spłacić po szkole albo w trakcie nauki :) nie ma nic za darmo

po zwykłej szkole nawet wojskowej nikt nie przyjmie do wojska ! wojskowa dale tylko dodatkowe punkty przy starcie do szkoły podoficerskiej, oficerskiej albo studia wojskowe

jak pisałem tylko szkoła podoficerska na stopień kaprala albo oficerska ( 1 i 2 stopnia ok 4-5 lat ) na podporucznika i dopiero ma się stopień zawodowy

p.s. dodatki sa dla żołnierzy a nie dla kandydatów czy uczniów, zaleza od STOPNIA jakiego się dosłużyło + funkcyjne za służby i staż lat pracy w wojsku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Idziesz do liceum wojskowego, potem na studia wojskowe. Wojsko za studia i internat w liceum ci płaci a po studiach jesteś już podporucznikiem :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Możesz iść też do liceum wojskowego, wtedy masz lepsze warunki, żeby iść do wojska i wgl. LECZ nie polecam takiego rozwiązania, no jeżeli na prawdę jesteś fascynatem, a wiedza o wojsku nie jest wyciągnieta z gier...

Poczytaj sobie troche książek, to Ci pomoże zrozumieć mój tok rozumowania... ;c

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...