Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skomplikowana sprawa z fms

Yamper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spróbuję to opisać tak, żeby mnie zrozumiano - a jak wyjdzie to już wy ocenicie.

1. Jeżeli dropnięty fms na początku będzie miał średnie na + i obr. umiejętności na + to średnie nigdy nie przekroczą 30, tak?

2. Chcę kupić fms+9 i ulepszyć go bonami tak, aby jego średnie miały te 30%.

3. Jak w sklepie widzę fms+9 i np. ma on statystyki: średnie +23 i od umiejętności -6% to skąd mam mieć pewność, że gość go wcześniej nie miksował bonami i że na początku ten fms nie miał średnich i od umiejętności na +? Po prostu chcę kupić fms+9 (jakiegoś słabego) i sam chcę ulepszyć go na te średnie 30%. Jak to rozróżnić? Bo wydaje mi się, że ja coś źle rozumiem.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

To zalezy od szczescia jakie sr ci wejda do fms ja mialem w trucie na privku sr z 27 a pozniej wlazly mi 46 :> a wiec to tylko zalezy od szczescia

Opublikowano

To znalazłem na metin wiki:

Jeżeli i średnie obrażenia i obrażenie umiejętności są na PLUS, to średnie nie przekroczą +20%, a umiejętności +10%

I chodzi mi o to...Jak gość dropnął powiedzmy fmsa, który miał początkowe staty: średnie = 20% i obrażenie umiejętności 5% i miksował go bonami np. 3 razy i statystyki tego miksowanego fmsa są: średnie=15% i obrażenie umiejętności -3% to jak mam sprawdzić to czy ten fms będzie mógł osiągnąć statystyki wyższe niż: średnie 20% i umiejętności 10% skoro jego początkowy stan przed miksowaniem bonami wynosił obie wartości na plus?

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Jeżeli i średnie obrażenia i obrażenie umiejętności są na PLUS, to średnie nie przekroczą +20%, a umiejętności +10%

I chodzi mi o to...Jak gość dropnął powiedzmy fmsa, który miał początkowe staty: średnie = 20% i obrażenie umiejętności 5% i miksował go bonami np. 3 razy i statystyki tego miksowanego fmsa są: średnie=15% i obrażenie umiejętności -3% to jak mam sprawdzić to czy ten fms będzie mógł osiągnąć statystyki wyższe niż: średnie 20% i umiejętności 10% skoro jego początkowy stan przed miksowaniem bonami wynosił obie wartości na plus?

To bez znaczenia jakiego fms'a dropnie, zawsze jest szansa ze wbije +30% srednie.

To co napisales to jest to ze jak mamy obydwa na plusie to nigdy nie bedzie wiecej nic 20% i 10% naraz, ale osobno moga byc normalnie.

sstwc.jpg

Opublikowano

Źle to zrozumiałeś :>

Oznacza to że nigdy nie spotkasz np. FMS'a który posiada 2 takie bony 22sr i 10um :>

Uznajmy, że kupisz tego fms'a 15śr i -3um. To zmieniaj, nie krepuj sie ;P

Wiedz, że zmienianie bonow to nie taka łatwa sztuka, nawet jak wejdzie 27sr to zostaw bo 30+ to nie lada sztuka, zalezy od szczecia

Opublikowano

Aha okej, dzięki. Czyli mogę kupować fms+9 i miksować do woli. Dzięki wszystkim :).

kupuj i jak masz zmianki to mieszaj caly czas ;p

Opublikowano

chodzi o to ze mozesz miec fms np. sr +19% um +9% i wiecej nie przekroczy...a jesli chodzi i zmiany to mozesz miec fms sr 52% zmiksujesz i moze ci wejsc np. 57% lub 5% lub -13% lub - 30% to tylko fart od tego zalezy. :>

YEBANI MODERATORZY METIN2... DZIĘKUJĘ ZA 70% WARN Z DUPY WZIĘTE -.-"

signature3c.png

Opublikowano

To nie ma znaczenia, zle zrozumieles

Ale wiem, ze i to na nie jednym forum spotkalem ten mit

Kupujac fmsa +9 nie miksowanego ma sie wieksze szanse na wbicie wiekszych sr niz kupujac fmsa +9 gdzie typek juz mieszal tego fmsa 50 razy

Najwiecej szans jest na wbicie fajnych sr przy 10-20 zmiankach mowie o 30+ ale nie 45 +

Opublikowano

Witam. Spróbuję to opisać tak, żeby mnie zrozumiano - a jak wyjdzie to już wy ocenicie.

1. Jeżeli dropnięty fms na początku będzie miał średnie na + i obr. umiejętności na + to średnie nigdy nie przekroczą 30, tak? Nie, możesz mixować do woli aż wbijesz średnie / um jakie chcesz.

2. Chcę kupić fms+9 i ulepszyć go bonami tak, aby jego średnie miały te 30%. No to mixuj aż nie wbijesz tych 30+

3. Jak w sklepie widzę fms+9 i np. ma on statystyki: średnie +23 i od umiejętności -6% to skąd mam mieć pewność, że gość go wcześniej nie miksował bonami i że na początku ten fms nie miał średnich i od umiejętności na +? Po prostu chcę kupić fms+9 (jakiegoś słabego) i sam chcę ulepszyć go na te średnie 30%. Jak to rozróżnić? Bo wydaje mi się, że ja coś źle rozumiem. Źle zrozumiałeś, możesz mixować do woli, i mogą wejść nawet sr 50 lub -40 :)

Opublikowano

1. Jeżeli dropnięty fms na początku będzie miał średnie na + i obr. umiejętności na + to średnie nigdy nie przekroczą 30, tak? Nie, przy obu na +, maksimum to 20% śr i 10% um

2. Chcę kupić fms+9 i ulepszyć go bonami tak, aby jego średnie miały te 30%. Trudno taki teraz znaleźć, a jak znajdziesz to nie będzie dużo tańszy od +9 śr 30, lepiej robić od 0, albo od np. +6 czy coś, kupić od jakiegoś lamusa tanio słabego fmsa +6, wyjać kd jeśli są, włożyć +3/4 i mieszać, a potem bodziami ze szkat na 30 robić do +9 - ja tak zrobiłem dropkiem cztery riby i trzy fmsy i miałem z tego na fajne eq na początek na główną postać, a zajeło mi to chyba 5 dni po 1/2h gry :)

3. Jak w sklepie widzę fms+9 i np. ma on statystyki: średnie +23 i od umiejętności -6% to skąd mam mieć pewność, że gość go wcześniej nie miksował bonami i że na początku ten fms nie miał średnich i od umiejętności na +? Po prostu chcę kupić fms+9 (jakiegoś słabego) i sam chcę ulepszyć go na te średnie 30%. Jak to rozróżnić? Bo wydaje mi się, że ja coś źle rozumiem. Nie masz żadnej pewności że fms nie był miksowany i że nie miał średnich i umiejętności na +, ale to nie ma żadnego znaczenia. Co do własnoręcznego robienia fmsa +9 na śr 30+, patrz pkt. 2 ;) Tego się nie rozróżnia i nie mam pojęcia co tu można źle zrozumieć :)) A jak masz więcej pytań to zapraszam na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...