Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Opis każdej Nacji

TroLLu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy boryka się z problemem jaką nacją zagrać. Mam nadzieje ,że ten TuT wam pomoże

Amerykanie

Co dobrego mają amerykanie? Praktycznie tylko bombowce z serii B-17 ,bardzo wytrzymałe ,nazywane "latającą fortecą". Myśliwce są dosyć szybkie ,lecz bardzo słabo uzbrojone i "papierowate" . Jeżeli lubisz grac bombowcami polecam ich.

Niemcy

Co dobrego mają niemcy? Są dobrą nacją z wieloma drzewkami rozwoju. Później mają w miare dobre myśliwce ,lecz na początku są dosyć słabi. Są średnią nacją ,później nawet dobrą. Polecam tą nacje jezżeli myślimy o długim graniu i rozwijaniu się ,dobra nacja dla średnio zaawansowanych.

Anglicy

Anglicy to chyba najlepsza nacja na początek. Ma bardzo dobre myśliwce ,hurricane które na początek są bardzo dobrze uzbrojone ,i dalej w tym drzewku też. I legendarnym spitfire który może zawracać praktycznie w miejscu ,także jest dobrze uzbrojony. Bombowce dobre ,lecz gorsze od amerykanów. Nie maja czegoś w stylu jak u niemców bombowców nurkujących. Ogólnie tutaj są samoloty dobrze uzbrojone ,nie papierowate ,nie za szybkie ale bardzo zwrotne. Polecam tą nacje ,gdyż maja jak dla mnie najlepsze myśliwce i bardzo dobre bombowce.

ZSRR

Nacja tylko dla doświadczonych. Początkowe samoloty (te na 0 lvl) bardzo dobre. Praktycznie ZSRR mają 6 dobre samoloty ,LaGG ,i dwa IŁ i seria La

Bombowce średnie ,gorsze od anglików. Brak bombowców nurkujących. Polecam tą nacje ,którzy myślą na graniu jednym dobrym samolotem bo tu jest ich niewiele ,lecz dają bardzo sporo frajdy ,jeżeli mamy te samoloty które wymieniłem. Tutaj samoloty są dosyc szybkie ,nie papierowate ,i te 3 samoloty które wymieniłem bardzo dobrze uzbrojone.

Japonia

Niestety ,o japoni wiele nie powiem. Mają dobre myśliwce ,dosyć szybkie i zwrotne ,dobrze uzbrojone i gorzej opancerzone od anglików czy ZSRR. Bombowce dużo przenoszą lecz bardzo papierowate są. Nie polecam tej nacji ,tylko dla "wyjadaczy"

Podsumowanie

Jeżeli lubisz grać bombowcami ,polecam bezwzglednie amerykanów. jeżeli myśliwcami ,polecam anglików i ZSRR. Najbardziej uniwersalna nacja są niemcy ,mają wszystko dobre ,ale nie najlepsze.

­

Opublikowano

Ktore bombowce wybrac wg.uzbrojenia.? Usa:Liberator 8x450kg Jpn:G8N1 1000kgx3 Eng:Lancaster Mk III 4000f.(1815kg)x2 Ktory będzie najlepszy?

Opublikowano

Pragnę podkreślić że Japonia ma bardzo duże bombowce które zbierają naprawdę duże ilości bomb jak na swój początkowy "tier" (mówie tu o H6K4 - 2x1000 kg) który może zabrać , za to są bardzoooo ale to bardzoo papierowate, to samo myśliwce.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Pragnę podkreślić że Japonia ma bardzo duże bombowce które zbierają naprawdę duże ilości bomb jak na swój początkowy "tier" (mówie tu o H6K4 - 2x1000 kg) który może zabrać , za to są bardzoooo ale to bardzoo papierowate, to samo myśliwce.

są dobre tylko ze wzgledu na udźwig ,ale nawet angielski tyle nie uniesie ale dluzej polata

­

Opublikowano

Zapomniałeś dodać,że Beaufighter z angielskich samolotów ściąga wszystko na strzała na swoim poziomie i są op.

Opublikowano

Zapomniałeś dodać,że Beaufighter z angielskich samolotów ściąga wszystko na strzała na swoim poziomie i są op.

są dobre ,jeżeli umie się nimi grac inaczej nawet nie polecam sie za nie brać

do tych samolotow trzeba miec skilla ,sam gram anglikami i nie ogarniam :P

­

Opublikowano

Mam w tej grze kilkadziesiąt godzin i nie zgodzę się z ani jednym twoim zdanie tutaj.

Amerykanie:
Potężne uzbrojenie, szczególnie na początku. Amerykańskie są przede wszystkim mało zwrotne,ale posiadają dobre uzbrojenie

Niemcy:
Ju-87 szybko się kończą, więc jak możesz nazywać je jednymi z lepszych? Do tego są mało zwrotne i wolne

Anglia:
Całe drzewko na pewno do poprawy, szczególnie Spitfire i Beufightery, które są zdecydowanie OP.

ZSRR:
Excuse me? nacja dla "doświadczony"??? Heheheh kolego zamiotłeś mnie pod dywan haha ZSRR to nacja dla największych noobów w tej grze. Samoloty z olbrzymią siłą ognia,dobrą wytrzymałością i szybkością. Różnica zaciera się dopiero na 13 poziomie. Wbiijając je jako drugie drzewko mój średni frag rate wynosił między 7-13 killi na rundę.

Japonia:

Jak napisałeś szybki i zwrotne, uzbrojenie przeciętne (tzn. dosyć mała szybkostrzelność). Mało wytrzymałe, za to ich bombowce potrafią przenosić naprawdę potężne ładunki.

taki szybki opis, bo tak mniej więcej powinien wyglądać. Całkowicie się nie zgadzam z tym co napisałeś.

Opublikowano

Mam w tej grze kilkadziesiąt godzin i nie zgodzę się z ani jednym twoim zdanie tutaj.

Amerykanie:

Potężne uzbrojenie, szczególnie na początku. Amerykańskie są przede wszystkim mało zwrotne,ale posiadają dobre uzbrojenie

Niemcy:

Ju-87 szybko się kończą, więc jak możesz nazywać je jednymi z lepszych? Do tego są mało zwrotne i wolne

Anglia:

Całe drzewko na pewno do poprawy, szczególnie Spitfire i Beufightery, które są zdecydowanie OP.

ZSRR:

Excuse me? nacja dla "doświadczony"??? Heheheh kolego zamiotłeś mnie pod dywan haha ZSRR to nacja dla największych noobów w tej grze. Samoloty z olbrzymią siłą ognia,dobrą wytrzymałością i szybkością. Różnica zaciera się dopiero na 13 poziomie. Wbiijając je jako drugie drzewko mój średni frag rate wynosił między 7-13 killi na rundę.

Japonia:

Jak napisałeś szybki i zwrotne, uzbrojenie przeciętne (tzn. dosyć mała szybkostrzelność). Mało wytrzymałe, za to ich bombowce potrafią przenosić naprawdę potężne ładunki.

taki szybki opis, bo tak mniej więcej powinien wyglądać. Całkowicie się nie zgadzam z tym co napisałeś.

Amerykanie

Nie ma dyskusji ,mają słabe uzbrojenie jak na mysliwce ,bardzo słabe

Niemcy

Może tu masz racje ,ale to na ground strike dobre sa

Anglicy

Do beufighterow trzeba miec skilla i pomysl jak nimi grac ,sa dobre ,spitfire takze ,sa duzo lepsze niz wedlug iebie "dobrze uzbrojeni amerykanie"

ZSRR

Samoloty dobre tylko lag ,i seria LA nic po za tym

Japonia

Przenosza duze ladunki ,ale przezyja tylko raz ,true ,to sa bombowce na jeden przelot

­

Opublikowano

@Up

Ruskie

- karabiny prędkości miniguna

- działka od niskich tierów

- wytrzmałe

- nawet zwrotne

I ty piszesz, że ruskie słabe. Założenie tej gry, to samoloty, odzwierciedlające osiągi realnych, a jak wiadomo, ruskie mieli bardzo dobre samoloty

y526IOx.jpg

Opublikowano

W prawdziwych realiach radzieckie samoloty nie miały szans z niemieckimi,amerykańskimi czy brytyjskimi. Nawet tak popularny IŁ-2 pomimo możliwości przenoszenia wielu rodzai uzbrojenia w walce był słabiakiem.

Co do gry to od rezerwy lecąc:
- I-15 (rezerwa) najlepsza ze wszystkich (4 karabiny,duża szybkostrzelność,zwrotne tak samo jak Ki-10)

- I-153 Chaika nasz klanowy ulubieniec, totalny rosyjski sen :D Czy ten samolot ma karbiny maszynowe czy 4 działka typu Vulcan + 1500 albo 2000 amunicji w magazynku?

- I-16 Ishak 2 poziomowy samolot znowu z Vulcanami i rakietami (TERMINATOR)

- LaGG-3 jako 3 poziomowy myśliwiec góruje nad innymi, ma rakiety
- IŁ-2 niezgodny z realiami, za dobre uzbrojenie, nie raz walczy na równi z myśliwcami

- Yak'i ogółem też równie dobre myśliwce

Jedyne co to bombowce radzieckie są słabsze, chociaż taki Pe-3 dzięki działku z przodu samolotu walczy tak samo jak szturmowce pomimo,że jest bombowcem. Aby grałeś radzieckimi czy tylko z obserwacji? Jak już pisałem najwyższy frag rate na bitwe mam na radzieckich maszynach, minimum 7 killi powietrznych do nawet 13 (maksymalnie ubiłem 15). Do tego dochodzi jeszcze troche naziemnych i z 50k expa za bitwe jest.

Główny minus radzieckich? Wrażliwe na przeciągnięcia z których potem ciężko wyjść,żeby opanować maszynę.

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Każdy boryka się z problemem jaką nacją zagrać. Mam nadzieje ,że ten TuT wam pomoże

Amerykanie

Co dobrego mają amerykanie? Praktycznie tylko bombowce z serii B-17 ,bardzo wytrzymałe ,nazywane "latającą fortecą". Myśliwce są dosyć szybkie ,lecz bardzo słabo uzbrojone i "papierowate" . Jeżeli lubisz grac bombowcami polecam ich.

Niemcy

Co dobrego mają niemcy? Są dobrą nacją z wieloma drzewkami rozwoju. Później mają w miare dobre myśliwce ,lecz na początku są dosyć słabi. Są średnią nacją ,później nawet dobrą. Polecam tą nacje jezżeli myślimy o długim graniu i rozwijaniu się ,dobra nacja dla średnio zaawansowanych.

Anglicy

Anglicy to chyba najlepsza nacja na początek. Ma bardzo dobre myśliwce ,hurricane które na początek są bardzo dobrze uzbrojone ,i dalej w tym drzewku też. I legendarnym spitfire który może zawracać praktycznie w miejscu ,także jest dobrze uzbrojony. Bombowce dobre ,lecz gorsze od amerykanów. Nie maja czegoś w stylu jak u niemców bombowców nurkujących. Ogólnie tutaj są samoloty dobrze uzbrojone ,nie papierowate ,nie za szybkie ale bardzo zwrotne. Polecam tą nacje ,gdyż maja jak dla mnie najlepsze myśliwce i bardzo dobre bombowce.

ZSRR

Nacja tylko dla doświadczonych. Początkowe samoloty (te na 0 lvl) bardzo dobre. Praktycznie ZSRR mają 6 dobre samoloty ,LaGG ,i dwa IŁ i seria La

Bombowce średnie ,gorsze od anglików. Brak bombowców nurkujących. Polecam tą nacje ,którzy myślą na graniu jednym dobrym samolotem bo tu jest ich niewiele ,lecz dają bardzo sporo frajdy ,jeżeli mamy te samoloty które wymieniłem. Tutaj samoloty są dosyc szybkie ,nie papierowate ,i te 3 samoloty które wymieniłem bardzo dobrze uzbrojone.

Japonia

Niestety ,o japoni wiele nie powiem. Mają dobre myśliwce ,dosyć szybkie i zwrotne ,dobrze uzbrojone i gorzej opancerzone od anglików czy ZSRR. Bombowce dużo przenoszą lecz bardzo papierowate są. Nie polecam tej nacji ,tylko dla "wyjadaczy"

Podsumowanie

Jeżeli lubisz grać bombowcami ,polecam bezwzglednie amerykanów. jeżeli myśliwcami ,polecam anglików i ZSRR. Najbardziej uniwersalna nacja są niemcy ,mają wszystko dobre ,ale nie najlepsze.

Jestem potrzebującym daj plusa :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jako iż gram parę miesięcy napiszę coś od siebie.

USA: nie gram tą nacją ale wiem że mają najlepsze bombowce wiec jak ktoś chce nimi grac to polecam, co do myśliwców ogólnie słabo uzbrojone oprócz 5 samolotów z działkami 30mm które rozrywają nawet bombowce, zwrotność słaba, prędkość spora

Niemcy i Włosi: aktualnie posiadam 8 poziom tej nacji, najlepiej uzbrojona nacja, najelpiej sie wznoszą, szybkie, słaba zwrotność, bombowce średnie, ogólnie duzy wybór samolotów, dobre havy fightery, na początku mogą wydawać sie słabą nacją ale po zdobyciu pierwszych Bfów jest okej a Focke Wulfy jeszcze lepsze.

ZSRR: Posiadam 6 poziom tej nacji, latające czołgi chyba najlepiej opancerzone myśliwce, na poczatku mogą wydawać sie OP ale to dlatego że wcześnie dostaja działka 20mm, dobra prędkość ale mniejsza niz u niemców i gorsze wznoszenie się, ogolnie uzbrojenie dobre, słaba zwrotność ale mam wrażenie ze lepiej niz u niemców, bombowce średnie.

Anglicy: Posiadam 6 poziom tej nacji ale nie gram nią, zwrotniejsze myśliwce niż 3 powyższe nacje, raczej słabo opancerzone, w miare dobrze uzbrojone, niezła predkość, wznosznie średnie, bombowce średnie lecz na pewno zwrotniejsze, najlepsza nacja dla graczy którzy zaczynaja zabawę z WT

Japonia: Posiadam 12 poziom tej nacji, najzwrotniejsze samoloty w grze, nawet havy fightery i niektore bombowce zwrotniejsze niz myśliwce innych nacji, uzbrojenie niezłe jak dla mnie lepsze niż u brytoli, wznoszenie średnie, najwolniejsze myśliwce, 0 pancerza, nie polecam tej nacji dla poczatkujacych bo padanie na "hita" to normalka ;p, bombowce średnie myśle ze jak u pozostałych nacji aczkolwiek 2 ostatnie bombowce mozna porównać do latajacych fortec amerykanów, sporo ludzi mówi że japonia jest słabą nacją ale tak nie jest, po prostu ludzie nie potrafią wykorzystać zwrotności japończyków samoloty zawracają prawie w miejscu nawet przy dużych predkosciach.

Zwrotność: 1st Japonia 2 Brytole 3 USA 4 ZSRR 5 Niemcy
Uzbrojenie: 1 Niemcy 2 ZSRR 3 Japonia 4 Brytyjczycy 5 USA
Prędkość/Wznoszenie 1 Niemcy 2 ZSRR 3 USA 4 Brytyjczycy 5 Japonia
Pancerz: 1 ZSRR 2 Niemcy 3 USA 4 Brytyjczycy 5 Japonia

Opublikowano

Jako iż gram parę miesięcy napiszę coś od siebie.

USA: nie gram tą nacją ale wiem że mają najlepsze bombowce wiec jak ktoś chce nimi grac to polecam, co do myśliwców ogólnie słabo uzbrojone oprócz 5 samolotów z działkami 30mm które rozrywają nawet bombowce, zwrotność słaba, prędkość spora

Niemcy i Włosi: aktualnie posiadam 8 poziom tej nacji, najlepiej uzbrojona nacja, najelpiej sie wznoszą, szybkie, słaba zwrotność, bombowce średnie, ogólnie duzy wybór samolotów, dobre havy fightery, na początku mogą wydawać sie słabą nacją ale po zdobyciu pierwszych Bfów jest okej a Focke Wulfy jeszcze lepsze.

ZSRR: Posiadam 6 poziom tej nacji, latające czołgi chyba najlepiej opancerzone myśliwce, na poczatku mogą wydawać sie OP ale to dlatego że wcześnie dostaja działka 20mm, dobra prędkość ale mniejsza niz u niemców i gorsze wznoszenie się, ogolnie uzbrojenie dobre, słaba zwrotność ale mam wrażenie ze lepiej niz u niemców, bombowce średnie.

Anglicy: Posiadam 6 poziom tej nacji ale nie gram nią, zwrotniejsze myśliwce niż 3 powyższe nacje, raczej słabo opancerzone, w miare dobrze uzbrojone, niezła predkość, wznosznie średnie, bombowce średnie lecz na pewno zwrotniejsze, najlepsza nacja dla graczy którzy zaczynaja zabawę z WT

Japonia: Posiadam 12 poziom tej nacji, najzwrotniejsze samoloty w grze, nawet havy fightery i niektore bombowce zwrotniejsze niz myśliwce innych nacji, uzbrojenie niezłe jak dla mnie lepsze niż u brytoli, wznoszenie średnie, najwolniejsze myśliwce, 0 pancerza, nie polecam tej nacji dla poczatkujacych bo padanie na "hita" to normalka ;p, bombowce średnie myśle ze jak u pozostałych nacji aczkolwiek 2 ostatnie bombowce mozna porównać do latajacych fortec amerykanów, sporo ludzi mówi że japonia jest słabą nacją ale tak nie jest, po prostu ludzie nie potrafią wykorzystać zwrotności japończyków samoloty zawracają prawie w miejscu nawet przy dużych predkosciach.

Zwrotność: 1st Japonia 2 Brytole 3 USA 4 ZSRR 5 Niemcy

Uzbrojenie: 1 Niemcy 2 ZSRR 3 Japonia 4 Brytyjczycy 5 USA

Prędkość/Wznoszenie 1 Niemcy 2 ZSRR 3 USA 4 Brytyjczycy 5 Japonia

Pancerz: 1 ZSRR 2 Niemcy 3 USA 4 Brytyjczycy 5 Japonia

Z jakiegoś powodu mam wrażenie, że Amerykanie mają najmocniejsze działka o_O Coś ze mną nie tak? Zwykle wystarczy kilka kliknięć i po samolocie...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Z jakiegoś powodu mam wrażenie, że Amerykanie mają najmocniejsze działka o_O Coś ze mną nie tak? Zwykle wystarczy kilka kliknięć i po samolocie...

No cóż :) Bo mają najmocniejsze. Ale pojedyncze w większości, tylko dużego kalibru. Fakt faktem są tak silne,że skrzydła rozrywają w kilku strzałach,ale osobiście wolę działka moich Bf'ów 109 i Fw 190 :) Nic nie oprze się 3x 20mm lub jak to jest w Fw 190 A-5 6x 20mm + 2x 7mm :P

Opublikowano

Ale ja patrze ogólnie 5 myśliwców z działkami 30mm, na początku same 7mm potem same 12mm prawie w ogóle 20mm nie ma, popatrz na Niemców tam każdy Bf ma działko 20mm i jeszcze moze miec 2 w skrzydłach razem x3 20mm, jeżeli polecisz czymś innym niż kobra na coś mocniejszego bedziesz to tłukł pare minut ale jak mówiłem nie interesują mnie Amerykanie i nie miałem z nimi doświadczenia tyle co ich zestrzleiwuje. Z resztą nie tylko kaliber się liczy np niemieckie działka 20mm są lepsze niż u innych nacji.

Opublikowano

Co wy tak patrzycie na te mm dziełek ? Amerykanie robią taką samą siekę jak samolot z 2x 20 mm. Amerykanie mają 12 mm ale jest ich aż 6x czasem nawet 8x i do tego dochodzą samoloty z działkami 37 mm.

Opublikowano

Bo jak lecisz np na flying fortress to lepiej miec to jedno dzialo z wiekszym kalibrem niz 12 po 12mm

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...