Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Drastyczne spadki FPS.

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Od dość długiego czasu próbuję znaleźć przyczynę tych drastycznych spadków FPS ale niestety wszystko zakańcza sie fiaskiem...

Więc na początek mój sprzęt :

AMD Phenom II X4 955 BE 3.2 GHZ (Po oc 4.2)

4GB Ram OCZ Reaper X (1600Mhz)

2x GTX 550TI Asus Direct CU (SLI)

Oraz dyski :

2x 1T WD Caviar Green 64mb cache, 7200rmp (RAID) odczyt na poziomie 150mb/s

Oraz jeden SSD na którym znajduje się System i włąsnie Battlefield 3... (OCZ Agility 3, 128GB)

Ustawienia na jakich gram :

HD (1600x1200)

All Ultra (Zmieniałem na niskie, srednie oraz wysokie ale nadal to samo)

Dajmy na to ze wbijam na mapke wszystko slicznie ponad 100 FPSów, daję zeby mnie zespawnowało na graczu i jeeeeb

1 FPs, 5 FPS, 30 FPS 50 FPS chwile jest gut i nagle jeb znowu to samo spada do zera i w górę...

Przez to nie mogę grać, owszem jak dam na low to jest ponad 300 FPSów ale i tak spada czasami tak drastycznie ze ktos we mnie strzela zacina sie i jeb juz jestem trupem xD

Dodam że dzieje się tak tylko w BF3, Borderlands 2 śmiga Ultra Full hd na 60+80 FPS, mam tam jeszcze takie coś jak :

- Crysis 2,3

- AC III

- NFS Run, NFS MW2

- Dota xD ?

- BFBC2

- Mafia2

- GTA IV

...

I nic się w nich nie dzieje takiego ... Tylko ten nieszczęsny Battlefield, cóż mogę zrobić ? Macie jakies pomysły ?

Czy to nie przypadkiem od PB ? Coś tam kiedyś było w BFh ze sie wpisywalo cos i tez bez lagów było xD ALe nie jestem do konca pewny...

OndteAw.png
Opublikowano

Odpal gre na 1 GPU, wyczysc kompa porzadnie (ccleaner/odkurzacz przeskanuj go etc)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

:D Zapomniałem dodać iż mam chłodzenie wodne xD Także luzik nic się tam nie dzieje, temperatury max procesora w obiążeniu to 45 stopni a grafiki około 70.

Mam kartę dzwiękową realtek to od tego o.O ?

OndteAw.png
Opublikowano

Jakby to byla wina integry dzwiekowej to by Ci sie zacinala cala gra i ciagle powtarzal 1 dzwiek wiec odpada. Szczerze pierwszy raz spotykam sie z takim problemem :D Wyczysciles kompa?

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Jakby to byla wina integry dzwiekowej to by Ci sie zacinala cala gra i ciagle powtarzal 1 dzwiek wiec odpada. Szczerze pierwszy raz spotykam sie z takim problemem :D Wyczysciles kompa?

Własnie jak sobie dłużej pogram to zdarza się że obraz się zacina ale dzwięki nadal są xD

Tak wyczściłem teraz próboje innym sposobem dam znac co i jak !

OndteAw.png
Opublikowano

Więc tak ! Problem rozwiązałem! Jednak problemem okazała się ta dźwiękówka :O ! Odinstalowałem, reset i działa cacy :)

Jakby ktoś miał podobny problem to radzę zrobić to samo :)

/Close

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...