Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak zoptymalizować system windows 7 by szybciej chodził!

zikkik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm pamiętaj , żeby dobrze komputer chodził , musi być porządek :)

Kilka rad :

- Wyłączyć programy niepotrzebne podczas startu systemu, przy okazji odinstalować programy nie używane + gierki. ( do odinstalowania polecam program revo unistaller) Równiez podczas korzystania z komputera niepotrzebne programy warto wyłączyć.

- Zmień wygląd wizualny. Nieprzezroczyste paski itp . - im mniej bajerów, tym szybciej komputer pracuję ( tu od razu odradzam używania zegarów, wskaźników itp...)

- Użyj od czasu do czasu defragmentacji dysku .

- Używaj programów czyszczących : CCleaner, odkurzacz, można również użyć systemowego oczyszczania dysku.

- Dysk systemowy nie powinien być za bardzo zaśmiecony, odradzam instalowania tam masy gier itp.

To są chyba takie podstawowe rzeczy :)

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem.

Pozdrawiam

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Tak, możesz go używać jeśli ma opcję inteligentne czyszczenie czy coś takiego, że wynajduje resztki programów, usuwa w 100%.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A może byś się ruszył a nie ;) Przeczyść kompa CCleanerem, zrób defragmentację np. systemowym lub defragglerem oraz wyłącz zbędne programy przy autostarcie i odinstaluj to, co już nie potrzebujesz

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

używam CCleanera tylko jak chce zainstalować revo unistaller pro to mi wyskakuje Do you like unisstall? daje yes wyskakuje mi błąd daje no wychodzi mi i po

130112090110516685_f14_0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...