Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][1.4.7][Dedyk][RealLife] Realne życie w minecrafcie!

Przemek4810

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

INFORMACJE:

-Typ: Real Life

- Wersja: 1.4.7

- Zwierzęta: Tak

- Potwory: Nie(Tak jak w normalnym życiu)

- Nether: Nie

- Sloty: 40 przy starcie

OPIS SERWERA:

Jest to serwer oparty o normalne, realne życie. Serwer będzie oryginalny(nie sugeruję się innymi serwerami, ale waszymi pomysłami), dzięki temu, że będzie najlepiej odwzorowywał normalne życie. Będą zablokowane takie rzeczy jak: nether czy potwory z uwagi na typ serwera. Gracz będzie stawał przed podejmowaniem sporej ilości decyzji, które wpłyną na jego dalszą grę, oraz na gospodarkę serwera. Będzie ogromna ilość możliwości, przez co gra na serwerze nie będzie liniowa. Gracz już na początku będzie wybierał swoją role na serwerze, przez pójście do wybranej pracy. Gdy gracz pracuje w jednym zawodzie, to nie może wykonywać innego zawodu. Będą takie zawody jak: Drwal, Rolnik, Górnik, Inżynier, Sprzedawca, Ślusarz itd. W późniejszych etapach gry gracz ma możliwość założenia prywatnej firmy, dzięki temu dostanie działkę pod budowę firmy, a także odpowiednie uprawnienia. Gracz na serwerze będzie miał zablokowane niektóre elementy craftingu, z uwagi, że normalnie od razu nie można stworzyć wszystkiego bez narzędzi, bądź uprawnień. Będzie ogromne miasto, w którym będzie się znajdował urząd miasta, gdzie będzie się rejestrowało firmy, dostawało uprawnienia np. na stworzenie maszyny tworzącej narzędzia, czy inne tego typu rzeczy. Na serwerze będą modyfikacje takie jak buildcraft, ic2, forestry, redpower, extrabees itd. dzięki czemu gra na serwerze będzie jeszcze przyjemniejsza, a także lepiej odwzorowywała realne życie. Oczywiście gracz nie od razu będzie mógł używać wszystkich maszyn. Podam przykład. Aby rolnik mógł na swoim polu postawić maszynę, która będzie automatycznie sadziła zborze(siewnik) będzie musiał iść do inżyniera, który ma uprawnienia do wyprodukowania takiej maszyny i sobie ją kupić.

ADMINISTRACJA SERWERA:

Właściciele: CraZzyDax, ka21k

Architekci: kroliczy

Admini: Matrix89

Szukam utalentowanych budowniczych, do pomocy przy tworzeniu miasta.

Proszę wszystkich o napisanie mi opinii na temat serwera, ponieważ nie chcę się sugerować tylko i wyłącznie własnymi pomysłami, jeżeli ten serwer będzie tworzony dla was, a nie dla mnie.

Moje gg: 34716993

Opublikowano

Poprawione. Na serwerze nie będzie pvp, jednak jeżeli umrze, to będzie na pewno możliwość dalszej gry, oczywiście za to będzie kara np. utrata kasy

Opublikowano

Drogi będą na pewno. Co do samochodów, to jeżeli znacie jakiś ciekawy mod(nie zbugowany) to oczywiście dodam, jak mi dacie link/nazwe. Prawo jazdy będzie jeżeli będę miał tą modyfikację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...