Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] WoW spadek FPS i spowolniony dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam spadki FPS, gdy jestem w jakimś miejscu i patrzę się w jedną stronę to mam spadek FPS, jak się odwracam i patrzę w drugą stronę to nie mam i tak dźwięk wolno chodzi np. kiedy jestem przed wejściem do Stormwind i idę przed siebie przez ten most do miasta to mam lagi i spowolniony dźwięk, który brzmi tak "CCCCCZZZZZZEEEEEŚŚŚŚĆĆĆĆ", gdy się odwracam i idę tyłem nie patrząc się w stronę miasta, albo wychodzę z Stormwind to nie mam tych lagów, gdy jestem w mieście to rzadko się zdarza żebym znalazł się w miejscu gdzie mam ten spadek FPS, podobnie mam w Orgimmar, ale tutaj to jest tak, że nigdzie mi się nic nie laguje, ale gdy patrzę się na taki jeden budynek to mam tylko spowolniony dźwięk, lagów nie mam, nooo może trochę, niedawno formatowałem komputer, bo strasznie mi się spowolnił, teraz po sformatowaniu niewiele się zmieniło, zanim zainstalowałem sterowniki to niektóre gry dobrze działały, a niektóre źle, teraz jak zainstalowałem sterowniki to te co dobrze chodziły gorzej chodzą, a te co gorzej chodziły lepiej chodzą np.Skyrim mi dobrze chodzi, a przed zainstalowaniem sterowników grać się nie dało, kiedyś na tym kompie każda gra mi chodziła, nawet wiedźmin na najwyższych, teraz to nawet format nie pomaga, pare razy czyściłem kompa, nic nie pomogło, powiecie mi jak zaradzić temu spadkowi FPS w WoWie ? A jak możecie to jeszcze napiszcie jak naprawić kompa, wiem że to trochę nieodpowiedni dział do tego, ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu, a po drugie nie chciało mi się 2 pytań zakładać
Mój sprzęt to :
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9500 GT
Procesor: Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz
2,43 GHz, 2,00 GB RAM
Windows XP + Service Pack 3

Opublikowano

Zmniejsz ustawienia graficzne, wowa.

Wylacz cienie przede wszystkim

Wylacz niektóre, nie potrzebne Addony

Ehhh... Nie pomogło :( ustawiłem wszystko na najmniejsze, wszystko dosłownie, grafika była tak słaba że nie wiem, słaba to mało powiedziane, dookoła była mgła, gra już się nie lagowała, ale cały czas był spowolniony dźwięk, bardzo szybko mi gra chodziła, ale jak szedłem do Stormwind i byłem bliżej miasta, tak że je widziałem, to mi tak dźwięk wolno chodził coś w tym stylu: "CCCCCCCCCCZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOO CCCCCCCCCCCCCCHHHHHHHHHCCCCCCCCCCCCEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSZZZZZZZZZZ" no gra płynnie chodziła a ten dźwięk wolno chodził i się przerywał aż głowa boli, nie wiem czemu tak jest, jeszcze przed formatem WoW mi dobrze chodził, wszystko pięknie, aż po formacie zaczął się zacinać itd... A ten mój komp jest wogóle dobry ? Czy się nie zestarzał ? Czemu mi kiedyś Wiedźmin na najwyższych bez lagów działał a teraz ledwie działa na średnich, Skyrim mi dobrze chodzi jedynie, co mam robić ? Jak się z tym problemem nie uporam to kasuje WoWa i nie będę już w niego grać, ja nie chcę się męczyć i denerwować nad WoWem, ja gram w niego dla rozrywki, zabawy i zabicia czasu

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...