Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin Gimnazjalny - nauka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Większość lub mniejszość z Was pisała już egzamin gimnazjalny. Chciałbym się Was zapytać czy będzie to dobry pomysł nauki.

Wszystkie zeszyty z gimnazjum. Historia, Biologia, Chemia, Fizyka ITP
Mam z pierwszej klasy. Przejrzeć dokładnie zeszyt kilka dni przed
egzaminem, a nawet wcześniej, aby coś tam świtało. Z fizyki, Chemii itp
Wydrukować sobie wzory i się ich nauczyć. Z polskiego przeczytać
wszystkie streszczenia lektur, które mam podane od Nauczyciela PL. Macie
jeszcze jakieś pomysły ? Aby ta nauka, była przydatna ? Wiadomo mogą
dać wszystko od klas 1-3, tylko chce się dobrze przygotować, aby to
jakoś poszło. Wiadomo przeczytam ten zeszyt to zawsze coś. nie
zapamiętam go całego, ale jednak przyda się jakaś mini wiedza.

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

No mam pomysł cofnij się wczasie i ucz się. W tydzień nie nauczysz się tego co mieliście przez 3 lata nie da się. Chociaż przejrzyj egzaminy gimnazjalne na google porób kilka jak będziesz w stanie je zrobić to ten główny też :)

Opublikowano

Dołączam się do pytania , od jutra biorę zeszyty jakie mam i powtarzam , mam kilka testów z biologi i chemii . Bo matmę ćwiczę na zadane .pl

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

ja z próbnego miałem 45 pkt , słabo ;/ u mnie mieli po 20 pkt , ale nic nie powtarzałem i trochę popiepszyłem matematykę , teraz musze miec z 55+

Opublikowano

polecam to co foxbond, teraz testy gimbazjalne są łatwe, jedynie co to matmy się poucz(względności, wyjątki itd. typu przekątna kwadratu to a(pod daszkiem)2, albo że 1/1 to to samo co 1, niby banalne bo jest banalne, ale jak się nie pamięta że tak się da, to może być lipka). bo reszta jest banalna

Opublikowano

Z perspektywy maturzysty to testy gimnazjalne są jak zajęcia w przedszkolu ale polecam się pouczyć wzorów, ja się uczyłem tylko ich i napisałem bardzo dobrze :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

No mam pomysł cofnij się wczasie i ucz się. W tydzień nie nauczysz się tego co mieliście przez 3 lata nie da się. Chociaż przejrzyj egzaminy gimnazjalne na google porób kilka jak będziesz w stanie je zrobić to ten główny też :)

Przecież nie napisał że się nie uczył...

Przeglądnięcie zeszytów to zawsze jest plus, zawsze coś do tej głowy wpadnie i jest szansa na napisanie te kilka % wyżej, a jeśli uczyłeś się minimum na 3 całe gim to na pewno bez takiego uzupełnienia jesteś w stanie napisać dobrze egazmin.

Opublikowano

Da radę, ja sam przerabiałem cały materiał od nowa i udało mi się na spokojnie w tydzień. Ale na naukę nie ma sposobu , albo się chce, albo się nie chce.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

na polski wg mnie nie ma co sie wgl uczyć bo zawsze jest bardzo prosty i albo wszystkie odpowiedzi masz w tekście albo napisać jakąś balną rozprawke. moze jedynie jakies wzory z fizy/maty proponuje przypomnieć

Opublikowano

Nie martw się tym.

Ja się w ogóle nie uczyłem, (w gimnazjum średnia 3.7) a miałem tak

Polski - 75%

Matma - 50% (tutaj zjebałem ;d)

Angielski podstawowy - 94%

Angielski rozszerzony - 98%

Przyrodnicze - 60%

Historia - 70%

W moich kręgach już wielu odpadło !

Pasjonat
Opublikowano

Wzory powtarzaj różne, rozwiązuj testy w internecie żeby sprawdzić jak to mniej, więcej wygląda i żeby sprawdzić co na razie umiesz.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Powiem Ci tak, jak sie zamierzasz uczyc tydzien czy dwa prze testem, to to nie ma sensu.. Sam wiem po sobie.

Nie wkuwaj, ucz sie jak głupi.. Pomyli Ci sie wszystko i gowno napiszesz..

Wzory z majcy sb powtorz, daty z histy - takie rzeczy. 3 lat sie nie nauczysz.

Ja sie kompletnie nic nie uczyłem, całe gimnazjum - srednie 3.2 +/- (w 3 gim 4.0 :p) a ten cały glupi test napisałem na ponad 120/130 pnkt. Wiec dla mnie swietnie..

Nie warto sie uczyc, jak jestes inteligentny to sb poradzisz..

Powodzenia zycze :p

Opublikowano

Nie chciałbym Ci jakoś mącić w głowie, ale sam się nie uczyłem do egzaminów (tylko wzory do matmy) i miałem zaliczone wszystkie na 70%+ (no dobra z geo miałem 58%)

Ogólnie to egzamin gimnazjalny jest tak banalny, wystarczy brać wszystko na logike.

Opublikowano

nie patrz na całość tylko na wiekszość, nie chce mi się wierzyć że z wszystkich przedmiotów będzie tyle samo materiału choć patrząc na tą reforme chyba wszystko jest możliwe...

ja polecam wybrac glowne przedmioty które górują nad innymi, i ich się dobrze nauczyć bo z reszty nie dużo tego jest, po za tym to nie jest trudny material

Opublikowano

Zrób sobie próbne testy z 2012 r. Przeczytaj te zeszyty i się poducz . Przypomnij sobie też co pisaliście na jakiś innych kartkach bo może się to przydać . :)

Pomogłem ? Daj LIKE To nic nie kosztuje !

Opublikowano

A co z matmą ? Jej w tydzień nie przerobisz to nie historia i suche fakty tylko praktyka.

mamy 3 tyg, cwiczyc i robic zadania, zdazysz przerobic caly material

Opublikowano

Ta? Mi się udało w dwa dni.

Przypomnij sobie zasady pisania rozprawki, wzory, podstawy genetyki i ekologii, ew. najważniejsze daty. Część będziesz musiał robić intuicyjnie, ale ja się strasznie wyjebałem na ten egzamin i miałem najmniej 78 % z matmy i 98 z pod.ang.

Opublikowano

Szczerze? Ja bym wgl. się nie uczył, ale to Twój wybór.

Rób arkusze egzaminacyjne z poprzednich lat.

i co to da? Ze powtorzy sie takie zadanie to 1% szansy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...